Duidelijke zege SV Bedum-zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na de nederlaag van vorige week tegen Groen Geel bleef SV Bedum zaterdag aan de positieve kant van de score. In eigen huis werd er namelijk met 2-0 van Zuidhorn gewonnen zodat de Bedumers wat meer afstand van de onderste regionen hebben genomen.

Profielfoto van SV Bedum   Bron: Ommelander Courant
Voor de rust werd er zaterdag in Bedum nog niet gescoord door de thuisploeg die daar wel de nodige kansen voor kreeg. Maar het vizier stond in de eerste vijfenveertig minuten nog niet scherp aan de kant van de gastheren. Doordat Zuidhorn daar aanvallend ook maar weinig tot niets tegen in kon brengen was het niet vreemd dat de rust in Bedum aanbrak met een 0-0 stand op het scorebord.

Na de pauze voerde de thuisploeg de druk verder op en kwam er door een treffer van Jake Smit een 1-0 voorsprong voor de paarshemden op het scorebord te staan. Een stand die gezien het spelbeeld van de wedstrijd ook terecht te noemen was. De Bedumers bleven zich vervolgens meerdere kansen op een tweede goal creëren. Uit een van de mogelijkheden die de ploeg van René Wollerich kreeg maakte Annejits Sybesma vervolgens aan alle onzekerheid een einde door de stand op 2-0 te brengen. Een stand die in de slotfase, gezien het groot aantal kansen voor de paarshemden, nog hoger had kunnen uitvallen. Maar uiteindelijk bleef het bij een 2-0 eindstand waar trainer René Wollerich na afloop niet ontevreden over was. ,,De score had zeker hoger kunnen zijn maar we weten weer wat winnen is. En verder klimmen we door deze zege op de ranglijst en gezien het programma richting de komende weken moeten we die lijn door kunnen trekken.”