Drachtster Boys bezorgt Hovocubo eerste verlies

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week


Vrijdag 4 november stond er voor de vrouwen van Drachtster Boys eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Het ging op bezoek bij Hovocubo dat een goede seizoenstart kent met acht punten uit vier wedstrijden.


De wedstrijd begon zoals verwacht van beide kanten erg aftastend. Beide ploegen wilden de strategie van de tegenstander eerst zien, voordat er kansen werden gecreëerd.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Jessie Prijs. Zij nam de lange worp van keepster Teuny Bosma goed aan, maar het schot uit de draai belandde in de handen van keepster Nanouk Groentjes.
Het was Suzanna Deckers die een minuut later de eerste kans voor Hovocubo kreeg. Met een goede versnelling van achteruit kwam zij voor het doel uit waar zij Teuny Bosma niet wist te passeren. Drachtster Boys kreeg hulp uit onverwachte hoek, want in de 12de minuut kopte Annelies van der Veen de lange worp van Teuny Bosma over keepster Groentjes in het eigen doel; 0-1.
Voor van der Veen brak een onfortuinlijke periode aan. Twee minuten na haar eigen treffer, wist ze keepster Groentjes nogmaals te passeren en maakte ook de 0-2 na een goede voorzet van Esther van Toledo.

Hovocubo besloot in de rust meer druk te gaan zetten op de vrouwen uit Drachten. Dit resulteerde in veel kansen voor beide teams. Namens Drachtster Boys waren er kansen voor Bernou Hylkema, Marian Meijer en Jessie Prijs. Bij Hovocubo waren Romy Scherpenzeel en Suzanna Deckers dicht bij de aansluitingstreffer. Het was Jessie Prijs die in de 12de minuut een goede voorzet van Esther van Toledo uit de draai binnen wist te schieten. 0-3.
Een vrije trap van Hovocubo werd door Benthe Huijsman hard in de verre hoek geschoten; 1-3.
Een rommelige fase volgde met hierin twee 10-meter ballen voor Hovocubo. Teuny Bosma liet haar klasse zien door de inzet van zowel Suzanna Deckers als Romy Scherpenzeel te keren.
De vele gemiste kansen door Drachtster Boys zorgden voor een zeer spannende slotfase van de wedstrijd.
Volgende week spelen de vrouwen van Drachtster Boys uit tegen KTP Nieuw Roden