Wanprestatie bezorgt Corenos onnodige nederlaag tegen GEO.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Wanprestatie bezorgt Corenos onnodige nederlaag tegen GEO.

Corenos heeft zich zaterdag een slechte dienst bewezen door thuis met 1-2 van GEO te verliezen. Een nederlaag die absoluut niet nodig was geweest wanneer de thuisploeg niet met een te slappe instelling aan zijn seizoensopening was begonnen.
image 2016 09 16 1
Links ziet Robert van Dijken dat Kevin Haan wil beletten dat  een speler van GEO een pass verstuurt.
Bron: Ommelander Courant  Foto: Ronnie Afman Baflo


Dat het seizoen voor Corenos pas tijdens de tweede speelronde begon was trainer Peter Ernst voor aanvang van het duel tegen GEO niet echt blij mee. ,,Zonder dat je speelt sta je richting sommige ploegen direct al op een achterstand van drie punten. Dan speel je zoals vandaag ook nog eens tegen een ploeg dat zijn eerste duel verloor dus dan weet je dat het weleens een lastig duel kan gaan worden,” aldus Peter Ernst die het tegen GEO zonder de geblesseerden Roel Munting en Robert Knot moest doen. Voor aanvang van het duel had scheidsrechter Martin Rozema al even overleg gehad over het invoeren van een drinkpauze. Iets wat geen overbodige luxe was gezien de temperaturen die voor de toeschouwers wel maar voor de acteurs op het veld duidelijk minder aangenaam waren. Nadat pupil van de week Tanja Mooibroek GEO-doelman Oscar Heslinga het nakijken had gegeven kreeg het publiek in Roodeschool een beginfase voorgeschoteld waarin beide teams maar weinig lieten zien. Iets waar na ruim een kwartier spelen eindelijk verandering in kwam. Na niet goed ingrijpen van de Corenos-defensie kwam aan de kant van de gasten Tom Haijkens in balbezit. De spits was echter niet besluitvaardig genoeg om zijn ploeg op een vroege 0-1 voorsprong te brengen. Een minuut later moest GEO-trainer Dick Scholtens al een eerste wissel toepassen. Centrale verdediger Pieter van Zanten was enkele minuten eerder al geblesseerd geraakt aan zijn rug. Van Zanten probeerde het vervolgens nog wel even maar uiteindelijk bleek toch dat hij niet verder kon en hij werd vervangen door Tjeerd Drabe. Nadat de wissel had plaatsgevonden kabbelde het duel, tot ontevredenheid van trainer Peter Ernst, slapjes verder waardoor de kenners langs de lijn al snel spraken van een matige wedstrijd. Een wedstrijd die richting de slotfase van de eerste helft maar niet op gang leek te komen waar in de 39e minuut eindelijk een beetje verandering in kwam. Een verandering waar de thuisclub overigens wat minder blij mee was dan de gasten. Bij een van de weinige aanvallen van de Garmerwolders in de eerste helft verdedigde Corenos duidelijk niet goed uit. De bal kwam vervolgens op ongeveer 25 meter van het doel bij Tom Haijkens die zich niet bedacht en vol uithaalde. Wat volgde was een schot dat in de linkerhoek achter een kansloze Sven Knot verdween: 0-1. Nog voor de pauze werd het ook nog eens 0-2 in Roodeschool toen de tot dan foutloos spelende Aalderd Duinkerken de bal aan Tom Haijkens verspeelde. De spits kwam vervolgens vrij voor het doel van Sven Knot die kansloos was op de inzet van Haijkens.

Na de pauze keerde aan de kant van Corenos Renan Solomons niet meer terug en hij werd vervangen door Arjen Tamsma. Maar ook met Arjen Tamsma in de gelederen werd het spel van Corenos er niet beter op. Er kwam namelijk maar geen tempo in de wedstrijd en omdat GEO het allemaal wel prima vond begon de tweede helft zoals de eerste geëindigd was, in een veel te laag tempo. Peter Ernst bracht in de 58e minuut met Gerard Uil voor Marcel Dijkstra nog een verse wissel binnen de lijnen maar deze zaterdag hielp werkelijk niets om ook maar een beetje vaart in het spel van de thuisploeg te krijgen. Daarom was de actie van een prima fluitende Martin Rozema daarom ook een geschenk uit de hemel voor het zwalkend Corenos. In de 76e minuut besloot Rozema om in eerste instantie de voordeelregel toe te passen bij een actie van Germen Tamsma. De lange spits werd namelijk in het zestienmetergebied aangetikt maar bleef half strompelend op het been. Maar toen de onpartijdige zag dat Tamsma onvoldoende tot een schot kon komen ging de bal alsnog op de stip. Hoewel de gasten het hier duidelijk niet mee eens waren bleef Rozema bij zijn besluit. En even later mocht Aalderd Duinkerken daarom de 1-2 achter een kansloze Oscar Heslinga schieten. Na deze iets wat gelukkig verkregen aansluitingstreffer kwam er aan de kant van de thuisploeg wat meer gif in de wedstrijd. Er kwamen wat meer kansjes voor de thuisploeg die daar echter te weinig mee deed om het de gasten echt lastig te maken. Het wat meer risico’s nemen van de thuisploeg zorgde direct ook voor het nodige gevaar aan de andere kant. Want via de snelle Tom Haijkens was GEO in de 85e minuut wel heel erg dicht bij de 1-3. Haijkens liep de verdediging van Corenos er weer eens uit en het was aan het attent reageren van doelman Sven Knot te danken dat de wedstrijd op dat moment niet definitief gespeeld was. Hoewel de gastheren het nog wel bleven proberen kwam er echter geen verandering meer in de score zodat Corenos van een slechte start van de competitie mocht spreken.

Corenos- GEO: 1-2( 0-2)

38. Tom Haijkens 0-1, 43. Tom Haijkens 0-2, 76. Duinkerken 1-2 ( str. )

Scheidsrechter: M. Rozema( Leens)

Gele kaarten: Marcel Dijkstra, Duinkerken, Dijksterhuis (allen Corenos), Sarfo( GEO)

Corenos: Knot; Van Dijken( 60. Arjen Tamsma), Dijksterhuis, Duinkerken, Wouter ten Arkel; Solomons( 46. Dijk), Anne Jan ten Arkel, Marcel Dijkstra( 58. Uil.), Haan; Erwin Dijkstra, Germen Tamsma.

GEO: Heslinga; Teunis, Bleeker, Van Zanten( 39. Drabe), Kappetijn; Rolf van der Tuuk, Jory Haijkens, Bart van der Tuuk, Tom Haijkens; Van Zanten( 60. Sagel), Sarfo( 85. Van der Veen),

Commentaar Peter Ernst: ,,Een collectieve wanprestatie meer kan ik er niet van maken. We hadden ze nog zo gewaarschuwd. GEO verloor zijn eerste duel en die wilden vol voor de winst gaan. En dat klopte precies en  waar wij niets tegenover hebben gezet.”