SV Bedum start competitie met verdiende zege bij Froombosch

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

 
Een nieuw seizoen met bekende gezichten. De ploeg van Dick Visser heeft een aantal belangrijke pionnen verloren, maar beschikt alsnog over een hechte ploeg die een vol seizoen met elkaar achter de rug heeft. De eerste wedstrijd bracht de paarshemden naar Froombosch, waar vorig seizoen toen de ploeg in een neerwaartse spiraal zat, nog werd verloren met 1-4. Vandaag was daar echter geen sprake van. Ondanks de eindstand heerste de ploeg van Visser en gaf het de goals onnodig weg.
Profielfoto van SV Bedumdoor Thijs Rietvoort
Afgelopen seizoen werd de wedstrijd in Froombosch in het voordeel van de gastheren beslecht, dit keer was het andersom. Bedum startte veel feller en met het roterende middenveld hadden de gastheren geen grip op de Bedummers. Van achteruit werd rustig gevoetbald, zoekende naar het gaatje en de eerste goal. Deze viel dan ook al vrij snel. In de 3e minuut probeerde de keeper van Froombosch zijn verdediger in te spelen, die de bal niet onder controle kreeg. De wegspringende bal werd dankbaar op gepikt door Gall. Deze twijfelde niet en schoot vanaf 20 meter uitstekend buiten bereik van de keeper, 0-1. Gesterkt door dit begin drukte de ploeg van Visser door. Via een prachtige aanval over meer dan 8 schijven lanceerde Wal de al wegspringende Helder. In eerste instantie schoot hij rechts op de keeper af, maar de rebound was een simpel klusje voor de middenvelder, 0-2. Na 20 minuten spelen gooide Bedum het duel in het slot. Een corner werd prima aangesneden en Rietvoort torende boven iedereen uit. Zijn tegendraadse kopbal draaide buiten bereik de bovenhoek in, 0-3. Hierna namen de Bedummers wat gas terug en kwam Froombosch wat meer in het spel. Met wat meer lef probeerde ze iets te forceren, maar er was een fout aan de kant van Bedum nodig om dit te bewerkstelligen. Defensief geklungel leverde balbezit op voor de gastheren, die dankbaar gebruik maakte. Na een mooie solo en een op maat afgegeven bal schoot de spits langs Lankman, 1-3. In het resterende gedeelte van de eerste helft ging Bedum onzorgvuldig om met het balbezit en verzuimde om zichzelf in veilige haven te schieten.

Eigen fouten brengen onnodig spanning

De tweede helft startte met één wijziging: de Lange werd gewisseld voor Stolwijk. Froombosch ging opportunistischer spelen en de Bedummers waren in het eerste gedeelte na rust zoekende naar de controle. Deze was er nog niet, maar toch was individuele kwaliteit wederom belangrijk. Mol werd gelanceerd en de buitenspelval van Froombosch liep verkeerd af. De jonge vleugelspeler wipte de bal over de uitgekomen keeper heen, 1-4. Hij moest dit echter wel bekopen met een blessure en werd ook meteen hierna gewisseld voor Woudstra. Een onrustige fase brak hierna aan. De foute passes slopen er wat meer in en Froombosch maakte hier gebruik van. Een corner werd snel genomen, waarbij de Bedummers nog zoekende waren naar hun directe tegenstander. De vrijstaande middenvelder maakte hier gebruik van en schoof hard binnen, 2-4. De wedstrijd werd hierna onvriendelijker, waarbij een aantal overtredingen een (rode) kaart waardig waren. De scheidsrechter, die prima floot, probeerde té veel af te doen met woorden. Na een grimmige fase keerde de spanning onnodig terug in de wedstrijd. Een scherp gegeven steekbal tussen het centrale duo zette de spits van Froombosch alleen voor Lankman en hij faalde niet, 3-4. Froombosch probeerde hierna door te drukken, maar de kansen waren in het laatste bedrijf voor Bedum. Met twee ballen op het houtwerk en een aantal slappe inzetten verzuimde de ploeg van Visser om het duel ruim voor tijd in het slot te gooien. De zege kwam echter hierna niet meer in gevaar.

De ploeg van Visser start hiermee de competitie met een belangrijke uitzege en mag volgende week Eenrum ontvangen. Aanvang: 14:00 uur op Sportpark Bedum.