Z.E.C. krijgt loon naar werken tegen WVV( 2-2).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Z.E.C. heeft zaterdagmiddag in Zandeweer de punten gedeeld met WVV uit Winschoten. In een niet onaantrekkelijk duel werd het een zwaar bevochten gelijkspel voor de Zandeweersters die pas in de extra tijd tot stand kwam.
zabde
Van links naar rechts zien Dylan Dijkstra en Pascal Koolhof dat doelman Jacco Knol redding brengt op een schot van Faithi Salih .
Bron: Ommelander Courant. Foto: Ronnie Afman Baflo. 

Z.E.C was zaterdag voor het thuisduel tegen W.V.V. uit Winschoten redelijk compleet. Trainer Douwe Maat kon namelijk alleen niet direct een beroep doen op de van een ribblessure herstelde Rein van Kleef en Damian Mos. Maar zowel Van Kleef als Mos waren  wel voldoende fit om op de bank plaats te nemen naast Douwe Maat die hoopte dat Z.E.C zijn derde thuiswedstrijd winnend zou afsluiten. ,,Dat hebben we echt even nodig. Want vooral de thuisnederlaag tegen Oosterparkers zit mij nog steeds niet lekker. In dat duel hadden we namelijk meer verdiend. Daardoor hoop ik vandaag echt op een overwinning want met een nederlaag  en  twee punten uit de laatste twee duels schiet het namelijk niet echt op.”

Vanaf de aftrap waren het de gasten uit Winschoten die het meest in balbezit waren maar daar maar weinig mee deden. Dat zorgde dat Z.E.C. al snel wat meer grip op het duel kreeg en in de 12e minuut zelfs op voorsprong kwam. Op rechts mocht Collin de Vos een corner nemen die uitstekend voor het doel van WVV werd getrapt. Daar was Ronny Bakker vervolgens zeer attent om, hangend in de lucht, de bal met buitenkant rechts achter doelman Jasper Riemersma te tikken: 1-0. Drie minuten later had de stand weer gelijk kunnen staan. Bij een scrimmage voor het doel van de thuisploeg wist Pascal Koolhof echter met een uiterste krachtsinspanning een inzet van Faithi Salih nog net van de lijn te trappen. Een minuut later was de thuisploeg dicht bij de 2-0. Op de rechtervleugel werd Ronny Bakker goed aangespeeld door een in de eerste helft goed spelende Jasper Dijk. Wat volgde was een prima voorzet van de Z.E.C.-aanvoerder op broer  Robert die zijn  fantastische halve omhaal net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Zo bleef het spel in een voor de toeschouwers aantrekkelijke eerste helft op en neer golven en waren er de nodige kansen voor beide teams. Na iets meer dan een half uur spelen kwam er in Zandeweer toch een 1-1 stand op het scorebord te staan. De verdediging van de thuisploeg greep in de 32e minuut niet adequaat genoeg in waardoor op de linkervleugel Wouter Meijer een prima voorzet af kon leveren waaruit Fabian Berghuis de gelijkmaker achter goalie Jacco Knol kopte. De gelijkmaker van de gasten zorgde niet voor een verandering in het spelbeeld want beide teams kregen ook in de resterende minuten van de eerste helft nog de nodige kansen op meer treffers. Zo was weer Faithi Salih dicht bij de 1-2 maar de Winschoter zag zijn schot gekeerd worden door Jacco Knol die even later geblesseerd bleef liggen nadat hij in botsing was gekomen met Fabian Berghuis. Maar gelukkig voor de thuisploeg kon de doelman de wedstrijd vervolgen. Op slag van rust was Ronny Bakker namens Z.E.C. nog bijna succesvol maar Bakker zag zijn inzet fraai gekeerd worden door WVV-doelman Riemersma zodat beide teams niet veel later met een 1-1 tussenstand de kleedkamer opzochten.

Voor de tweede helft kwamen er twee ongewijzigde teams in het veld en had de thuisploeg na vier minuten al op een hernieuwde voorsprong moeten komen. Op de rechtervleugel kwam Robert Bakker in balbezit en had vervolgens alle ruimte om op te stomen richting het vijandelijk doel. Maar de middenvelder koos voor een schotpoging die echter te gehaast was om voor succes te zorgen. In de 55e minuut waren de gasten vervolgens dicht bij een tweede goal. Faithi Salih leverde vanaf rechts een prima voorzet af die door Thomas Mollema keurig op doel werd gekopt. Maar met een prima redding voorkwam Jacco Knol dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Met nog een half uur te spelen paste Douwe Maat vervolgens een dubbele wissel toe. In het veld kwamen Rein van Kleef en Damian Mos en naar de kant gingen Collin de Vos en Sander Kruit. Maat hoopte door het inbrengen van dit duo wat meer op de helft van de Winschoters te komen. Iets wat na de rust tot nu toe nog maar mondjesmaat was gebeurt. De wissels aan de kant van de gastheren zorgden inderdaad voor wat meer aanvallende acties maar tot echte kansen leidde dat nog niet. Aan de andere kant ontstonden er wel steeds meer gevaarlijke situaties voor het doel van Z.E.C. Maar doelman Jacco Knol stond zaterdagmiddag prima te keepen zodat het na vijfenzeventig minuten nog steeds 1-1 stond in een tweede helft die als kijkspel minder was dan de eerste. In de 78e minuut overkwam Pascal Koolhof datgene wat geen voetballer graag wil meemaken. De centrale verdediger taste namelijk volledig mis toen hij de bal wilde wegtrappen. Door de misser van Koolhof kreeg Faithi Salih een vrije doortocht richting het vijandelijk doel en Salih wist vervolgend wel raad met dit buitenkansje: 1-2. Zo begon het er toch naar uit te zien dat Z.E.C. geen punten aan zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen zou overhouden. Maar de ploeg van trainer Douwe Maat toonde aan over de nodige veerkracht te beschikken en perste er nog een slotoffensief uit die de ploeg weer wat meer in het strafschopgebied van de gasten bracht. Maar het duurde tot in de extra tijd voordat de thuisploeg loon naar werken kreeg. Bij een van de laatste aanvallen in een niet onaantrekkelijk duel kwam de bal op de linkervleugel bij Damian Mos terecht. De jonge aanvaller leverde vervolgens een fantastische voorzet af die bij de tweede paal keurig door Geert van Tamelen werd binnengekopt: 2-2. Na de tweede treffer van de gastheren liet arbiter Freek Reitsema vervolgens nog enkele minuten doorspelen waarin WVV nog een grote kans op een derde goal kreeg. Maar ook nu was Jacco Knol weer belangrijk voor zijn team door met een prima redding te zorgen dat de stand uiteindelijk 2-2 bleef.

Z.E.C.-WVV: 2-2(1-1 )

12. Ronny Bakker 1-0, 32. Berghuis 1-1, 78. Salih 1-2, 90+3. Van Tamelen 2-2

Scheidsrechter: F. Reitsema ( Wirdum)

Gele kaarten: Knol( Z.E.C.), Veldkamp ( WVV)

Z.E.C.: Knol; Wieringa, Koolhof( 82. Marcel Wit), Dijk, Dijkstra; Ronny Bakker, Van Tamelen, Boelema, Robert Bakker, De Vos(60. Van Kleef); Kruit(60. Mos).

WVV: Riemersma; Lukken, Aalst, Berghuis, Kuntkes; Mathijs Mollema, Bos, Piest, Meijer( 70. Drent) ; Salih, Thomas Mollema( 65. Veldkamp).

Tevreden met punt.

Douwe Maat had voor het duel tegen WVV op meer gehoopt maar was na afloop tevreden met een punt: ,,In de eerste helft lieten we een paar opgelegde kansen liggen. In de tweede helft werden we steeds meer in de verdediging gedrukt en mogen we blij zijn dat we er in de extra tijd nog een gelijkspel uitslepen.”