Herstel Stedum 2 na grote nederlaag

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na de grote nederlaag van een week eerder tegen NEC Delfzijl wilde Stedum 2 graag een en ander recht zetten thuis tegen Oranje Nassau 5.
  Door: Boelie de Sturler
Onder leiding van scheidsrechter Robert Swijghuizen begon de wedstrijd om 12.15 uur in het knusse stadion van Stedum. De thuisploeg  zat er direct boven op en het was goed te zien dat de spelers met inzet en beleving de wedstrijd in waren gegaan. Ook Oranje Nassau liet zien een degelijk elftal te hebben waardoor de wedstrijd op en neer golfde. De club Oranje Nassau was overigens op basis van het seizoen 2015/2016 uitgeroepen als sportiefste ploeg door scheidsrechters. Echter daar was deze middag maar weinig van te merken want vanaf het begin gedroegen ze zich niet echt sportief en vooral niet naar de scheidsrechter terwijl de man in het zwart een prima wedstrijd floot. Hierdoor sloop er wel irritatie bij hun in de ploeg waardoor wij onze kansen roken. Maar echt grote kansen deden zich niet voor. Daarentegen kreeg Michel Schreuder (oud spits van Omlandia in de vroegere jaren) wel 2 keer de mogelijkheid om de stand op 0-1 te brengen. Maar tot 2 maal toe stuitte hij op De Sturler.

Zo’n 10 minuten voor de rust kwam Stedum op 1-0. Het was Gert Hovenga die de bal goed voorlegde en tot ontzetting van Oranje Nassau was er een verdediger die de bal in het eigen doel legde. Met deze stand werd er ook gerust en het leek er even op dat dit ook de eindstand zou worden aangezien de tegenstander niet meer verder wilde spelen. Maar gelukkig bedachten ze zich en werd er toch verder gevoetbald in de 2e helft.

Stedum wilde graag in de 2e helft de voorsprong uitbreiden en het drong ook wel aan maar ook Oranje Nassau tapte nu uit een iets ander vaatje waardoor de ploeg meerdere malen gevaarlijk voor de goal kwam en veel corners kreeg. Nog een maal lag De Sturler wederom in de weg. Een gevaarlijke vrije trap ging over iedereen heen, waardoor de keeper van Stedum attent moest reageren op de neerdalende bal. In de rebound werd de bal tot corner verwerkt. Uit de indraaiende corner ging Aldert Weerd het duel aan en kreeg daarbij de bal ongelukkig op de schouder waardoor deze de eigen goal in vloog. Hiermee werd het dus 1-1.

Hierna bleef het spel op en neer golven en kreeg Joerie Perk nog een beste kans maar hij zag zijn schot gepareerd worden door de keeper. Op het eind van de wedstrijd was er nog een incidentje waarbij de grens van Oranje Nassau terecht vlagde dat de ingooi naar Stedum moest. Hier was een speler van ON het niet mee eens en kon met geel naar de kant en door protesteren werd dit uiteindelijk rood. Betreffende speler wilde helaas niet zijn naam geven en daar kwam weer de onsportiviteit om de hoek kijken. Hierdoor moeten de stadjers maar afwachten hoe dit gaat aflopen bij de KNVB.

Al met al herstelde Stedum zich dus prima van de grote nederlaag en mag het zaterdag naar koploper Mamio.

Boelie de Sturler