SV Bedum revancheert zich tegen Middelstum

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na een teleurstellende, en ietwat ongelukkige, nederlaag tegen OKVC afgelopen weekend heeft de ploeg van Dick Visser dinsdagavond de rug gerecht tegen Middelstum. Op eigen veld was het een spannende eerste helft, maar nam Bedum vlak voor rust afstand en kon het de tweede helft vrij probleemloos uitvoetballen. De eindstand werd 3-0
Profielfoto van SV Bedum
Dick Visser koos weer voor het vertrouwde 4-3-3 systeem en dit was meteen zichtbaar. Het middenveld was defensief niet kwetsbaar meer en opbouwend was er een extra pion beschikbaar. Middelstum koos vanaf minuut 1 ervoor om Bedum alle ruimte te geven om op te bouwen en hier maakten de paarshemden dankbaar gebruik van. De eerste domper kwam echter wel in een wissel voor Bedum, nadat Smit naar de hamstring greep na 3 minuten en vervangen moest worden door Gall. Geduldig werd gezocht naar de opening en deze werd meerdere malen gevonden dankzij de sterk opkomende backs Helder en Stolwijk. Middelstum loerde vooral op de counter en met het gevaarlijke trio voorin werd meerdere malen geprobeerd een bres te slaan in de verdediging van Bedum. Echter, de lange bal werd veel gehanteerd, die vrijwel altijd voor Wezeman was. De eerste helft verliep met een gevecht vooral op het middenveld, wat de wedstrijd levendig maakte en het spel golfde hierdoor op en neer. Mede door het warme weer besloot de scheidsrechter ook drinkpauzes in te lasten, wat de spelers duidelijk goed deed. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en het leek zo de ruststand te bepalen op 0-0, maar in de laatste 3 minuten voor het fluitsignaal sloeg Bedum genadeloos hard toe. Met een bekeken steekbal lanceerde Helder zijn medespeler Mol, die met rappe passen de achterlijn haalde. Een uitstekende lage bal richting randje zestien werd door niemand aangeraakt, maar Wal had hier allang op geanticipeerd. Volledig vrij schoot hij onberispelijk hard en laag langs de keeper, 1-0. Duidelijk aangeslagen door de tegentreffer begon Middelstum zwak aan de aftrap, waardoor het meteen balverlies leed. Fokkema werd ditmaal aan de rechterkant gelanceerd, gaf wederom laag voor en Mol liet met een magistrale hakbal achter het standbeen de keeper geparkeerd staan, 0-2. Hierna volgde ook meteen het rustsignaal.

Zomeravondvoetbal

In de rust werd Helder, nog niet helemaal fit, gewisseld voor Bijmolt. Het spelbeeld veranderde niet. Middelstum liet de controle in de wedstrijd over aan Bedum, die zelf ook niet meer dusdanig aandrong om de score omhoog te tillen. Beide ploegen probeerde vooral vanuit balbezit te voetballen en sporadisch te kiezen voor een diepe bal. Het tempo daalde, wat Bedum eigenlijk wel prima vond. Na een uur spelen werd Bleker gewisseld voor Rietvoort, die zijn plek centraal achterin weer innam. De eindstand kwam op het scorebord door een corner van Fokkema. De linkspoot draaide de bal hoog, hard en venijnig in en werd door iedereen gemist, inclusief de keeper. De bal zeilde tot grote vreugde van het publiek in het net en bepaalde zo de eindstand op 3-0. Beide ploegen vonden het hierna ook wel welletjes en echt aandringen op een treffer van beide kanten was geen sprake meer van. Stuive raakte de lat nog met een afstandsschot, wat de enige opwinding nog was in de slotfase. Na precies 90 minuten was het dan ook gebeurd. Hiermee revancheert SV Bedum zich op de minieme nederlaag van afgelopen zaterdag en bekleed het momenteel de 2e plek in de poule. Volgende week dinsdag wacht de laatste wedstrijd, uit bij ZEC. De zondag daarop begint het de competitie uit bij Froombosch.

Score: 44’ Wal (1-0), ’45 Mol (2-0), 71’(Fokkema). Eindstand 3-0.