SV Bedum met beide benen weer op grond gezet door Blauw-Geel ‘15

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na een klinkende overwinning vorige week op Tynaarlo had Bedum de intentie om de goede lijn door te zetten tegen koploper Blauw-Geel ’15. Vorig seizoen verloor Bedum hier niet alleen de wedstrijd, maar ook zichzelf. Nadat topscoorder Olthoff vertrok bij Blauw-Geel ’15 zou de ploeg verzwakt zijn, maar niets is minder waar. Op sportpark Coendersborg had de ploeg uit Bedum totaal geen aanspraak op een punt en verloor dan ook terecht met 4-1.
Profielfoto van SV Bedum
Gewaarschuwd door de prestaties van de gastheren begon de ploeg van Visser dan ook huiverig aan de wedstrijd. Blauw-Geel ’15 liet er geen gras over groeien en zat overal dicht boven op. Het was dan ook zoeken voor de middenvelders naar de juiste oplossing, wat het tempo van de wedstrijd geen goed deed. Het duurde dan ook niet lang voordat de gastheren het overwicht in een doelpunt uitdrukte. Een vrije bal werd scherp ingedraaid en Kleve kwam goed voor zijn directe tegenstander. Met een slimme knik viel de bal achter keeper Lankman. Hierna kreeg Bedum ook meer grip op de patronen van de gastheren, maar kon het zelf niet gevaarlijk worden. Door het goede verdedigen kwam Bedum niet toe aan de laatste pass. Het tweede gedeelte van de eerste helft stond daarom meer in het teken van de duels op het middenveld, die vaak door de scheidsrechter teniet gedaan werden. De leidsman had té vaak op de verkeerde moment de fluit in de mond, ter frustratie van beide elftallen. De wapenfeiten van de paarshemden in de eerste helft waren twee afstandsschoten van Wal, maar meer had de ploeg van Visser niet in de melk te brokkelen.

Op snelheid geklopt

Visser greep in tijdens de rust en probeerde met Mol en Kamps meer snelheid voorin te krijgen. Voordat deze de kans kregen op een impact op de wedstrijd te hebben lag de bal aan de andere kant alweer in het net. Een voorzet vanaf de zijkant was op maat en de spits van Blauw-Geel ’15 was de enige die attent was. Tussen 2 man in mocht hij vrij inkoppen, 2-0. Hierna brak een sterke fase aan van Bedum. Men probeerde opportunistischer te spelen en zette de gastheren goed vast. De duels werden feller en vaker gewonnen en dit resulteerde na 65 minuten in de aansluitingstreffer. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging van de gastheren en Mol pikte de bal dankbaar op. Met een bekeken schuiver maakte hij de 2-1. Bedum probeerde door te drukken en een tijd leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Een schot van Kamps raakte het zijnet, terwijl Smit een strafschop claimde. Na wat onvriendelijkheid waren het de gastheren die het duel in het slot gooide. Na een goede combinatie werd de verdediger Rietvoort gedwongen tot een keus en werd na instappen de bal slim opzij gelegd. Met een bekeken schuiver stond de 3-1 op het bord. Hierna werd door een prima uitgevoerde counter via de zijkant de verdediging van Bedum op snelheid geklopt. Een strakke voorzet werd bij de tweede helft binnengetikt door de ingevallen Vos, 4-1. Dit was ook de eindstand. Volgende week mag SV Bedum weer in de achtervolging. Het ontvangt Groen-Geel op sportpark Bedum. Aanvang 14.00 uur.