Annen knikkert SVZ uit bekertoernooi(4-2)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Annen wist zich donderdagavond door een zege op SVZ te plaatsen voor de volgende bekerronde. In een als kijkspel zeer aantrekkelijk duel werd het een 4-2 zege voor de thuisploeg die daar vooral de tweede helft zijn handen mee mocht dichtknijpen
image 2016 10 28 1

Spelmoment uit het bekerduel Annen-SVZ
Bron: Oostermoer  Foto: Rene Koster

De beide derdeklassers Annen en SVZ waren voor de eerste KO-ronde om de strijd om de districtsbeker aan elkaar gekoppeld. Dit duel werd op verzoek van de ploeg uit Zeijen al op donderdag 20 oktober gespeeld zodat de Feyenoord-fans binnen de selectie van de Zeijenaren op zondag de klassieker Feyenoord-Ajax konden bezoeken. Onder prima weersomstandigheden ging het daarom donderdagavond om even na half 8 los in Annen waar SVZ al in de 6e minuut de eerste kans kreeg om aan de leiding te komen. Merijn Alting brak op de linkervleugel goed door maar zag zijn schot voorlangs het doel van Annen gaan. Een minuut later was Annen dicht bij een doelpunt maar zag Dante Ploeg zijn schot op de lat uiteen spatten. Met Ploeg was ook direct een van de smaakmakers in een veelbelovende beginfase genoemd. Want wanneer de linksbuiten van de thuisploeg werd aangespeeld was het direct alarmfase rood in de defensie van de gasten. De aanvallende acties zorgde voor talloze hachelijke situaties in de verdediging van de Zeijenaren die in de eerste helft voornamelijk achter de ploeg van trainer Jappie Tiersma aanliepen. Daarom was het ook niet vreemd dat de thuisploeg rond de 26e minuut op een meer dan verdiende 1-0 voorsprong kwam. Bij een aanval van Annen werd de bal goed voor het doel van de geelhemden gebracht. Daar kwam het speeltuig via de paal en SVZ-goalie Koen Blekkenhorst uiteindelijk bij Roald Lammerts terecht die met een laatst tikje de bal tegen het net deed verdwijnen. Annen ging na deze toch wel bijzondere openingstreffer  direct op jacht naar meer en kwam in de 32e minuut inderdaad  op 2-0. Was de eerste treffer van de thuisclub bijzonder te noemen dat was helemaal van toepassing op doelpunt nummer twee. Bij weer een aanval van de thuisploeg bleven SVZ-doelman Koen Blekkenhorst en Annen-spits Roald Lammerts in een innige omhelzing op de grond liggen. De goalie was hierbij de onderliggende partij en was daarom volstrekt kansloos op de inzet van Sander Tilman wat de stand op 2-0 voor de gastheren bracht. Uiteraard volgden er felle protesten vanuit het kamp van de Zeijenaren maar scheidsrechter Walters had niets vreemds kunnen ontdekken bij deze innige omhelzing tussen Lammerts en Blekkenhorst. Iets waar een groot aantal toeschouwers toch een iets andere mening over hadden. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig bijzonders meer in Annen waar de verwachting was dat een duidelijk sterkere thuisploeg na de rust verder zou uitlopen op een matig spelende SVZ.

Terwijl redelijk wat toeschouwers in de kantine nog even stonden te kijken naar de verrichtingen van de Nederlandse clubs in Europa werd er op het kunstgrasveld in Annen al weer gevoetbald en gescoord. Avner Leidelmeijer wist namelijk direct vanaf de aftrap voor SVZ trefzeker te zijn waardoor het voor de rust al aantrekkelijk duel opeens weer volledig open was. SVZ, dat bij aanvang van de tweede helft twee keer had gewisseld door Johannis Kakisina en Justin Nijstad te brengen voor Johnno Hingstman en Gerard ten Brink, nam nu duidelijk de regie over. Want opeens waren de betere kansen, zoals in de 55e minuut, voor de formatie van Henry Kramer. . Max de Vries werd door centrale verdediger Zhe An Ooi goed de diepte ingestuurd maar onpartijdige Walters nam het vlagsignaal van zijn assistent Pot over waardoor voor de geelhemden de kans op een tweede treffer niet doorging. Nadat Dante Ploeg in de 60e minuut nog een grote kans kreeg om zijn ploeg een 3-1 voorsprong te bezorgen kroop Annen in de 72e minuut door het oog van de naald. Merijn Alting brak door de verdedigingslinie van de thuisploeg waar een van de verdedigers duidelijk aan de noodrem moest trekken. Dat gebeurde binnen de beruchte lijnen waardoor Walters naar de stip wees maar op het gebied van een kaart geven een fout beging. De onpartijdige had de ‘zondaar’ absoluut rood kunnen geven maar liet dat achterwege. Nadat alles en iedereen weer wat tot rust was gekomen stond de strafschop nog op het programma. Een penalty die even later door Avner Leidelmeyer achter een kansloze Hans de Wals werd geschoten: 2-2. Drie minuten later had het ook gewoon 2-3 kunnen staan wanneer een uitstekende kopbal van invaller Justin Nijstad niet op de lat uiteen was gespat. Zo bleef het spannend in Annen waar de thuisploeg in een zeer aantrekkelijke tweede helft bleef proberen om zich onder de druk van SVZ uit te voetballen. Daar slaagde de thuisploeg richting de slotfase maar sporadisch in maar wanneer dat lukte waren de roodhemden ook direct gevaarlijk, zoals in de 87e minuut.            Bij een scrimmage voor het doel van SVZ ging alles en iedereen vol voor de bal maar verdween het ‘lederen’ monster via het hoofd van uiteindelijk Justin Nijstad achter keeper Blekkenhorst: 3-2. Waar iedereen in Annen er al een beetje rekening mee had gehouden dat strafschoppen de beslissing zouden gaan brengen zorgde deze derde goal van de gastheren dus voor een onverwachtse wending. Een wending die gezien het spelbeeld misschien zelfs iets geflatteerd genoemd mocht worden. Maar het werd nog vervelender voor de ploeg uit Zeijen. Want in de 89e minuut zorgde invaller Renke Arends er met een messcherpe counter voor dat Annen, na door een 4-2 zege een ronde verder is in het bekertoernooi waarvoor het volgende duel in november gespeeld gaat worden.

Annen-SVZ: 4-2(2-0 )

26.Lammerts 1-0, 32. Tilman 2-0, 47. Leidelmeyer 2-1, 72. Leidelmeyer 2-2(str.), 85. Nijstad 3-2(ed.), 87. Arends 4-2,

Scheidsrechter: A. Walters (Pekela)

Annen: De Wals; Tiersma, Huizing, Boersma, Danny Weiss; Jaap Jan Mulder, Ploeg(70. Arends), Tilman(86. Karabey), Bryan Weiss; Egbert Mulder, Lammerts.

SVZ: Blekkenhorst; Ooi, Leidelmeyer, Gerard ten Brink(46. Nijstad), Wouter ten Brink; Noord, Hingstman(46. Kakisina), De Vries, Alting; Vianen, Bosma