Vrouwen SIOS doen zichzelf te kort tegen Glimmen: 2-2.

Geschreven door SIOS op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Om de goede seizoenstart in de derde klasse een vervolg te geven was een goed resultaat in de tweede wedstrijd nodig. De eveneens met een overwinning gestarte vrouwen uit Glimmen waren daarnaast ook een goede graadmeter: hoort het team van trainer Molog in de derde of in de vierde klasse thuis?


Een aantal spelers was afwezig maar dat was eigenlijk niet te merken. Direct vanaf het begin lieten de vrouwen uit Sauwerd zien dat ze in de breedte beschikken over een goed team met het vermogen om te voetballen. Maar er gebeurde aan beide zijden te weinig voor het doel om het publiek op de banken te krijgen op een uitval van Marijke na. Ze werd goed in de diepte gestuurd maar de laatste vrouw van Glimmen kon haar schot blokkeren. Na de extra drinkpauze die gezien de temperatuur erg wenselijk was trokken de vrouwen van SIOS met nog meer energie ten aanval. Karin werd ter hoogte van de middenlijn aangespeeld en snelde op de haar zo bekende wijze richting vijandelijk doel. Bij het strafschopgebied aangekomen liet ze een schot los dat de keeper te machtig was, 0-1. De verhoudingen op het kunstgras in Glimmen veranderden niet tot het rustsignaal van de scheidsrechter.

Ook na de rust bleven de teams aan elkaar gewaagd maar kreeg het uitteam de betere mogelijkheden. Toch kwamen de vrouwen uit Glimmen op gelijke hoogte. Doordat de buitenspelval niet goed werkte kwam een aanvaller oog in oog met keeper Hilma te staan en benutte ze de eerste goede mogelijkheid, 1-1. Niet teleurstelling en ergernis maar voetbal en teamspirit brachten de stand snel weer in het voordeel van de Sauwerders. Een voorzet van Elsbeth belandde op het hoofd van Karin die vervolgens onhoudbaar raak kopte, 1-2. Het gevolg was wel dat er iets meer druk kwam te staan op de verdediging van de blauw-witten maar die gaven geen krimp. Aan de andere kant kwamen voldoende mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. De kansen bleken niet aan de SIOS-aanvallers besteed en in zo’n geval doet een oude voetbalwet van zich spreken. Een vrije trap op ongeveer dertig meter van het doel ruim in blessuretijd bezorgde de vrouwen uit Glimmen toch nog een punt. Vier punten na twee wedstrijden is helemaal niet verkeerd maar de vrouwen uit Glimmen waren zeer content terwijl die uit Sauwerd (en omstreken) minder blij waren en beseften dat er deze middag meer in had gezeten. De SIOS-vrouwen mogen echter trots zijn op wat ze hebben laten zien. Als ze met dezelfde mentaliteit, inzet en teamgeest blijven presteren zijn ze in de derde klasse een blijvertje.