Middelstum sleept punt uit het vuur tegen Amicitia VMC.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Middelstum speelde zaterdagmiddag thuis met 4-4 gelijk tegen Amicitia VMC. Dat mocht als een prestatie van formaat worden gezien want met nog vijf minuten te spelen gingen de gasten nog met 2-4 aan de leiding.
vv Middelstum Bron: Ommelander Courant
Zonder de nog op vakantie zijnde trainer Raymond Scholtens, de kersverse trainer van Middelstum had zijn vakantie al besproken voor hij met de Middelstumers tot overeenstemming kwam, moest Middelstum het opnemen tegen Amicitia VMC uit Groningen. Een Amicitia VMC dat door velen als een van de kanshebbers voor de titel wordt gezien en wat ook direct duidelijk werd in Middelstum. De bezoekers dicteerden namelijk direct vanaf het begin het spel volledig en kwamen al snel op een 0-1 voorsprong. Middelstum toonde echter veerkracht en de thuisploeg kwam via een goal van Gerard Bronsema terug tot 1-1. Maar al snel kwamen de gasten weer op 1-2 maar weer Gerard Bronsema zorgde voor de 2-2. Helaas voor de thuisploeg, die werd gecoacht door tweede trainer Daniel Dijk, kwamen de stadjers nog in de eerste helft op 2-3.

Na de rust leek Amicitia VMC de wedstrijd op slot te gooien want al snel stond het 2-4 in Middelstum. Maar ondanks de achterstand bleven de blauwhemden knokken voor een goed resultaat en in de 85e minuut bracht Benjamin Lochtenberg de spanning weer terug in de wedstrijd door de 3-4 te scoren. Dat was voor Middelstum het teken om alles of niets te gaan spelen. En het werd uiteindelijk alles voor de thuisploeg want in de 89e minuut ging de bal op de stip in het strafschopgebied van de gasten. Scheidsrechter Bolt uit Assen had een overtreding geconstateerd en Gerard Bronsema schoot vanaf de elfmeterstip raak: 4-4. Niet veel later floot de onpartijdige af en sprak Daniel Dijk even later van een prima prestatie. ,,Wanneer je met nog vijf minuten op de klok met 2-4 achterstaat en er nog een gelijkspel uitsleept mag je zeggen dat je een uitstekende prestatie hebt geleverd.”