De Heracliden boekt eerste zege.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De Heracliden wist zaterdagmiddag eindelijk een wedstrijd te winnen. In Schildwolde werd er met 6-2 van SGV gewonnen in een duel waarin Frank de Boer met vier goals de grote man was aan de kant van de ploeg van Kees Pranger.

  Bron: Ommelander Courant.

Kees Pranger had voor het duel tegen het eveneens nog maar een punt hebbende SGV een belangrijke wijziging in zijn basiselftal doorgevoerd. Pranger had namelijk besloten om doelman Pieter Buikema te vervangen door Maurijn Boersma. De keeper van het tweede team van De Heracliden was al enkele weken in een prima vorm en vandaar dat Boersma zijn kans kreeg en ook greep. Want de doelman kon terugkijken op een prima competitiedebuut.

In Schildwolde was De Heracliden de ploeg die na ongeveer 25 minuten de score opende toen Frank de Boer de wat trage defensie van de thuisploeg op snelheid klopte en de 0- 1 aantekende. Nog voor de pauze kwam SGV vervolgens terug tot 1-1 in een helft waarin de gasten steeds probeerden om de thuisploeg met de snelheid van Tim Ottema en Frank de Boer pijn te doen. Waar dat in de eerste helft een keer lukte was dat na de rust duidelijk anders. Al vlot in de tweede helft wist Mark de Boer uit een corner de 1-2 binnen te koppen maar kwam de thuisploeg even later toch weer langszij. De Heracliden bleef echter knokken voor de drie punten en kwam rond de zeventigste minuut via een benutte strafschop door Robert de Vries, die werd gegeven na een overtreding op Frank de Boer, weer op een hernieuwde voorsprong. Zo gingen de bezoekers met een 2-3 voorsprong het laatste kwartier van de wedstrijd in tegen een SGV dat nu alles op de aanval gooide. Iets wat een kolfje naar de hand van de snelle aanvallers Tim Ottema en Frank de Boer was. Vooral voor de in de spits geposteerde Frank de Boer brak een mooie periode aan want de aanvaller wist tussen de 75e en 90e minuut nog drie keer raak te schieten. Dat zorgde uiteindelijk voor een 2-6 overwinning waar trainer Kees Pranger uiteraard heel erg blij mee was. ,,Alles zoals we het hadden bedacht kwam uit en dat is na een groot aantal weken waarin dat niet gebeurde gewoon heel erg lekker.”