Strijdbaar ’t Zandt wint nipt van Heracliden 3

Geschreven door Sander Doorn op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van ’t Zandt in eigen huis aantreden tegen het derde elftal van de Heracliden. Aangezien de Heracliden niet genoeg man op de been kon krijgen, werd er beroep gedaan op enkele spelers van de eerste selectie van de Meijsters.  

image 2016 10 23
Foto : Dick Jager
In het eerste deel van de wedstrijd lieten de ’t Zandtsters het beste spel zien, maar door goed verdedigen van de uitploeg konden de mannen uit ’t Zandt geen vuist maken voorin.  Uiteindelijk waren het wel de gastheren die op voorsprong kwamen doordat Rik Baas uit een voorzet van Peter van Weerden de openingstreffer binnenschoot (1-0). Vlak voor de thee was het weer raak voor de ploeg uit ‘t Zandt. Sam Schellekens schoot vanuit een voorzet van Cees bij de Leij de 2-0 achter de goalie van de Meijsters. Na de thee ging het roer om bij de ploeg uit Uithuizermeeden. De Meijsters bleven druk zetten en dit resulteerde ook in diverse kansen. Het duurde daardoor ook niet lang voordat de uitploeg de aansluitingstreffer binnen schoot (2-1). De ’t Zandtsters kregen het nog zwaarder toen Gerry Winkel met tien minuten het veld moest verlaten toen hij een gele kaart ontving van scheidsrechter Bakker.  Ondanks de kansen die de gasten kregen konden ze de bal niet achter de  sluitpost van ’t Zandt krijgen. Na negentig minuten voetbal stond er daardoor een eindstand van 2-1 op het scorebord. 
Zaterdag speelt ’t Zandt aankomende zaterdag in Delfzijl tegen het vijfde van NEC. Hopelijk kan de ploeg van coach Marijn Teerling de lijn van de afgelopen week doorzetten.