Stedum 3 boekt gedegen overwinning op Omlandia 5

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week


Op zaterdag 29 oktober mochten de veteranen van Stedum 3 naar Omlandia 5. Deze ploeg had 3 punten meer met een wedstrijd meer gespeeld. Zo kon je dus spreken van een ‘6 punten’ wedstrijd. Immers bij winst kon Stedum zich weer definitief in de top nestelen en bij verlies zou voorlopig de aansluiting verloren worden.
              Door: Boelie de Sturler
Vanaf het begin waren de intenties van Stedum duidelijk. Met goed spel werd de tegenstander de wil opgelegd. Slechts sporadisch kwam Omlandia er uit en veel lukte er ook niet bij de Omlandianen die kennelijk een soort van off day hadden. Na zo’n 7 minuten kwam Stedum op een 0-1 voorsprong. De goed spelende Jan de Jonge alias Sik had weer een van zijn befaamde rushes en wist de bal terug te leggen op Tony Duchenne die met een beetje hulp van de keeper zijn eerste goal van het seizoen scoorde. Even later moest Dick Dijk met een vermoedelijke zweepslag het veld verlaten en kwam Joerie Perk hem vervangen. Niet veel later scoorde deze zelfde Duchenne met een schitterend afstandschot in de kruising na een goede assist van Hergen Balkema alias Teddy. Ook hierna bleven de kansen op een grotere voorsprong aanwezig. Een schitterende aanval over links via Sik, Alfons en weer Sik bezorgde bal na een mooi overstapje van Tony bij Hergen. Deze had de hoek voor het uitkiezen maar hij schoot tegen de keeper aan. Toch viel de 0-3 uit een aanval over rechts. Het was Ferdi de Jonge die de bal goed voorgaf waarna topscoorder Klaas Lubbers de bal binnen kon tikken. Hierna liet Stedum ietwat de teugels vieren waardoor Omlandia enigszins dreigend kon worden. Het kreeg een dot van een kans op 1-3, maar zag oud-Omlandiaan de Sturler redding brengen. Toch kon men even later toch juichen bij Omlandia. Een vrije trap van Eddy Emmelkamp werd uitstekend om de muur gekruld waarbij de Sturler te vroeg naar de juiste hoek ging waardoor de stuiterende bal over zijn benen de goal in verdween. Een ietwat ongelukkige goal. Hiermee werd ook de ruststand bepaald.

In de 2e helft nam Stedum al snel weer het heft in handen. Het was Tony Duchenne die Alfons Mucaj in stelling bracht en deze schoot schitterend in. Hierna had de stand zeker hoger kunnen zijn maar zowel Joerie als Dick Nieborg wilde de bal te mooi in de hoek leggen waardoor een grotere voorsprong niet behaald werd. Even leek het weer spannend te worden. Een indraaiende corner had een prooi moeten zijn voor de Sturler die echter probeerde de bal over de lat te tikken waarbij hij gewoon had moeten vangen. Hierdoor kwam de bal via de lat terug in het veld. De bal werd nog wel weggetikt door Ferdi maar in de rebound kon Eddy Emmelkamp de bal in het dak van het doel schieten. Al snel zette Stedum weer orde op zaken. Via een goede aanval kon Joerie Perk de bal bij Pieter Hovius krijgen die bal op juiste wijze in de goal schoot en zo het verschil weer op 3 bepaalde. Hierna hield Omlandia eigenlijk open huis en was Stedum iets beter omgesprongen met de kansen dan had een overwinning met dubbele cijfers er in gezeten. Omlandia kreeg via Peter Bolhuis nog wel een kans op de 3-5 maar nu stond de Sturler weer zijn mannetje en wist de bal uit de korte hoek te tikken. Het slotakkoord was voor Alfons. Deze mocht na een charge op Joerie een vrije bal nemen en deed dit uitstekend door de bal over de muur in de goal te lepelen. Hiermee werd de eindstand bepaald op 2-6 en heeft Stedum na Omlandia 4 de minste verliespunten en heeft het zicht dus weer in de top genesteld. Rest mij nog te zeggen dat de niet geheel fitte Andre Swieringa alias Clown een uitstekende assistent was van scheidsrechter Jan Smit waardoor er samen met de andere vlaggenist een uitstekend arbitraal trio was deze middag, wat ook wel eens gezegd mag worden.