Geflatteerde nederlaag Stedum 2.

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Aangezien Stedum 2 bij veel ploegen uit de stad Groningen is ingedeeld moest men zaterdag wederom op kunstgras spelen. Hier is de laatste tijd veel om te doen maar Stedum 2 speelde er wel gewoon op. De tegenstander van vandaag was Amicitia VMC. Deze ploeg had vorige week met 3-1 verloren van ON waar Stedum tegen gelijk had gespeeld. Er waren mogelijkheden zo leek het.
  door: Boelie de Sturler
Door de herfstvakantie had het derde wat te weinig spelers en hierdoor stond leider Juan Werkman op vrijwillige basis 2 spelers af aan het derde. Hierdoor kon het gebeuren dat Érik van Hulst en Jeroen Bansberg met het derde mee gingen. Doordat de B-ers van STEO vrij waren ging Gideon Valkema nog met het tweede mee. Al vrij snel in de wedstrijd moest De Sturler handelend optreden waardoor een vroeg achterstand werd voorkomen. Het was vooral in de eerste 20 minuten rommelig van de kant van Stedum waardoor Amicitia het spel kon maken. Na zo'n 10 minuten werd het toch 1-0 uit een vloeiende aanval. Maar onverwachts wist Stedum direct 1-1 te maken. Een  lange ingooi van Juan kwam terecht bij Gert Jan Kruizinga die de keeper met een kopbal kansloos liet. Amicitia kwam direct met een antwoord. Een vrije trap werd voor de goal geslingerd en de dalende bal werd in ene male op de pantoffel genomen en wonderschoon ingeschoten. Hierna golfde het spel wat op en neer. Tien minuten voor tijd werd het 3-1. Op de flank werd een speler van Stedum uitgekapt en werd de bal op schitterende wijze over de Stedumer doelman heen gekruld die kansloos achter bleef. Voor de rust werd er nogmaals gescoord en het was Johan Maring die door Alderd Weerd diep werd gestuurd en hij liet de keeper kansloos waardoor er werd gerust met een 3-2 stand.

In de 2e helft gooide Stedum nog meer de beuk erin en had het de wedstrijd onder controle. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer Stedum het idee ging krijgen dat er een resultaat gehaald kon worden. Echter uit een van de counters van Amicitia werd het een kwartier voor tijd 4-2 met een beetje geluk. De spits kreeg de bal van de zijkant aangespeeld en hij dacht de bal zo de goal in te schuiven. Maar hij raakte de bal volledig verkeerd waardoor de bal naast leek te gaan. Doordat de Sturler in eerste instantie al naar de hoek ging waar de spits de bal heen wilde spelen was deze al kansloos aangezien de bal bleef liggen waardoor de spits nogmaals de mogelijkheid kreeg om de bal in het doel te knallen. Hierdoor knapte er iets bij de Stedumers waardoor het nog 5-2 werd. Hierdoor werd een geflatteerde nederlaag geleden door een goed spelende Stedum 2. Met deze instelling moet het na het vrije weekend zeker mogelijk zijn om weer punten te halen. Overigens was het positief dat Tim de Jonge na lang blessureleed weer een volledige wedstrijd speelde na vorige week minuten te hebben gemaakt in het derde speelde hij nu samen met zijn broer in het centrum van de verdediging. Welkom terug Tim.