SV Bedum- zondag boekt eerste oefenzege tegen WEO

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week


Nieuw seizoen, een aantal nieuwe gezichten en veel frisse moed. SV Bedum is inmiddels alweer twee weken aan het trainen en mocht vandaag in en tegen WEO (Woldendorp) laten zien hoe het er voor staat. Zonder de nog afwezige de Roo, van Loenen, Helder en van der Tuuk, maakte Ewout Bleker wel weer zijn rentree. Op een moeilijk bespeelbaar veld en een nieuwe formatie boekte SV Bedum een vrij simpele oefenzege op de gastheren die afgelopen seizoen wél naar de vierde klasse promoveerden. De eindstand werd 0-1.
Profielfoto van SV Bedum
Ondanks dat de conditie van veel spelers nog niet op peil was, samen met wat scherpte, was de groep nagenoeg compleet gebleven. Dit zou moeten inhouden dat men de looplijnen eerder zou herkennen en het positiespel dus van een betere kwaliteit moest zijn dan afgelopen seizoen. Bedum kreeg alle ruimte om op te bouwen en maakte hier ook gretig gebruik van. De bal werd rustig rondgespeeld, maar af en toe toch iets té snel de diepte gezocht. Vele van deze ballen waren nog niet op maat en leverde dan ook niks op. Na de eerste schermutselingen begon de ploeg van Visser te draaien, mede door een uitstekend roulerend middenveld, die de bal snel kon verplaatsen. Hierdoor kwam Mol een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar het ontbrak aan het laatste zetje. WEO zette hier vrij weinig tegenover; lange ballen werden onschadelijk gemaakt door het centrale duo en inspeelballen werden snel verloren door het korte dekken van de Bedumers. Na een half uur kreeg Bedum loon na werken. Een keurige steekbal van Wal vanuit het middenveld lanceerde Mol, waarbij iedereen van WEO appelleerde voor buitenspel. De vlag bleef naar beneden en Mol stiftte de bal over de inmiddels uitgekomen keeper, 0-1. Hierna werd het duel vooral bevochten op het middenveld, wat niet tot grote kansen leidde. Verder dan een vrije trap en een aantal afstandsschoten kwam WEO niet, die vooral kansen creëerden op de fouten van Bedum.

Doorwisselen en slordig

In het begin van de tweede helft kwamen er twee nieuwe gezichten in het veld. Stijn Stolwijk nam zijn plek centraal in de verdediging in en Ewout Bleker werd links op het middenveld geposteerd. Na een afwezigheid van een aantal maanden maakte hij zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd. Het spelbeeld veranderde niet, Bedum domineerde en probeerde de beslissende 0-2 te maken. Met een vrij voetballend middenveld had Bedum alle tijden om door te drukken, maar de beslissende pass was aldoor iets té slordig. WEO probeerde vervolgens wel iets te forceren, maar Bedum bleef simpel overeind door het goede positiespel en het felle dekken. Gedurende de tweede helft kwamen onder andere Bleker, Smit, Stuive en Wal sterk door, maar de voorzet (of het schot) had niet de juiste richting. Halverwege de tweede helft kwamen ook Mulder en Bhaggan in de ploeg. De wedstrijd werd slordiger, met vele foute passes, maar Bedum kwam op een aantal afstandsschoten niet meer in gevaar. Doelman Lankman stond, ondanks de overmacht van Bedum, zijn mannetje op een aantal venijnige schoten. Na 90 minuten vond de scheidsrechter het ook wel welletjes. Bedum pakt hiermee zijn eerste oefenzege. Dick Visser kan daardoor terugkijken op een partij die gedomineerd werd.  Maar wanneer zijn ploeg nog iets scherper is in de laatste pass en afwerking, staat er weer een solide basis. Volgende week speelt Bedum zijn eerste bekerwedstrijd, thuis tegen OKVC.