Publiek grote winnaar bij Ezinge- vv Winsum-zondag.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het bekerduel tussen Ezinge en vv Winsum-zondag was zaterdagavond in Feerwerd voor de toeschouwers een genot om naar te kijken. Beide teams speelden namelijk vol op de aanval en daarnaast werden ze ook nog eens getrakteerd op zes goals die keurig over beide teams werden verdeeld.
image 2016 08 26

Spelmoment uit het duel Ezinge- vv Winsum-zondag.
Bron: Ommelander Courant Foto Kor Groenewoud

Het bekerduel tussen Ezinge en de zondagtak van de v.v. Winsum had zaterdag in eerste instantie 14.30 uur als aanvangstijd. Een tijd die de Winsumers absoluut niet goed uitkwam omdat er maar liefst zes kappers tot de selectie van trainer Willem Kluin behoren. ,,We hebben er deze zomer een aantal spelers bijgekregen en die werken toevallig allemaal in de kappersbranche. Vandaar dat we het verzoek bij Ezinge hebben neergelegd of het duel naar zaterdagavond 19.30 uur verplaatst kon worden,” aldus Kluin die het bekergebeuren gaat gebruiken om van een groep spelers een team te bouwen. ,,Daar zijn we hard mee bezig en dat zal nog niet meevallen. Sommige van de spelers die bij ons gekomen zijn hadden al langere tijd niet meer gevoetbald en dat was tijdens de tot nu toe gespeelde oefen wedstrijden wel te merken. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat wanneer we een paar weken verder zijn het er al meer als een team uitziet.”

Waar Willem Kluin dus een nieuw team moet bouwen gold dat ook voor Anthonie Argus die na ruim tien jaar weer als hoofdtrainer in Ezinge actief is. De Ezingers zagen een aantal spelers vertrekken maar mochten ook een oude bekende verwelkomen. Wiebe Leistra kwam deze zomer namelijk terug van vv Winsum-zaterdag. En verder kwamen er enkele talentvolle junioren het eerste team versterken zodat er zaterdagavond in Feerwerd een duel op het programma stond tussen twee teams die nog volop in de opbouw waren.

De beginfase van het duel tussen de in het rood spelende Ezinge en de in het wit opererende gasten, de nieuwe tenues voor de nieuwe fusieclub uit Winsum waren nog niet gereed, kenmerkte zich door een wat aftastend begin. Beide team creëerden zich wat kleine kansjes maar veel stelde dat allemaal nog niet voor. Zo zag het er een paar keer naar uit dat Pierre Artel Makon gevaarlijk zou worden maar helaas voor de Winsumers had de spits het drukker met zijn voetbaltenue dan met het spel wat zich rondom hem afspeelde. Ezinge begon na een wat weifelend begin ondertussen steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Trainer Tony Argus had ten opzichte van het vorig seizoen wat omzettingen gedaan en die zagen er op het oog prima uit. Zo was Ewold Staal centraal in de defensie geposteerd en vond Ewart Gerritsen zich terug op het middenveld. Dit waren wee wijzigingen die het spel van de gastheren zeker ten goede kwam en wat ook gold voor de inbreng van de middenvelders Peter Vergeer en Zeno Argus. De 17-jarige Vergeer en 20 jarige Argus waren duidelijk de spelers die er voor zorgden dat Wiebe Leistra, en in de frontlinie Jasper Dijkstra en Sil Douwsma, zich aanvallend naar hartenlust konden uitleven.

Maar in verdedigend opzicht ging er af en toe nog wat fout bij de thuisploeg zoals in de 28e minuut. Rechtervleugelverdediger Frank Werkman greep in eerste instantie onvoldoende in en toen ook doelman Ben Douwsma er ook nog eens niet goed uitzag kon Erwin Venema zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zetten. Een voorsprong die niet lang stand hield want nog geen zestig seconden later was de stand weer gelijk. Goed voorbereidend werk op de rechtervleugel van Peter Vergeer bracht de bal bij Sil Douwsma die van dichtbij doelman Brian Meijer kansloos liet: 1-1. Waar het er naar uitzag dat de 1-1 de ruststand zou worden kwam de thuisploeg in de 41e minuut op een niet eens onverdiende voorsprong. Zeno Argus kreeg op de linkervleugel teveel ruimte van rechtervleugelverdediger Jomaro Kelwulan en uit zijn voorzet kopte Jasper Dijkstra de bal keurig binnen: 2-1. Maar de Winsumers kwamen nog voor het rustsignaal van een prima fluitende arbiter Schippers terug tot 2-2 door een treffer van Erik Magnin die een verdedigingsfout van de thuisclub genadeloos afstrafte.

Na de rust keerde aan de kant van Ezinge rechtervleugelverdediger Frank Werkman niet terug en aan de kant van de gasten was Sven Smit in de kleedkamer achter gebleven. Als vervangers kwamen respectievelijk Jelle Huizing en Rick Bunk binnen de lijnen. Waar de eerste helft als kijkspel een ruime voldoende scoorde was dat na de rust niet anders. Beide teams bleven namelijk vrolijk op de aanval voetballen en kregen voldoende kansen om een wijziging in de score aan te brengen. De eerste die daar in slaagde was vv Winsum toen Sander Smit er met een mooie individuele actie 2-3 van wist te maken en waardoor Ezinge het even wat lastiger kreeg. Maar de defensie onder leiding van een rustig spelende Ewold Staal hield keurig stand en wat de aanvallers van de thuisploeg weer wat meer aan aanvallen deed toekomen. Aanvallende aspiraties waar de ploeg van een fel meelevende Tony Argus in de 77e minuut uiteindelijk ook voor werd beloond. Onvoldoende ingrijpen door de defensie van de Winsumers zorgde dat Zeno Argus in balbezit kwam en de middenvelder liet vervolgens doelman Meijer met een strakke schuiver volledig kansloos: 3-3.

Na deze gelijkmaker kreeg het publiek een slotfase te zien waarin beide teams nog hadden kunnen winnen. Maar waar aan de kant van de gasten Makon en invaller Bunk het vizier niet op scherp hadden staan gold dat aan de kant van de gastheren voor Julian Kemkers. De voor Sil Douwsma in de ploeg gekomen Kemkers kreeg namelijk vlak voor het eindsignaal nog een levensgrote kans om zijn ploeg de drie punten te bezorgen. Maar helaas voor de invaller stond de paal een treffer in de weg zodat het na negentig minuten en een beetje nog steeds 3-3 stond. Een stand waar zowel elftalleider Wim Douwsma aan de kant van Ezinge als Willem Kluin na afloop wel mee konden leven.

Ezinge- vv Winsum-zondag: 3-3( 2-2 )

28. Venema 0-1, 29. Sil Douwsma 1-1, 41. Dijkstra 2-1, 44. Magnin 2-2, 70. Sander Smit 2-3, 77. Zeno Argus 3-3.

Scheidsrechter: M. Schippers (Opende)

Gele kaart: Ewart Gerritsen( Ezinge )

Ezinge: Ben Douwsma; Werkman( 46. Jelle Huizing), Staal, Melle Gerritsen, Hoekstra( 75. Jordi Huizing); Ewart Gerritsen, Vergeer, Leistra, Zeno Argus; Sil Douwsma( 70. Julian Kemkers), Dijkstra.

Vv Winsum-zondag: Meijer; Kelwulan, Ebobisse, Magnin, Wit; Sander Smit, Kiala, Venema, Makon; Abbas, Slangenberg, Sven Smit( 46. Bunk)