'Irritante' SV Bedum-Eenrum eindigt in een terechte puntendeling

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

SV Bedum en Eenrum deelden zondagmiddag de punten. In een matige  Ommelander-derby, waarin de irritaties soms de overhand hadden, werd het uiteindelijk een  2-2 gelijkspel wat gezien het spelbeeld absoluut terecht te noemen was.
image 2016 09 16

 Van links naar rechts zien Stijn Stolwijk, Eenrumer Bas Hamminga en Thijs Helder dat Mark Dijkstra nog net kan verijdelen dat Robbert Wal een voorzet kan geven
Bron: Ommelander Courant Foto: Herman Spier Bedum


SV Bedum en Eenrum waren zondagmiddag beide niet op volle sterkte voor hun onderlinge treffen. Aan de kant van de Bedumers ontbrak de geblesseerde Job Mol en bij de gasten uit Eenrum was een vakantie vierende Nick Rijzinga afwezig.  Maar het niet helemaal volledig zijn had echter geen invloed op de doelstelling van beide trainers want zowel Dick Visser als Ronald Bouwman wilden graag met hun ploeg een tweede seizoenszege pakken. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter  Pourkhomami uit Groningen was het direct SV Bedum dat de regie in handen nam. De gasten werden direct in de verdediging gedrukt en al in de vierde minuut was daar een eerste kans voor de thuisploeg. Een goed genomen corner door Jesse Fokkema draaide bijna in een keer het doel van de roodbaadjes binnen. Maar gelukkig voor de Eenrumers wist Mattheus Nubé nog net voor de doellijn redding te brengen.  Vier minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Chris Smit leverde vanaf de linkervleugel een prima voorzet af en in een mêlee van spelers zorgde een eigen doelpunt van Mark Dijkstra we voor dat de paarshemden op een  1-0 voorsprong kwamen. In de 15e minuut moest Dick Visser vervolgens al een eerste wissel toepassen. Bij een aanvallende actie bleef Jesse Fokkema met zijn rechtervoet in het gras haken en raakte daarbij zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Fokkema kon vervolgens niet op eigen kracht naar de zijlijn komen zodat een brancard er voor moest zorgen dat de onfortuinlijke speler , die werd vervangen door Stijn Stolwijk, naar de kant werd gebracht. Na dit ruim vijf minuten durende intermezzo was de thuisclub het spoor een beetje bijster. Dat zorgde dat de bezoekers wat meer in de buurt van doelman Lammert Lankman kwamen maar wat nog niet tot hele grote kansen op de gelijkmaker  leidde.  Iets waar in de 33e minuut verandering in kwam. Een vrije bal van Merlijn Harsema werd niet goed verwerkt door de Bedumer-defensie. Dat zorgde dat de bal bij Mattheus Nubé terecht kwam . De kleine middenvelder bedacht zich vervolgens  niet en schoot het speeltuig vanaf links keurig in de verre hoek: 1-1.

Ondertussen begonnen er binnen en buiten de lijnen steeds meer irritaties op te borrelen. Dat zorgde voor een wat onplezierig sfeer in Bedum waar de toeschouwers een wedstrijd zagen  die ook nog eens van een matig niveau was. Een wedstrijd ook die in de 38minuut zijn derde goal kreeg.   Na een prima breedtepass van Mark Dijkstra zorgde Michel Maggi er met een beheerste schuiver voor dat zijn ploeg op een niet helemaal verdiende voorsprong kwam. Niet veel later had de stand weer gelijk kunnen staan. Maar in de veertigste minuut zag Chris Smit een schot op de paal belanden en op slag van rust deed Dave Gall dat nog eens dunnetjes over. Dat zorgde dat beide ploegen de rust ingingen met een 1-2 stand op het scorebord maar wat absoluut niet met het spelbeeld overeen kwam. Na de pauze keerde Mark Dijkstra niet meer terug bij de Eenrumers. De middenvelder had wat rugproblemen en werd vervangen door Sigmar van der Tuuk.  De Bedumers gingen in de tweede helft door met waar ze aan het einde van het eerste part mee gestopt waren, het proberen om in eerste instantie naast Eenrum te komen. Nadat enkele pogingen om de gelijkmaker te scoren waren mislukt was het in  de 59e  wel raak. Een  prima voorzet van Thijs Helder werd in het centrum van de Eenrum-defensie  volledig verkeerd ingeschat door  Stef van der Woude. De centrale verdediger ging namelijk  onder de bal door en bood daardoor Dave Gall een niet te missen kans op de gelijkmaker. Een kans die Gall zich niet ontnemen en wat de 2-2 betekende. Na deze terechte gelijkmaker van de paarshemden kwam aan de kant van de gasten Milan Rutkowsky in de ploeg voor Bas Hamminga. Eenrum-trainer  Ronald Bouwman wenste namelijk geen genoegen te nemen met een eventueel gelijkspel. Deze wissel, een aanvaller voor een verdediger, leek in de 76e  minuut succesvol te worden toen Rutkowsky de 2-3 achter doelman Lankman schoot. Maar de wat warrig acterende scheidsrechter Pourkhomami had echter buitenspel geconstateerd zodat dit feestje voor de Eenrumers niet doorging. Zo golfde het spel in de slotfase heen en weer en kregen beide teams nog voldoende kansen om tot scoren te komen. Zo was Robert Wal in de 80e  minuut dicht bij de 3-2. De middenvelder had echter teveel tijd nodig om tot een schot te komen waardoor Sigmar van der Tuuk nog net op tijd kon ingrijpen. Aan de andere kant kwam ook  Mark Balk in de 87e minuut nog in scoringspositie. De rechterspits werd door Siebrand Solinger met een fraaie pass op avontuur gestuurd maar zag zijn schot net naast het doel van Lammert Lankman verdwijnen. Daardoor bleef het uiteindelijk bij een  2-2 stand wat gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd wel een terechte uitslag was in een verder zeer matig duel en soms onvriendelijk duel.

SV Bedum Eenrum: 2-2(1-2)

8. Dijkstra 1-0(ed), 27. Nubé 1-1, 32. Maggi 1-2, 59. Gall 2-2.

Scheidsrechter:  I. Pourkhomami(Groningen)

Gele kaart: Van Loenen(SV Bedum)

Bedum: Lankman, Helder, Wezeman, Rietvoort, Van Loenen; Bleeker, Stuive, Smit, Fokkema(15. Stolwijk), Wal, Gall.

Eenrum : Brontsema; Lindenbergh, Harsema, Van der Woude,  Hamminga( 65. Rutkowsky); Dijkstra(46. Van der Tuuk), Nubé, Maggi( 89. Disse); Balk, Secer, Solinger.

https://youtu.be/Imoq23Hado8