Winsum VR1 wint in de “dying seconds” van Drenthina VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag moesten de vrouwen van Winsum VR1 het restant (54 minuten) van de thuiswedstrijd van 17 september tegen Drenthina VR1 uitspelen. Die wedstrijd werd toentertijd bij een stand van 1-0 gestaakt, omdat na 36 minuten Hilde Winters van Drenthina ernstig geblesseerd raakte aan haar knie- en kruisband.
 door: Paul de Vries

Ten opzichte van toen had coach Alfred Sterrenberg van Winsum nu niet de beschikking over de geblesseerden Marlies Bijman, Berber Hokwerda, Melinda Hilbelink en Chantal Streppel. Tevens was Saskia Bakker afwezig in verband met werk. Het was dus even puzzelen voor een opstelling, maar dat was niet te zien aan de voortvarendheid waarmee de Winsumse vrouwen op het “gezandde” hoofdveld aan de Schouwerzijlsterweg de wedstrijd begonnen. Na 10 minuten (en dus officieel in de 46e minuut) brak Alieke Tuin door richting doel van Drenthina. Een speler van Drenthina trok in haar eigen strafschopgebied aan de noodrem en scheidsrechter Cor Pol kon niet anders dan fluiten voor een strafschop en een rode kaart trekken. Jolien Dijk schoot de strafschop binnen (2-0) en hoewel Winsum nog voldoende kansen kregen bleef het tot de rust 2-0. Na rust (de resterende 27 minuten dus), moest Drenthina door met 10 spelers en ze besloten om achterin 1 op 1 te gaan spelen. In plaats van dat Winsum daarvan profiteerde, werd er slordig gespeeld (concentratieverlies?) en kwam Drenthina meer en meer in de wedstrijd. Na een goede aanval van Drenthina over rechts werd de voorzet binnengetikt door Mandy Super (2-1). Vijf minuten voor tijd werd het zelfs 2-2, als diezelfde Mandy Super met een boogbal van afstand keeper Willisa Scholtens van Winsum weet te verrassen. Winsum probeerde nog de 3-2 te forceren, maar dat lukt niet op eigen kracht. In werkelijk de allerlaatste seconden van de wedstrijd besloot een speler van Drenthina de bal terug te spelen op haar eigen keeper. De bal echter rolde langs de keeper en tergend langzaam verdween de bal in het doel van Drenthina (3-2). Dat was dan ook meteen het einde van de wedstrijd.

Op de ranglijst heeft Winsum na 7 competitiewedstrijden 17 punten (5x winst en 2x gelijk) verzameld en staan ze op plaats 2 met slechts 2 punten achterstand op koploper ACV VR1 uit Assen. Komende zaterdag is de laatste wedstrijd van de 1e periode en uitgerekend ACV komt dan in Winsum op bezoek. Met andere woorden, wint Winsum dan pakken ze de periodetitel en nemen ze de koppositie op de ranglijst over van ACV. Aanvang wedstrijd 14.30 uur op Sportpark Schilligeham.

Opstelling Winsum VR1: ·Keeper: Willisa Scholtens
Achter: Indy Balk, Sabine Jansen, Yvonne Visser, Annick de Vries
Midden: Evelien Walker, Linda Bakker (aanvoerder), Jolien Dijk, Alieke Tuin
Voor: Anouk Uil en Minke Lalkens (75e min: Jenny de Blécourt)

Einduitslag: 3-2 (rust 2-0)

Scoreverloop:

1e minuut: 1-0 Chantal Streppel (strafschop, gescoord op 17 september)

46e minuut: 2-0 Jolien Dijk (strafschop)

73e minuut: 2-1 Mandy Super

85e minuut: 2-2 Mandy Super

90e minuut: 3-2 eigen doelpunt Drenthina