Veteranen Winsum en Stedum in evenwicht

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na vorige week gewonnen te hebben bij Omlandia 5 met 6-2 moesten de mannen van Stedum 3 nu naar VV Winsum, een fusieclub van Viboa en Hunsingo. Door wat blessures was Gideon Valkema aangesloten en kwamen Jeroen Bansberg en Boelie de Sturler nog van het tweede. Op deze manier kon Stedum 3 toch met 13 spelers aan deze wedstrijd beginnen.
  door Boelie de Sturler
Op dit niveau heb je altijd verschillende scheidsrechters en we waren al door Winsum gewaarschuwd dat ook deze leidsman vaak zijn eigen beslissingen neemt. Maar gelukkig zijn deze mensen wel bereid om wedstrijden te fluiten en daar moeten we ze dankbaar voor zijn. Maar ja bepaalde beslissingen in een wedstrijd kunnen menig speler wel frustreren en zo was dat ook deze middag. Tijdens de eerste helft werden er al een paar discutabele beslissingen genomen die weliswaar geen invloed hadden op de score maar wel enigszins het beeld van de wedstrijd bepaalden. Stedum kwam na zo’n 10 minuten op een achterstand van 1-0. Door niet goed ingrijpen kon een speler van Winsum op de goal schieten en liet de doelman kansloos. Hierna schakelde Stedum een tandje bij en speelde bij vlagen goed voetbal alleen tot echte kansen leidde dit niet. Na zo’n half uur kwam Stedum uit een schitterende aanval over links op 1-1. Het was Rene Drent, die overigens een dijk van een wedstrijd speelde, Hergen Balkema de diepte in stuurde. Deze wist op zijn beurt Klaas Lubbers te vinden. Lubbers legde de bal goed voor op de vrijstaande Klaas Willem Tilma die bal in de kruising tikte. Met deze stand werd er ook gerust.

In de 2e helft bleef Stedum de tegenstander onder druk houden en de tegenstander probeerde voornamelijk Stedum het voetballen te beletten. Hierdoor begonnen spelers zich te ergeren en dit kwam het spel van Stedum niet ten goede. Ondanks dat kreeg de ploeg toch kansen. Uit een voorzet van Lubbers kopte Bansberg maar net over. Met nog een kwartier te spelen was er nog een opstootje en ja, als de man (in het rood) hier gewoon wat eerder gefloten had was er niks aan de hand geweest. Maar nu suste hij het op de verkeerde manier door van beide partijen een speler met tijdstraf naar de kant te sturen. Hierna probeerde Winsum het punt binnen te halen door het spel te vertragen en te loeren op een counter. Stedum probeerde toch de 3 punten te halen en bijna was het ook 1-2 geweest. Een indraaiende voorzet van Ferdi dwarrelde bijna in de goal maar de doelman kon dit nog net voorkomen. Deze zelfde Ferdi had in de allerlaatste minuut voor een gestolen overwinning kunnen zorgen. Hij kwam vrij voor de goal en zag de keeper al de andere kant op gaan en dacht hierdoor vermoedelijk te veel na waardoor hij de knikker niet goed raakte en hierdoor de bal naast de paal zag verdwijnen. En zo werd de 1-1 de eindstand van dit duel. Ondanks dit gelijke spel wist Stedum zich te handhaven in de top en mag het volgende week thuis tegen Pelikanen weer proberen voor de 3 punten te gaan.