SV Bedum MA1 kampioen

Geschreven door Menko Swieringa op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Maandagavond speelde SV Bedum MA1 de thuiswedstrijd tegen Peize MA1 en vooraf kon deze wedstrijd betiteld worden als een heuse kampioenskraker.
image 2016 05 31
 Achterste rij van links naar rechts: Sanne Swieringa, Ylva Venema, Lisa Berghuis, Melissa Hoving, Miriam Groenbroek, Ilse Sommer, Janine Swieringa, Eline Boer, Lianne Smit, Leïla Agdach, Emma de Nijs, Nienke Laeven, Lise Kamminga, Liza Venema, Willisa Scholtens.
Voorste rij: Kelly Mosselman, Marjolein Tepper, Esmé van Wilgen, Lotte Groeneveld.
Op de foto ontbreekt: Ruth Huizenga
SV Bedum ging aan kop met 3 punten voorsprong op de ploeg uit Peize die daarom alleen maar gebaat was bij een overwinning. In het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de Bedumers van plan waren om direct het verschil te maken met al vlot wat mogelijkheden maar doelpunten leverde dat nog niet op. Bij vlagen ging de bal goed rond en vanuit de verdediging via het centrum van het middenveld werd vaak een vrijstaande medespeelster op de vleugel gevonden. Verdedigend zat het ook uitstekend in elkaar, er werd niets weggegeven. Na een goedlopende aanval stuurde Sanne Swieringa Kelly Mosselman weg en die scoorde beheerst. Daarna waren er nog kansen op meer doelpunten maar de Noord-Groningers waren slordig in de afwerking. Er kwam na ruim een half uur een voortijdig einde aan de eerste helft door het dreigende onweer en zo werd er dus eerder gerust.
Onderbreking

Na deze onderbreking werd er na een klein kwartier van helft gewisseld en verder gespeeld, Peize zette aan maar meer dan wat plaagstootjes en een corner leverde dat niet op en Bedum nam weer het initiatief en na een inzet van Kelly Mosselman scoorde Sanne Swieringa in de rebound in het dak van het doel. 2-0. Die marge was lekker voor de meiden van Bas Helder en de leiders Ewout Kamminga en Pim van der Laan maar uit het niets scoorde Peize via een afstandsschot en zo was er weer de aansluiting. Snel pakten de Bedumers het weer op en zo ontstonden er weer diverse kansen  maar de uitstekende keepster van de Peizenaren was een sta in de weg totdat  Emma de Nijs  op avontuur ging en ook nog oog had voor de vrijstaande Kelly Mosselman, en die scoorde middels een vlammend schot in de verste hoek. Leila Agdach maakte er na een individuele actie nog 4-1 van en daarna kon er feest gevierd worden.
Na een stroef begin in deze voorjaarsreeks pakten de meiden het in het verloop van de competitie goed op. Het kampioenschap is dan ook met recht een echte teamprestatie met individuele kwaliteiten en vooral een grote dosis werklust.