Futsal Stedum start met zege

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Voor Stedum begon het zaalvoetbalseizoen met een thuiswedstrijd in de vertrouwde Boshal tegen Vijfje 9. Deze ploeg had een week eerder al verloren met 15-5 van Real Camaradas hetgeen natuurlijk niks zegt over deze wedstrijd. Stedum begon met de volgende spelers: Michel de Graaf, Ronnie Medema, Wolter van Zanten, Tiemen Dijk, Diederik Dijk, Archelon Quammie, Dick Nieborg en Boelie de Sturler


Stedum begon goed en de bal werd goed rond getikt en met mooie aanvallen stond het binnen de korste keren voor met 3-0 door goals van Tiemen Dijk en Diederik Dijk (2). Hierna bleef de ploeg geconcentreerd spelen en wederom Tiemen Dijk en Diederik Dijk brachten de stand naar 5-0. Op slag van rust maakte Michel de Graaf er nog 6-0 van.

In de 2e helft ging Vijfje compacter spelen waardoor Stedum in het begin het wat moeilijker had om er door heen te komen en hierdoor kon Vijfje wat meer counteren. Uit een van deze uitvallen kwam het op 6-1. Bij deze tegengoal had de Sturler misschien beter kunnen blijven staan want nu was hij kansloos op het schot in de korte hoek. Stedum antwoordde direct en het was Wolter van Zanten die de stand naar 7-1 bracht. Maar wederom wist Vijfje te scoren. Na een redding van de keeper van Stedum kwam de bal voor de voeten van de spits die vrij simpel de bal in het doel legde. Verder liet Stedum het niet komen en het liep vrij eenvoudig uit naar 10-2 waarbij Vijfje zeker nog kansen kreeg maar de Sturler liet met een aantal goede saves zien dat hij er stond. Hierna geloofde Vijfje het allemaal wel en liep Stedum uiteindelijk uit naar een 13-2 overwinning waarbij de doelpunten werden gescoord door: Diederik Dijk (4), Wolter van Zanten (4), Tiemen Dijk (3), Michel de Graaf en Archelon Quammie. Hiermee is de eerste overwinning van het seizoen een feit en wordt op 30 september Real Camaradas ontvangen. Komt allen kijken.