Noordwolde 1 bekert door ten koste van Velocitas 1

Geschreven door Roelof Bolt op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Noordwolde mocht afgelopen zaterdag in het bekertoernooi aantreden tegen zondag-tweedeklasser Velocitas. De ploeg van Kamps en Borgman liet bij vlagen zeer goed voetbal zien en kwam met 3-0 voor. Het had bij die stand niet meer spannend mogen worden, maar Velocitas toonde veerkracht en kwam nog terug tot 3-2, in blessuretijd gooide Noordwolde de wedstrijd in het slot en won het zeer verdiend met 4-2 van de stadjers. Dinsdagavond zal de loting voor de volgende ronde plaats vinden en weet Noordwolde wie haar volgende opponent zal worden in het bekertoernooi.
VVN1 2016-2017


Bron: www.vv-noordwolde.nl door Roelof Bolt

Trainer Kamps had voorafgaand aan de wedstrijd twee wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. De gebroeders Meima mochten op de bank plaatsnemen en Maats en Wijnstra namen hun posities in de basis over. Deze basisplaatsen lieten zien dat de onderlinge concurrentie in het elftal hoog is en waren een beloning voor de invallers. Naast de broertjes Meima, nam de 18-jarige A-junior Piet Kersten ook plaats op de bank. De eerste goede kans van de wedstrijd kwam na zo'n tien minuten spelen op naam van Havinga. Na een onderschepping op het middenveld werd hij weggestuurd door Hollink, verscheen voor de doelman en had met links af moeten werken. Hij kapte echter naar zijn rechterbeen, dat gaf de verdediging van Velocitas net genoeg tijd om een doelpoging te voorkomen. Niet veel later was het Wijnstra die weggestuurd werd na een goede combinatie over rechts, met 1 keer raken werd de verdediging van Velocitas zoek gespeeld en kon Wijnstra richting het vijandige doel, zijn schot kon nog net verwerkt worden tot hoekschop.

Er lag veel ruimte achter de verdediging van de bezoekers en Noordwolde profiteerde daar volop van, het schortte echter aan de juiste afwerking. Het waren achtereenvolgens Hollink, Maats en Wijnstra die een doelpoging ondernamen, maar allen mistten ze de scherpte in de afwerking. Velocitas probeerde wel wat mogelijkheden te creëren, maar veel verder dan wat schoten uit de tweede lijn kwamen de bezoekers niet. Noordwolde stond goed te verdedigen en liet wederom zien waarom het zo weinig gepasseerd werd. Als de verdedigers van de ploeg eens een kansje moesten toestaan, was daar altijd nog Oltmans die kon redden.

In de 40e minuut was daar dan eindelijk de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Theo Maats onderschepte de bal weer eens goed op het middenveld en kon Havinga de diepte in sturen. Havinga kon vrij richting het doel, zijn schot kwam op de voeten van de doelman van Velocitas, die dacht de bal te kunnen verwerken maar de bal belandde in de voeten van Hollink. Hollink bedacht zich geen moment en schoot de bal vanaf een meter of 25 met zijn chocoladebeen over de doelman. Een prettig moment voor een voorsprong, zo vlak voor rust. Het werd nog wel even spannend of de thuisploeg die voorsprong kon vasthouden tot de rust. In de blessuretijd van de eerste helft was het de beweeglijke linksbuiten van de bezoekers die Buist en Dijkstra met een mooie slalom in de luren legde, zijn schot belandde in de korte hoek op de paal en sprong terug in het veld, de rebound was echter niet besteed aan een inkomende middenvelder, zijn schot ging ruim over.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld, Velocitas liet zien dat het zich niet zomaar liet uitschakelen. Het kreeg Noordwolde onder druk en creëerde in 4 minuten tijd 3 grote kansen. De grootste was in de 48e minuut. Na een goede combinatie over de rechterkant legde de rechtsbuiten van Velocitas de bal terug richting de penaltystip, de aanvoerder stapte zeer leep over de bal en de bal kwam voor de voeten van de spits die vrij kon uithalen maar zag zijn schot langs de verkeerde kant van de paal gaan. Velocitas probeerde het spel te maken en hield Noordwolde onder druk, de ploeg kwam er alleen in de omschakeling nog een paar keer goed uit, behoudens een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Boersema, waren de kansen voor de bezoekers.

Na een uur spelen bracht Kamps de gebroeders Meima, zij vervingen de moegestreden Havinga en Groeneveld. Met vers bloed moest de thuisploeg het heft weer in handen zien te krijgen, anders werd het nog een lange wedstrijd en was het wachten op de gelijkmaker.

Velocitas bleef het proberen en was in de 66e minuut dicht bij de gelijkmaker. Na een goede combinatie in het strafschopgebied van Noordwolde was Oltmans verslagen, gelukkig was daar nog Marco Vos die de gelijkmaker kon voorkomen. Vos ruimde op en in de omschakeling kwam de bal aan de rechterkant terecht bij Buist, zijn voorzet belandde in de voeten van Hollink die zich geen moment bedacht en de bal buiten bereik van de doelman in het doel schoot en zijn tweede doelpunt van de middag mocht noteren. Dat doelpunt leek de nekslag voor Velocitas en de bevrijding voor Noordwolde. De ploeg liet weer het spel zien dat het ook in de eerste helft op de mat legde, bij vlagen goede aanvallen en het stond verdedigend weer prima.

In de 73e minuut was Dannick Meima er vandoor na een lange bal van achteruit van Dijkstra, Meima kwam alleen voor de keeper, maar zijn schot werd gepakt door de doelman. Uit de corner die volgde was het Buist die de 3-0 mocht aantekenen. De bal werd weggekopt door één van de verdedigers van Velocitas en kwam voor de voeten van Buist, die speelde zich vrij en schoot de bal vanaf de rand van de zestien, via de binnenkant van de paal in het doel. Dit moest wel de beslissing in de wedstrijd betekenen. Direct na zijn doelpunt schoot het Buist in zijn hamstring en moest hij zich laten vervangen. Een mooi moment voor de 18-jarige Kersten, de jongeling mocht zijn debuut in het eerste elftal maken.

Noordwolde genoot iets te lang van de ruime voorsprong zo leek het. Drie minuten na de 3-0 was het Maats die de bal verspeelde op het middenveld, één van de aanvallers pikte de bal op en zag Oltmans net iets te ver voor zijn doel staan, met een bekeken lob zette hij de bezoekers op 3-1. Velocitas voerde de druk weer iets op en Noordwolde was het even kwijt. Een paar minuten later was het ook al 3-2. Een voorzet vanaf de linkerflank kon door de geheel vrijstaande spits van Velocitas achter doelman Oltmans worden gewerkt. De stadjers roken bloed na deze aansluitingstreffer en gingen op jacht naar de gelijkmaker. De druk was hoog maar écht grote kansen kreeg het niet meer, het bleef bij een aantal schoten uit de tweede lijn die een prooi waren voor Oltmans.

In blessuretijd was het Boersema die aan alle twijfel een einde maakte. Na een goede combinatie werd hij de diepte in gestuurd, hij omspeelde de back van de bezoekers en schoot de 4-2 eindstand op het bord. Noordwolde mag haar bekercampagne een vervolg gaan geven, vermoedelijk op zaterdag 19 november. Dinsdagavond zullen we weten wie de volgende tegenstander gaat worden. Aankomende zaterdag staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Op het sportpark in Noordwolde zal om 14.30u VV Helpman de tegenstander zijn. VV Helpman staat 12e in de derde klasse C met 7 punten uit 7 wedstrijden. Noordwolde zal haar goede reeks voort willen zetten en zal er alles aan gaan doen om koploper Loppersum in het vizier te houden. Graag tot zaterdag, be there!