Marumnello in mineur na nederlaag eerste nacompetitieduel.

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

.
Het is een week van de ups en de downs geworden na een mooie uitoverwinning van Marum 1 tegen de DWP met 2-0. Deze week werd de F1 kampioen in de eerste klasse F door met 6-4 te winnen van GVAV Rapiditas. F1 is een prachtig team wat getraind wordt door Gert Groefsema, onze kampioenenmaker. Met eerst de F3 en de E1 bijna zit er een mooie curve in bij de jongste jeugd. Volgend jaar is Gert de assistent trainer van Marum 1 dus wie weet wat voor moois er allemaal staat te wachten seizoen in het 2016-2017. Ook trainer van de F1, en die evenveel lof toekomt, is natuurlijk Jeroen Boekema.
Profielfoto van sv Marum
  Vanmiddag even gekeken bij onze dames waar het genieten was want we hebben prachtige goals gezien. Er werd al gezegd, als dit een voorbode is voor het eerste vanmiddag dan kunnen we nog iets verwachten. Mooie aanvallen met dito doelpunten zowel lopende aanvallen als standaardsituatie ‘s waaronder een vrije trap van aanvoerster Marjelle van Wijk, een geweldige solo van Elien Elshof en een geweldige lob van Laila Boezerooy. De einduitslag werd 12-2 waar het niet zo was dat de tegenstander niet kon voetballen want ONB speelde best aardig maar Marum was vandaag onhoudbaar. Als je de puntencurve van de dames bekijkt zie je een sterk oplopende curve. De laatste 7 wedstrijden 21 punten tegen de eerste zeven duels 11 punten. Derde in de competitie met een mooi rijpend team wat niet zou misstaan in een klasse hoger is mijn mening. We maken ons op voor de allesbeslissende laatste ronde samen met Stiens een bekende uit de afgelopen competitie en Heerenveense Boys. Stiens staat voor een stugge hardwerkende ploeg waartegen Marum het niet altijd even makkelijk had in de competitie. Thuis werd tegen de verhouding in, dat wel, met 1-2 verloren. Uit  werd het in een wedstrijd waar Marum ook weer de betere ploeg was 1-2 winst maar makkelijk ging het niet. Marumnello is wederom mooi vol gelopen, het complex is overgoten met een lekker zonnetje waar wij graag mee dealen.

 De mannen van Poll en Pranger treden vandaag aan zonder de geschorste Daan Assink, de absolute uitblinker tegen DWP en ook zonder Daniël Laturiuw die met vakantie is. Scheidsrechter vanmiddag is de Heer H.F. Boland uit Darp die een minder imponerende wedstrijd floot omdat hij zo het leek moeite had met de omstandigheden. Dit zijn ook niet de gemakkelijkste wedstrijden natuurlijk, er zit van meerdere kanten veel spanning op en fluit een dergelijke partij maar eens. Marum neemt zoals eigenlijk de gehele competitie het initiatief en voetbalt makkelijker dan zijn opponent. Veel meer balbezit maar daar blijft het eigenlijk bij want er is te weinig dreiging naar het doel van Sc Stiens toe omdat de brigade van trainer Riemer Kooistra aardig staat en ook goed verdedigt. Schaars zijn de uitvallen van Sc Stiens maar ze hebben een venijnig karakter, doorgaan tot over de achterlijn kun je wel stellen. Een actie en een voorzet wordt in werking gezet, de scheidsrechter reageert eerst totaal niet maar heel duidelijk op appel legt hij de bal op de stip. De lichaamstaal bij een aantal spelers van Stiens spreekt boekdelen, vraag is was de bal er wel binnen en was het überhaupt wel hands! Komt de bal dan nog wel tegen een arm dan geef je hem in deze omstandigheid nog absoluut niet want er is totaal geen sprake van arm naar de bal in dit geval. Marum blijft voetballen maar zoals gezegd maar er zit te weinig dreiging in. Het is te voorspelbaar. Het is plm. 17 graden en s’avonds zie ik de Champions League finale daar is het plm..25 graden. In Marum is er een drinkpauze in Madrid niet. De reactie op de tribune is goed voor een hoofdstuk in een voetbalboekje, mooi om mee te maken. Eindelijk een mooie aanval waar Martijn Kuiper de bal voorgeeft. Tom Boezerooy prima inkopt maar de keeper van Stiens pakt prima dus corner. We gaan de laatste tien minuten voor de pauze in en Marum gaat beter voetballen. We laten de hoge bal voor wat die is en spelen elkaar even veel makkelijker aan. Derk Veenstra speelt Tom Boezerooy aan in de 16, Tom draait mooi weg en schiet rakelings voorlangs, dan moet je een beetje mazzel hebben. Ook Marc Oldewarris haalt de trekker even over maar de keeper pareert ook deze bal tot corner.

  Het is Colombia time in de openlucht Kees Pranger komt voor Derk Veenstra want we moeten scoren dus meer risico nemen is het devies. We zetten meer druk maar de laatste pass bijft uit. We pakken een aantal corners mee maar geen rendement uit de elf corners van vandaag. Schoten uit o.a vrije trappen gaan te vaak over en naast. Jordy Swieringa pakt geel. Joeri Schuiling komt voor Martijn Kuiper en Dennis Swieringa komt voor Anton Wensink. Marum probeert het wel maar creëert vandaag te weinig tegen een stug Stiens. Marum neemt meer risico. Stiens countert en scoort nog een keer tegen een niet alerte verdediging van Marum. Joeri Schuiling gaat goed door op de vrije bal van Noël en wordt heel ligt aangeraakt waarop scheidsrechter Boland een strafschop(kadootje) aan Marum geeft die door Noël Kailola keurig wordt binnengeschoten.1-2  . Al met al een wedstrijd waar het er net niet inzat Hard gewerkt maar geen beloning voor de mannen van P en P. We gaan dinsdagavond samen naar Heerenveen waar we de wedstrijd van Heerenveense Boys tegen Marum gaan bekijken waar Marum in theorie, er zal zeker gewonnen moeten worden, een laatst kansje heeft om naar de tweede klasse te promoveren. Dit was de laatste thuiswedstrijd dit seizoen voor Marum 1.Mooi om te lezen in het programmablad vond ik dat spelers en staf hun supporters bedanken voor de steun het afgelopen weekend. Namens de supporters zeg ik bedankt voor toch wel een mooi seizoen en veel succes verder en natuurlijk volgend seizoen. Doch dinsdag eerst nog .........Wonderen zijn de wereld niet uit dus je weet het nooit in het voetbal. Laten we zeggen de bal is rond en ervoor gaan met elkaar.