Ruime nederlaag Futsal De Heracliden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen vrijdag was het zover, De Heracliden 1 zaal speelde hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Helaas is de competitie voor "Hera" niet goed begonnen. Tegen Inter Maluku werd met 7-1 verloren.

Er waren nogal wat afwezigen aan de kant van de Heracliden. Marco Consten en Frank Elzinga ontbraken wegens andere verplichtingen. Robert Landwehr z'n vliegtuig uit Vietnam had geen rekening gehouden met deze wedstrijd en landde vrijdagavond op Schiphol en Henk-Jan Kooistra  kampt nog met een blessure. Coach Frits Tiekstra had Rogier Ramtour van het 3e team en Gideon Kamminga van het 2e team opgeroepen om mee te spelen. Vanaf de eerste minuut was de Heracliden bezig met verdedigen en hielden aardig stand tegen de supersnelle en zeer technisch begaafde spelers van Inter Maluku. Inter Maluku welke vorig seizoen op een haar na de promotie mis liep naar de topklasse domineerde vrijwel de hele wedstrijd. Bij rust stond er 2-0 op het scorebord en De Heracliden geloofden er nog in, zéker na de goal van nieuwkomer Albert Huzeling (3-1) leken de blauwhemden er nog even vol tegenaan te gaan maar al snel scoorde Inter Maluku weer. Bij de 4-1 kakte het helemaal in en vielen de laatste 3 goals er wel geel gemakkelijk in. De felheid en beleving welke vorige week tegen Futsal Winsum volop aanwezig was, was volledig verdwenen.

Aankomende vrijdag om 21:00uur zal De Heracliden 1 zaal het opnemen tegen Bellingwolde 1 in de Scherphornhal Uithuizermeeden. Tiekstra zal dan weer kunnen beschikken over de spelers welke afgelopen vrijdag afwezig waren.