Collectief Stedum 2 boekt verdiende zege

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Net voor de zomerstop werd duidelijk dat er een 9 tal versterkingen bij de VV Stedum kwamen en doordat TEO zijn A-junioren nodig had voor de senioren werd helaas ook Steo A opgeheven. Voor de selecties van Stedum hield dit in dat ook hier een aantal A-junioren de senioren kwamen versterken.

Hierdoor kon onder andere Stedum 2 over genoeg spelers beschikken om zowel de oefenpotjes als de competitie goed aan te vangen zonder dat er een tekort aan spelers was zoals afgelopen seizoen. Leider Juan Werkman en zijn assistenten Gert Hovenga en Johan Maring konden zodoende veel spelers aan het werk zien. In de beide oefenwedstrijden tegen Corenos 2 en De Fivel 2 moest men nog wennen aan elkaar en deden er vooral bij de Fivel een paar spelers van het eerste mee. Hierdoor werden deze wedstrijden helaas verloren maar deden veel spelers wel ritme en ook de trainingen worden goed bezocht. Hierdoor kon op 10 september toch met enig vertrouwen de competitie beginnen.

Stedum mocht aanvangen met een uitwedstrijd naar de studenten van Knickerbockers om 17.00 uur, waar tevens een groot openingsfeest van het seizoen was. Leider Juan had 15 spelers tot zijn beschikking waarbij Alfons Mucaj de zieke Maris kwam vervangen. Met de volgende opstelling werd begonnen: Boelie, Jeroen, Robin, Jack, Ils, Bas, Johannes, Erik, Gert, Juan en Joeri. De wedstrijd was helaas op kunstgras maar naar later bleek had Stedum hier geen moeite mee. Door een onoplettendheid kregen de Studenten de eerste kans maar Boelie pareerde de bal goed. Hierna nam Stedum het initiatief over. Uit een lange ingooi van Juan kwam Gert vrij voor de keeper en die liet de keeper kansloos waardoor Stedum de leiding nam met 0-1. Deze zelfde Gert had even later de 0-2 moeten scoren maar nu zat de keeper er attent bij. En zo golfde de wedstrijd heen en weer en kregen de Studenten ook nog wat kansen maar de verdediging van Stedum had alles goed onder controle. Net voor rust had Juan nog een dot van een kans maar hij zag de bal langs de verkeerde kant van de paal gaan. Ondertussen was Pieter er al in gekomen voor de geblesseerde Jack en was Alfons er al ingekomen voor Erik die even rust nam.

In de 2e helft kwam Sil er in voor Gert en later kwam Jurrien nog voor Juan. In de 2e helft werd hierna als een waar collectief gestreden voor elke meter en bal. Kickerbockers kon eigenlijk niet meer beter en Stedum verzuimde eigenlijk om de geboden ruimte en kansen te benutten. Hierdoor bleef het tot het einde spannend en Erik kwam nog weer de moegestreden Johannes vervangen. Maar met zijn allen werd de overwinning over de streep getrokken. Klasse jongens en na afloop smaakte het biertje bij het feest extra goed waarbij sommigen nog tot de late uurtjes zijn door gegaan. Volgende week volgt Helpman 5 thuis en dan gaan we het weer als collectief doen. Natuurlijk waren veel deelnemers van Coach van het Jaar van Stedum zeer content met deze mooie overwinning want menig deelnemer scoorde punten op elk vlak en zo is de kop eraf voor het seizoen 2016/2017.