Geflatteerde zege Middelstum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Middelstum won zaterdag met 3-2 van SJS uit Stadskanaal in een wedstrijd die volgens trainer Raymond Scholtens ook door de gasten uit Stadskanaal gewonnen had kunnen worden.

Raymond Scholtens zat tegen SJS voor de eerste keer op de bank bij Middelstum. Doordat hij pas laat als trainer was vastgelegd door de Middelstumers was Scholtens door een al geplande vakantie de eerste twee speelronden afwezig. In de eerste twee speelronden pakte de ploeg onder leiding van tweede trainer Daniël Dijk vier punten en vandaar dat Scholtens gebrand was om minimaal een maar nog liever drie punten  aan het  aantal van vier  toe te voegen.  Middelstum had zaterdag echter een slechte start want na tien minuten keek de thuisploeg al tegen een 0- 1 achterstand aan. Even waren de gastheren daardoor van slag maar in de 25e minuut bracht Thijs Hoekzema de stand op 1-1. Op slag van rust kwamen de blauwhemden vervolgens niet ongelukkig op voorsprong toen het een strafschop mocht nemen. Gerard Bronsema werd binnen de beruchte lijnen even aangetikt en het ‘slachtoffer’ zorgde er vervolgens zelf voor dat de stand 2-1 werd.

Na de rust kwam Middelstum al snel op een 3-1 voorsprong en weer was Gerard Bronsema degene die de felicitaties in ontvangst mocht nemen voor zijn ondertussen al zevende competitietreffer. Waar iedereen vervolgens rekende op nog meer goals voor de thuisploeg, die daar echt diverse mogelijkheden voor kreeg, kwam SJS halverwege de tweede helft terug tot 3-2. Een stand die daardoor  voor een enerverende laatste twintig minuten zorgde. Maar uiteindelijk kwam er geen verandering meer in de stand en sprak Raymond Scholtens van een iets wat geflatteerde overwinning. ,,Na de 3-1 hadden we door moeten drukken. Dat hebben we echter verzuimd waardoor we het duel ook nog hadden kunnen verliezen.”

Bron: Ommelander Courant