Z.E.C. heeft weinig moeite met Meedhuizen: 3-0.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Z.E.C. weet weer wat winnen is. De ploeg van trainer Douwe Maat won thuis namelijk met 3-0 van Meedhuizen dat in een setje reserveshirts van de thuisploeg moest spelen. De ploeg die dit seizoen na jaren van afwezigheid weer in het standaardvoetbal uitkomt, was namelijk niet in het bezit van eigen reserveshirts.
image 2016 10 21

Damian Mos namens Z.E.C. in een stevig verwikkelt met Thomas Roossien 

Bron: Ommelander Courant  Foto: Ronnie Afman Baflo


Z.E.C.-trainer Douwe Maat wilde zaterdagmiddag eindelijk de drie punten weleens in eigen huis houden. Dat moest gebeuren tegen Meedhuizen dat evenals de Zandeweersters uit zijn eerste zes duels zes punten had weten te behalen. Een puntenaantal wat volgens Maat meer hadden kunnen zijn.,, In het duel van vorige week tegen Wagenborger Boys hebben we gewoon drie punten weggegeven. We speelden toen niet alleen maar tegen ons zelf maar ook tegen een scheidsrechter die duidelijk bevooroordeeld was. Daardoor vergaten we te voetballen en het duel vroegtijdig te beslissen. Dat had gezien het spel van voor de rust eigenlijk wel gemoeten,” aldus Maat die tegen Meedhuizen niet kon beschikken over de geblesseerde Dylan Dijkstra en Rein van Kleef waarbij laatstgenoemde wel tot de wissels behoorde.

Voor aanvang van het duel was er even wat gedoe over het tenue waarin de gasten zouden spelen. Arbiter Van Ittersum ging namelijk terecht niet akkoord met het tenue van de gasten, dat onvoldoende afweek van die van de thuisploeg. Dat zorgde dat Meedhuizen in een rood shirt de strijd aanbond met Z.E.C. omdat er binnen de eigen vereniging nog geen reserveshirts voorradig waren. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Ittersum uit Sauwerd duurde het tot de 9e minuut voor de eerste kans voor een van beide teams genoteerd kon worden. Op de rechtervleugel kreeg Geert van Tamelen de bal aangespeeld door Jasper Dijk. Wat volgde was een prima voorzet die door Ronny Bakker net naast werd gekopt. Drie minuten later zorgde een slippertje van Marcel Wit er bijna voor dat Meedhuizen op voorsprong kwam. Maar met een prima redding wist doelman Jacco Knol dat te verijdelen. Nadat het spel in de volgende tien minuten wat op en neer golfde was het in de 22e minuut Paul Cock die namens Meedhuizen de kans kreeg om zijn ploeg aan de leiding te brengen. Maar ook nu wist doelman Jacco Knol weer redding te brengen op het schot van Cock. Nadat Jasper Dijk in de 28e minuut een gele kaart had gekregen voor een overtreding op Kai Boerma was de thuisclub even later dicht bij de openingstreffer. Ronny Bakker wist met een prima pass Colin de Vos te bereiken. De Vos bedacht zich niet en besloot, om na een korte dribbel, het doel van Meedhuizen onder vuur te nemen. Helaas voor de thuisploeg spatte het schot van de middenvelder op de lat uiteen. Niet veel later schoot Paul Cock namens de gasten op de lat wat er voor zorgde dat er in de eerste helft voldoende spektakel geboden werd in Zandeweer. Spektakel waarbij de doelpunten vooralsnog ontbraken. In het verdere verloop van de eerste helft kwamen er voor beide teams nog meerdere kansen op de openingstreffer waar die van Colin de Vos in de 38e minuut wel een hele grote was. De Vos werd door Marcel Wit goed de diepte ingestuurd. De jonge De Vos was vervolgens de defensie van de gasten te rap af maar zag zijn inzet door Meedhuizen-keeper Harold Meyer via de lat overgetikt worden. Zo zag het er naar uit dat er in de eerste vijfenveertig minuten niet gescoord zou gaan worden. Iets waar op slag van rust toch nog verandering in kwam. In de 45e minuut werd Robert Bakker goed aangespeeld door Jasper Dijk. De middenvelder drong vervolgens het strafschopgebied binnen waar hij een drietal tegenstanders uit positie bracht om vervolgens beheerst de 1-0 te scoren.

Bij aanvang van de tweede helft was Sander Kruit aan de kant van de thuisploeg vervangen door Damian Mos. Met de jonge invaller in de ploeg hoopte Douwe Maat de vleugels wat beter bezet te houden omdat dit voor de rust onvoldoende was gebeurd. Was de thuisploeg voor de pauze de al iets bovenliggende partij, in de tweede helft kwam daar geen verandering in. Sterker nog, het waren de gastheren die de duidelijk betere kansen kregen om hun voorsprong te vergroten. Nadat Jasper Dijk in de 68e minuut een vrije trap net langs de voor Z.E.C. verkeerde kant van de paal had geschoten kwam de thuisploeg vier minuten later toch op 2-0.Een spelhervatting van Jacco Knol kwam bij Jasper Dijk terecht en die de bal doorspeelde op Colin de Vos. De middenvelder passeerde op snelheid de defensie van de gasten om vervolgens teamgenoot Damian Mos in stelling te brengen. De invaller hield het hoofd koel en schoof de bal vervolgens beheerst langs Harold Meyer. Deze tweede treffer zorgde dat het verzet van Meedhuizen gebroken was. De gastheren kregen steeds meer ruimte en in de 80e minuut werd het duel helemaal beslist toen Ronny Bakker door de verdediging van Meedhuizen brak. De aanvoerder van Z.E.C. kwam alleen op doelman Meyer af die de inzet van Bakker in eerste instantie wist te keren. Maar uit de rebound zorgde de een paar minuten eerder voor Pascal Koolhof in de ploeg gekomen Rein van Kleef toch voor 3-0. Na deze derde goal werd de geblesseerd geraakte Ronny Bakker gewisseld voor Ferdi Wit. In de slotseconden van het niet onaantrekkelijk duel zag het er toch naar uit dat de gasten een eretreffer mee naar Meedhuizen zouden nemen. Arjen Wieringa beging binnen de beruchte lijnen een overtreding op Michel Bulten en de prima fluitende scheidsrechter Van Ittersum legde de bal op de stip. Michel Bulten nam zelf plaats achter de bal die door de aanvaller vervolgens naast werd geschoten. Zo bleef het bij een 3-0 stand wat niet veel later ook de eindstand werd van een duel dat in Z.E.C. een terechte winnaar kreeg.

Z.E.C-Meedhuizen: 3-0(1-0)

45. Robert Bakker 1-0, 72. Mos 2-0, 80. Van Kleef 3-0.

Scheidsrechter: A. van Ittersum (Sauwerd)

Gele kaarten: Dijk(Z.E.C.), Bulten (Meedhuizen)

Z.E.C.: Knol; Wieringa, Koolhof(75. Van Kleef), Marcel Wit, Dijk; Ronny Bakker(81. Ferdi Wit), Van Tamelen, Boelema, Robert Bakker, De Vos; Kruit(46. Mos). 

Meedhuizen: Meyer; Vrieling, Lima, Dijkhuizen, Partosetiko; Roossien, Bulten, West, Cock; Michel Vijsma, Bulten.

Zege nodig:

Douwe Maat: ,,We hadden deze zege echt nodig. Nadat we het eerste competitieduel tegen Stedum hadden gewonnen ging het allemaal wat moeizaam en konden we maar niet tot winst komen. Hopelijk zorgt deze zege er voor dat er wat meer vertrouwen in de ploeg gaat komen.”