Stedum 3 nestelt zich in subtop

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De competities zijn al weer een tijdje aan de gang. Zo ook voor Stedum 3. De ploeg van de leiders Pieter Hovius en Dick Nieborg begon het seizoen iets later dan de andere teams doordat de eerste wedstrijd wegens een sterfgeval bij DIO Groningen werd uitgesteld. Hierdoor trad de ploeg voor het eerst aan op 17 september en hierbij keerde het met een 8-0 overwinning op Gorecht huiswaarts. Doordat een week later ook de 2e thuiswedstrijd tegen De Fivel niet door ging speelden de Stedumer veteranen op 1 oktober uit tegen koploper GEO. Hier werd gezien het aantal kansen onnodig met 5-4 verloren. Een week later was dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd tegen Omlandia 4. Dit blijkt een degelijke ploeg van jong en oud te zijn waar uiteindelijk ietwat geflatteerd van verloren werd met 2-6. Hierdoor bivakkeerde Stedum op een plaats in de stand waar het niet thuis hoorde. Maar een week later werd gedecideerd gewonnen met 5-1 bij Heracliden zodat er weer enigszins omhoog gekeken kon worden.

Op 22 oktober stond de uitgestelde wedstrijd tegen DIO Groningen op het programma. Een onbekende ploeg voor Stedum aangezien hier nog nooit eerder tegen gespeeld was. Daar het eerste en tweede elftal vrij waren en velen nieuwsgierig waren hoeveel doelpunten en assists er zouden vallen voor het spel “Coach van Stedum” waren er veel toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen zodat er een gezellige sfeer was in het aloude stadion van Stedum.
Binnen 2 minuten was het al onverwachts raak. De bal kwam na een aanval uit de kluts via Ferdi de Jonge terecht bij Klaas Lubbers en die wist van dichtbij raak te schieten. Echter hierna was het spel niet van dien aard dat het liep bij de Stedumers en was het DIO dat eigenlijk iets beter elkaar vond maar tot echte kansen leidde dit niet. Na een kwartier volgde er een schitterende aanval over rechts. Bard Dekker alias Henri Buitenzorg, rende weer eens als een speer naar voren en kreeg de bal goed mee. Hij leverde een perfecte voorzet af en bij de 2e paal was het Klaas Lubbers die zijn 2e van deze middag binnen kopte. Hierna begon het te lopen bij de geel zwarten en wederom was het Bard Dekker die diep werd gestuurd en weer leverde hij een goede voorzet af. Nu wilde ook Ferdi voor de bal gaan maar was het Klaas Lubbers die met een schitterende zweefduik eerder bij de bal was en de bal zeer mooi in de verre hoek kopte en hiermee een onvervalste hattrick scoorde. Toch kon ook even later Ferdi een goal op zijn naam schrijven. Weer kwam het gevaar van de rechterkant met Bard Dekker welke deze middag ongrijpbaar was voor zijn tegenstander. Hij leverde weer een goede voorzet af waarbij Andre Swieringa alias Clown handig over de bal heen stapte waardoor Ferdi ongehinderd de verre hoek kon opzoeken en zo de stand op 4-0 bracht. Hiermee was de koek nog niet op voor de rust. Uit een aanval over meerdere schijven wist Klaas Lubbers met een mooie bal Bard Dekker te bereiken en Dekker bekroonde zijn goede spel met een mooi schot bij de keeper langs en zo werd de ruststand op 5-0 bepaald. Gezien de stand werden er de nodige wissels toegepast waardoor er ook wat omzettingen gedaan werden.

In de 2e helft bleef het goede voetbal aanwezig ondanks de omzettingen alleen de kansen wilden er niet meer in. En gezien de stand was de iets mindere scherpte ook wel begrijpelijk. Ook DIO kon nu wat meer bij de goal komen maar de verdediging had alles onder controle. Na zo’n 20 minuten kreeg Stedum een corner waar Pieter Hovius zich over ontfermde. Zijn corner werd door Klaas Lubbers verlengd en bij de 2e paal kon Joerie Perk de bal binnen koppen en hiermee de stand op 6-0 brengen.
Hierna kreeg DIO Groningen een goede kans maar de Sturler wist de bal tot corner te tikken. Dit was wel een waarschuwing want even later was dan daar toch de eretreffer voor DIO. Door een onoplettendheid kwam hun beste speler op zo’n 6 meter van de goal vrij te staan. Hij had de hoek voor het uitkiezen en besloot de bal ver naar de rechterhoek te schieten. In eerste instantie wist de Stedumer doelman de bal nog te pareren maar in de rebound kon de zelfde speler alsnog de bal in het doel werken. De 6-1 leek de eindstand te worden maar het was Tony Duchenne die Klaas Lubbers nog wist te vinden en deze omspeelde de keeper en scoorde zo zijn vierde van de middag. Hierdoor werd er gewonnen met 7-1 en heeft Stedum 3 inmiddels 9 punten uit 5 wedstrijden verzameld en met een wedstrijd minder gespeeld dan nummer 2 en 3 punten minder is de aansluiting met de top weer binnen handbereik waardoor de ploeg zich weer keurig in de subtop heeft genesteld. Volgende week mag de ploeg naar Omlandia 5. Dit was eigenlijk een thuiswedstrijd. Maar doordat Stedum 1 en Stedum 2 ook thuis moeten is deze wedstrijd omgedraaid. Hopelijk kunnen de mannen van Steem drei dan ook weer de punten meenemen naar Stedum.