vv Winsum onderuit tegen Haren.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het was voor de supporters van Winsum-zondag te hopen dat de traditionele erwtensoep in aanloop naar de jaarlijkse Baistenmarkt van een betere kwaliteit was dan het spel van hun favorieten. Want een onsamenhangend Winsum verloor zondagmiddag het uitduel tegen Haren, dat op sportpark Schilligeham werd gespeeld, namelijk volledig terecht met 3-2.

image 2016 10 21 1

Rob Bos ziet dat zijn doelman Robert Rosema de bal vast heeft voordat Haidar Melhem gevaarlijk kan worden. 
Bron: Ommelander Courant. Foto: Ronnie Afman Baflo
Het duel tussen Haren en vv Winsum werd zondagmiddag niet in Haren maar op sportpark Schilligeham in Winsum gespeeld. Een verzoek wat van de Winsumers kwam die in aanloop naar de traditionele ‘Baistenmarkt’ van een dag later enkele festiviteiten had gepland. Festiviteiten, waaronder het traditionele snert eten, waar men van hoopte dat daar de nodige Winsumers voor naar Schilligeham zouden komen. Willem Kluin was als trainer van vv Winsum echter totaal niet bezig met welke ‘Baistenmarkt’-activiteit dan ook. Kluin was zondagmiddag maar met een ding bezig en dat was zich met zijn team revancheren voor de twee opeenvolgende nederlagen tegen Bakkeveen en van die van vorige week tegen Nieuw Roden. ,,Dat willen we zeker want drie wedstrijden op rij verliezen is een slechte zaak en niet goed voor de sfeer binnen het team,” aldus Kluin die tegen Haren weer kon beschikken over Erwin Venema en Haidar Melhem waardoor Rene Werkman en Bram Postma ten opzichte van het duel tegen Nieuw Roden uit de basis waren verdwenen. Direct vanaf de aftrap was er een enorme kans voor Haren om aan de leiding te komen. De bal werd even teruggelegd door Rick van Wyk en vervolgens door Klaas Veenstra direct in het strafschopgebied van de Winsumers gepompt. Daar moest doelman Marko Stoepker er met een formidabele redding voor zorgen dat Haren niet binnen vijftien seconden op een 1-0 voorsprong stond. Nog geen minuut later moest Stoepker weer vol aan de bak om met weer een uitstekende ingreep de openingstreffer van de, volgens de regels van de KNVB, thuisploeg te verijdelen. Haren begon dus  duidelijk  feller aan de wedstrijd dan Winsum dat in de 7e minuut een eerste tegentreffer moest incasseren. Bij weer een prima aanval van de in het zwart spelende Haren schoot Stefan Wijma de bal snoeihard op het Winsum-doel. Marko Stoepker wist het schot in eerste instantie te pareren maar moest in de rebound toestaan dat Klaas Veenstra, dankzij een aantal ‘slapende verdedigers, de bal alsnog binnenschoot. Na deze vroege openingstreffer veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Haren speelde duidelijk feller tegen een tegenstander waar ook nu teveel spelers waren die liever een technisch hoogstandje lieten zien dan er voor kozen om  in het belang van het team te spelen. Zo kabbelde het duel eigenlijk een beetje voort op Schilligeham waar het dankzij een heerlijk nazomerzonnetje prima toeven was. Vanuit het niets was daar in de 37e minuut was daar opeens wat opwinding toen vv Winsum terugkwam tot 1-1. Een prima pass van Erik Magnin kwam terecht bij Rick Bunk die de bal met de borst panklaar legde voor Dennis Abbas. De middenvelder van de Winsumers bedacht zich niet en even later was Robert Rosema, de oud-doelman van Hunsingo, kansloos op het schot van zijn oud-teamgenoot. Tot aan de rust gebeurde er vervolgens weinig meer in Winsum waar de vaste aanhang duidelijk niet te spreken was over spel van sommige spelers binnen de formatie van trainer Willem Kluin.

In de tweede helft veranderde er voorlopig niets aan het spelbeeld. Haren probeerde zo snel mogelijk een tweede goal te verzorgen tegen een Winsum dat ook na de rust  te weinig als een team opereerde. Veel spelers deden maar wat en het was daarom maar goed dat Haren liet zien dat het niet tot de betere ploegen in de competitie behoorde. Want de ‘thuisploeg’ ging in de tweede helft steeds meer mee in het matig spel van Winsum. Nadat Willem Kluin in de 60e minuut klaar was met het gedrag van Pierre Makon, die werd vervangen door Balif Kiala, kwam Haren zeven minuten later op 2-1. Op de rechtervleugel kwam Martin Mojet in balbezit die volledig ongehinderd een voorzet mocht afleveren waaruit Lennart Klomp uit wist te scoren. Weer twee minuten later stond het 3-1 en nu was Rick van Wyk de aangever. De middenvelder slingerde de bal ook vanaf de rechtervleugel voor de goal waar de goed meegelopen Milan Buscher doelman Stoepker kansloos liet. Vreemd genoeg drukte Haren echter niet door tegen een tegenstander dat steeds meer als een onsamenhangend geheel over het veld liep. Het matig spel van Haren zorgde dat de Winsumers toch weer terug in de wedstrijd konden komen. Want in de 75e minuut zorgde Haidar Melhem er met zijn eerste geslaagde actie van de wedstrijd er voor dat de stand opeens weer 3-2 was. De aansluitingstreffer zorgde uiteraard voor een spannende slotfase waarin doelman Rosema de drie punten voor Haren wist te redden. Rosema wist namelijk in de 88e minuut een vlammend schot van Erwin Venema met een katachtige redding uit de bovenhoek te tikken. De oud-inwoner van Winsum voorkwam hiermee de 3-3 mee wat gezien de teamprestatie van een onsamenhangend Winsum over de volle negentig minuten ook niet terecht zou zijn geweest.

Haren- vv Winsum: 3-2(1-1).

7. Veenstra 1-0, 37. Abbas, 67. Klomp, 69. Buscher 3-1, 75. Melhem 3-2.

Scheidsrechter: R Boer Rookhuizen( Assen )

Gele kaarten: Buscher( Haren), Makon(v.v. Winsum)

vv Haren: Rosema; Veenstra, Buscher(80. Boelsma ), Mertens( 70. Dijkstra), Visscher; Mojet, Klomp, Bos, Wijma; Van der Wyk , Kiekenbos.

vv Winsum: Stoepker; Melhem, Ebobisse( 85. Postma), Magnin, Wit; Sander Smit, Venema, Meijer(72. Werkman ), Abbas; Bunk, Makon( 60. Kiala)

Veel werk te doen:

Willem Kluin: ,, Er is nog een hoop werk te doen om er een team van te maken. Binnen de selectie hebben we met meerdere culturen te maken waardoor de neuzen nog niet allemaal dezelfde kant opstaan. Dat kost heel veel energie om dat te bewerkstelligen maar moet wel want dat is wel de basis tot succes.”