Be Quick zat 1 zet reeks van 7 overwinningen niet voort

Geschreven door Be Quick 1887-zaterdag 1 op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het was een heerlijke zaterdagmiddag met weinig wind, volop zon en een aangename temperatuur. Een mooi moment om weer een fantastische pot voetbal op de mat te leggen, helaas bleek niets minder waar voor de mannen van Be Quick.


De Fivel stond op het programma en volgens de ranglijst zou het een lastige pot gaan worden. De Fivel (in de volksmond ook wel de riepsters genoemd) bevond zich voorafgaand aan de wedstrijd op de 4e plek met 11 punten uit 6 wedstrijden. De ploeg was dan ook gebrand om een goed resultaat te boeken tegen de trotse koploper van de 4e klasse E. Voor Be Quick was het de uitdaging om de reeks van 7 overwinningen op rij voort te zetten om zo de concurrentie te laten weten dat Be Quick de baas is van de (esser)berg.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het De Fivel aan de bal. Waar Be Quick normaliter het overwicht heeft op het middenveld was het ditmaal in geen velden of wegen te bekennen. Misschien had dit te maken met het vrije weekend van de week ervoor. Natuurlijk zijn er altijd fasen in de wedstrijd waarin het op het middenveld wat minder gaat maar dan is er altijd nog de zeer solide verdediging van Be Quick die de poort dicht houdt. Echter haalde ook de verdediging niet het gebruikelijke niveau en De Fivel kon dan ook een aantal keer heel gevaarlijk worden uit steekpasses vanuit het middenveld. Spits Mark Kramers had dan ook een aantal keer de mogelijkheid om de uitspelende ploeg op voorsprong te schieten maar faalde in de afwerking. Mocht De Fivel een keer goed afwerken dan stond daar altijd nog de altijd uitstekend keepende Niek Dorrepaal die zeker in de eerste helft van grote waarde was. Er was weinig aanvoer naar de aanval van Be Quick waardoor ook aanvallend weinig tot niets geproduceerd kon worden. Centrumspits Janco van den Bergs kon 2 keer vanuit een voorzet op de goal koppen maar zijn pogingen misten kracht en precisie. Gerlof Veltman zag zijn poging vanuit de 2e lijn nog een keer gekraakt worden door een verdediger van de riepsters en dat was het ook wel voor zover de kansen van Be Quick in de eerste helft. Na een teleurstellende eerste helft gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand(0-0).

Na de rust moest er duidelijk iets veranderen bij de thuisspelende ploeg maar dit was zeker niet geval. Opnieuw waren het de mannen van De Fivel die erg sterk erg sterk uit de startblokken kwamen en de goal van Be Quick hevig onder druk zetten. Ze kwamen in de 52e minuut dan ook terecht op voorsprong. Vanuit een vrije bal vanaf de zijkant was spits Mark Kramers die dit keer het net wel wist te vinden en de bal behendig verlengde met hoofd en bal verdween achter keeper -Dorrepaal in het net(0-1). Trainer Van de Berg was genoodzaakt in te grijpen anders zou het Be Quick niet lukken om grip op de wedstrijd te krijgen. In de 57e minuut werd Martijn van Kesteren ingebracht centraal achterin, Bart Kraneborg schoof door naar het middenveld en Vincent Postma verliet het veld. Kort daarna bracht Van de Berg ook routinier Durk Noordmans binnen de lijnen, hij verving Rick Pijpker. Nu Noordmans binnen de lijnen stond was het Be Quick die begon druk te zetten.

De wedstrijd keerde volledig om en Janco van den Bergs wist de bal dan ook in de 68e minuut binnen te koppen nadat de verdediger van De Fivel de voorzet van Cas Betzema(die de bal ontving van Van Kesteren die overigens daarvoor de bal had ontvangen van Van Boven(waar de aanval dus begon)) niet wist te raken. Het was dan wel Be Quick dat het overwicht op dit moment had maar de overtuiging om de winnende te maken was er niet. De wedstrijd eindigde dan ook in een 1-1 gelijkspel. Achteraf gezien denk ik een terechte uitslag na een sterk begin van De Fivel en een sterk slotstuk van Be Quick. Het was een sportieve wedstrijd met een uitstekend fluitende scheidsrechter genaamd; Abush ter Maat

Voor Be Quick staat een zwaar programma te wachten; volgende week wordt er uit gespeeld bij nummer 3 van de ranglijst Amicitia VMC en de week daarop zijn ze weer te bewonderen op de Esserberg, dan wacht de kraker van de 4e klasse E namelijk Be Quick – HS ’88.