Winsum VR1 wint eenvoudig van Bedum VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het was op voorhand misschien al een ongelijke strijd. Bedum VR1 staat op de ranglijst onderaan met 1 punt, Winsum VR1 gedeeld tweede met 17 punten. Na 8 competitiewedstrijden al een verschil van 16 punten dus.
door: Paul de Vries
Dat verschil was in de eerste 25 minuten van de wedstrijd duidelijk waarneembaar binnen de lijnen. Winsum viel aan en Bedum verdedigde. Het was eigenlijk wachten op een doelpunt van Winsum en die kwam er dan ook in de 10e minuut, toen na een goed opgezette aanval Minke Lalkens van rechts een puike voorzet van haar voet liet vertrekken en Chantal Streppel die knap bij de 1e paal binnentikte (1-0). Bedum probeerde het af en toe met een counter, maar de meeste pogingen werden in de kiem gesmoord. In de 22e minuut was het wederom raak voor Winsum, toen een hoekschop van links door Minke Lakens niet goed werd verwerkt door de Bedumers. De bal plofte een meter of 10 van het doel van Bedum op de grond en de meegekomen Saskia Bakker schoot de bal strak en laag in de verre linkerhoek (2-0). Daarna liet Winsum het tempo zakken, werd er geen druk meer op de bal uitgeoefend bij balverlies en de concentratie verslapte. Ze lieten Bedum weer in de wedstrijd komen en dat leidde tot de 2-1, toen Sabine Jansen zich 25 meter voor haar doel de bal knullig liet afpakken door de snelle spits Anouk Sikkema van Bedum. Zij passeerde de nog enige verdediger Annick de Vries op snelheid en schoot de bal knap langs de uitkomende keeper Willisa Scholtens. In de 38e minuut scoorde Chantal Streppel van Winsum, dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Trainer/coach Alfred Sterrenberg van Winsum ging de rust in met gemengde gevoelens. Aan de ene kant tevreden over de eerste 25 minuten, waarin de afgesproken taken goed werden uitgevoerd en er volledige controle over de wedstrijd was. Aan de andere kant niet tevreden over de laatste 20 minuten, waarin door concentratieverlies Bedum onnodig weer in het zadel werd geholpen. Er werden enkele tactische zaken doorgenomen en er werd vriendelijk doch dringend verzocht om de concentratie op te brengen dat nodig is om zulke wedstrijden tot een goed einde te brengen.
Al binnen enkele seconden na de aftrap van de 2de helft bleek dat één en ander niet tegen dovemans oren gericht was geweest. Een aanval van Winsum zoals eerder in de rust besproken zorgde ervoor dat na een pass van Chantal Streppel Alieke Tuin alleen voor de keeper van Bedum gezet werd. Zulke kansen laat zij niet lopen en ze tikte de bal dan ook beheerst binnen (3-1). In de 46e minuut was daardoor de wedstrijd eigenlijk al wel beslist. Zeker toen 10 minuten later Evelien Walker van Winsum (net ingewisseld voor Berber Hokwerda) met haar eerste balcontact een hoekschop van rechts van Alieke Tuin (net zoals een week eerder) prachtig inkopte (4-1). Winsum bleef goed grip houden op de wedstrijd, ook al werd het in het 2de deel van de 2de helft wel wat slordiger. Bedum kwam wat vaker in de beurt van het doel van Winsum, maar keeper Willisa Scholtens liet zich deze middag niet voor een 2de keer passeren. Bij Winsum werd Annick de Vries gewisseld voor Anouk Uil en Alieke Tuin voor Jolien Dijk. Er veranderde verder niet veel aan het spelbeeld en in de 88e minuut was het slotakkoord voor Minke Lalkens van Winsum, die een voorzet op maat van Chantal Streppel goed aannam en binnenschoot (5-1). Voor Winsum een meer dan verdiende overwinning. Promovendus Bedum bleef strijden voor een beter resultaat en verdient daarvoor een pluim, zij zitten duidelijk nog in het proces van het wennen aan het hogere niveau. Dat duurt meestal wel een halve competitie en het is voor ze te hopen dat de achterstand op de ploegen boven hun dan al niet onoverbrugbaar is geworden.


Zo is Winsum goed begonnen aan de 2de periode. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Achilles 1894 VR1. Vorig jaar werd daar roemloos verloren. Aangezien de vrouwen uit Assen nu pas op een 8e positie van de ranglijst terug te vinden zijn, mag nu op een beter resultaat voor Winsum gerekend worden. Bedum VR1 speelt in een wedstrijd om “de rode lantaarn” uit tegen Asser Boys VR1.