Be Quick 1887-zaterdag 1 nog steeds ongeslagen ..

Geschreven door Be Quick 1887-zaterdag 1 op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Be Quick 1887 heeft zaterdag de zesde overwinning op rij geboekt in de vierde klasse E. De thuisploeg kreeg SGV op bezoek, op het hoofdveld werd er om 16:00 afgetrapt.
    door: Be Quick 1887-zaterdag 1 
BQ begon de eerste helft van de wedstrijd wat stroef. Er werden weinig kansen gecreëerd, maar ook niet al te veel weggegeven. De thuisploeg had moeite met het vastzetten door SGV, maar voetbalde zich er soms goed uit. SGV speelde vaak de lange bal, waarbij ze een aantal keren gevaarlijke schoten uit de 2de lijn op het Be Quick doel loslieten. Halverwege de 1ste helft werd de bal sterk veroverd op het middenveld. De bal kwam bij Durk die een prachtige diepe bal op Gerlof gaf. Gerlof wist er wel raad mee en na een goede actie gooide hij de bal strak voor. Bij de 2de paal reageerde Lútsen het best en tikte de bal binnen. Na een niet al te beste 1ste helft ging BQ de rust in met een 1-0 voorsprong.

Tijdens de rust werd er besproken dat we de 2e helft scherp moesten blijven. Er moesten een paar stappen bij, om de wedstrijd te kunnen beslissen. Belangrijk was ook om de nul te houden. BQ kwam goed uit de kleedkamer en bleef rustig spelen. Het bleef in de 2de helft nog lange tijd spannend. Halverwege de 2de helft werd Janco de diepte in gestuurd. Hij kwam 1 op 1 met de doelman en rondde deze kans koelbloedig af, 2-0 voor BQ. Na deze goal kreeg de thuisploeg een boost en kreeg SGV een tik. Zaterdag één speelde goed verzorgd voetbal. Er werd goed getikt en er werden veel kansen gecreëerd.

Toen het laatste kwartier in ging, kon je spreken van het ‘Be Quicks kwartiertje’. Dit was mede het geval door de goed spelende invallers:  Kwame, Rick P. en Martijn, die zijn rentree maakte. De 3-0 werd voorbereid door Kwame, die goed de achterlijn haalde en ook nog een goede voorzet in huis had. De bal kwam bij Rick P. die de bal hoog in het doel schoot. Vlak daarna kreeg Janco weer een goede steekbal en schoot de bal strak in de kruising, 4-0 voor BQ. SGV wilde nog wel wat terug doen en kwam ook nog een keer gevaarlijk dichtbij. Ze kwamen 1 op 1 tegen Niek, maar hij wist goed te redden. De supporters kregen in de laatste minuut ook nog een toetje. Na een weggekopte corner, werd de bal door Kwame weer ingebracht. Martijn kwam invliegen en kopte de bal onverschrokken tegen de touwen. BQ wint met maar liefst 5-0 tegen SGV. Na 6 wedstrijden kan BQ zich nog steeds de ongeslagen koploper noemen. Volgende week gaat zaterdag één op bezoek bij Onstwedder Boys. We hopen dat we daar weer veel steun krijgen en er met 3 punten te kunnen vertrekken. Tot volgende week.