Helpman 5 met illuster zangduo te sterk voor Stedum 2

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Nadat Stedum bij de studenten zijn eerste overwinning geboekt had, wilde het dit voort zetten in zijn eerste thuiswedstrijd tegen Helpman 5. Op dinsdag 13 september werd in de app al duidelijk dat Stedum 2 compleet zou zijn en op donderdag moesten er zelfs spelers teleurgesteld worden. Dit werd door iedereen  goed opgepakt aangezien leider Juan dit goed gaat bijhouden. Zo kom het zijn dat er zaterdag 16 fitte spelers op het digitale formulier stonden. Iets wat afgelopen seizoen ‘bijna’ nooit voorkwam. De tegenstander van vandaag was Helpman 5 met in de gelederen een illuster zangduo Pé Daalemmer en Rooie Rinus. Ook wel bekend met het lied ‘Carnaval in’t Noorden’ wat vaak bij een overwinning van onze FC wordt gespeeld. En natuurlijk niet te vergeten hun befaamde single ‘Hercilden Uut’.

Stedum 2 begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook een paar kansen via onder andere Juan en Gert. Toch moest al snel het initiatief wat aan Helpman worden gelaten waarbij hun nummer 7 het spel dicteerde. Hun eerste echte grote kans was een laag schot in de linkerhoek maar Boelie wist met één hand redding te brengen. Ondertussen moest Robin met een geschaafde knie het veld verlaten waardoor er wat omzettingen gepleegd moesten worden in de verdediging. Hierdoor raakte Stedum enigszins even van slag wat voor een aantal hachelijke momenten zorgde voor de goal uit een aantal corners. Bij één van die corners zat Boelie er naast waardoor uiteindelijk de kopbal op de lat terecht kwam. Hierna deed Stedum weer van zich spreken. Eerst was het Gert die een schot voorlangs zag gaan waarbij hij misschien de bal ook had terug kunnen leggen en even later zag Johannes een inzet op de paal belandden. Hierna was het weer Helpman dat aan de andere kant een kans teniet zag worden gedaan door de keeper van Stedum. Toch kwam Helpman in de 35e minuut op voorsprong. Een bal bleef in 16 hangen en kwam onverwachts voor de voeten van een speler op zo’n 8 meter van de goal. Hij had de hoek voor het uitzoeken en liet de Sturler kansloos.

In de 2e helft wilden we weer het initiatief terughalen en met de nodige wissels moest dit gaan gebeuren. Er werd weer hard voor elkaar gewerkt maar op de een of andere manier vonden de spelers van Stedum 2 elkaar niet zoals de week ervoor. Bovendien had Helpman verdedigend zijn zaakjes goed voor elkaar. Stedum probeerde Helpman onder druk te zetten en bij tijd en wijle ging dat ook goed. Het vele publiek langs de kant zat dan ook te wachten op de gelijkmaker. Maar na weer een afgeslagen aanval werd de spits van Helpman diep gestuurd met een lange bal. De bal leek een eenvoudige klus te worden voor Maris Keijser die bal al onder controle had en de bal zo op Boelie kon terugspelen. Daar waar iedereen inclusief de Sturler ook op rekende bedacht Keijser dat hij de spits wel even in de 16 zou uitspelen. En tot iedereen zijn verbijstering deed Keijser ineens een ‘legendarisch hakje’ waar niemand rekening mee had gehouden. De bal belandde zo in de voeten van de spits die hierna de Sturler volledig kansloos achter liet. En zo zorgde deze fout voor een 0-2 achterstand. Deze klap dreunde even hard na want niet veel later stond het na niet goed ingrijpen van de verdediging zomaar 0-3 en leek de wedstrijd verkeken. Maar Stedum besloot zich er niet bij neer te leggen en bleef knokken voor een goed resultaat en al vrij snel wist Erik van Hulst met een mooie pass Joeri te bereiken die koel en mooi afrondde en zo de stand op 1-3 bracht en met een kwartier te gaan was er nog van alles mogelijk. De moegestreden mannen van Helpman werden teruggedrongen maar verdedigden met man en macht en wisten uiteindelijk de 1-3 over de streep te trekken. En zo werd er eigenlijk een beetje onnodig verloren van Helpman 5. Stedum 2 weet nu dat het wel kan maar er zal met zijn allen voor geknokt moeten worden. Volgende week wacht NEC Delfzijl en met een goed training wordt er dan hopelijk weer een mooi resultaat gehaald. Na afloop was er voor iedereen nog gezellige muziek want de geblesseerde Matthijs Colstee (1e elftal) had als achtergondmuziek bij de warming up van het eerste geregeld dat de CD van Pé en Rooie Rinus werd gedraaid. Helaas werd het voor het tweede niet ‘Carnaval in’t Noorden’ maar het biertje smaakte er niet minder om.