SV Bedum ploetert zich naar overwinning op Harkstede

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een week na het veiligstellen van de vervangende periode sloot Bedum afgelopen zondag het reguliere seizoen af bij Harkstede. Een wedstrijd die er bij de paarshemden eigenlijk niet meer toe deed, vandaar het groot aantal vervangende spelers en een gewijzigde formatie. Dit was terug te zien in het spel, maar uiteindelijk trok Bedum toch drie punten over de streep in een barslechte wedstrijd.

 

Profielfoto van SV Bedum Zo1
Bedum heeft wel vaker moeite met natuurgras en vooral op een slecht bespeelbaar veld. Het gras in Harkstede lag er op het oog prima bij, maar een blik van dichtbij liet de spelers al snel weten dat het een onberekenbaar veld was. Vooral Bedum had hier gedurende de wedstrijd last van. Beide teams kozen voor de lange bal, ondanks het veelvuldige coachen vanaf de zijlijn. SV Bedum kwam totaal niet in zijn spel door collectief falen, tezamen met het slechte veld. Ook was duidelijk zichtbaar dat er niks op het spel stond. Na vele foute ballen van beide elftallen was het Bedum dat na een kleine twintig minuten op voorsprong kwam. Een scherp ingedraaide corner van Wal werd door iedereen gemist en belandde in de loop van Mol. Deze bedacht zich niet en schoot vanaf 10 meter tegendraads in, 0-1. Het was dat Harkstede zelf ook door de mand viel, waarbij uiteindelijk de toeschouwers de grote verliezers waren vandaag. De gastheren probeerde met hoge ballen gevaar te stichten, maar het ontbrak aan een voetballende oplossing aan het einde. Bedum probeerde via de combinatie gevaarlijker te worden, maar de tweede goal kwam weer met geluk tot stand. Slecht wegwerken vanuit de verdediging leverde een hoge klutsbal op. Zwak ingrijpen van Harkstede zorgde ervoor dat Gall gelanceerd werd richting de keeper. Met een subtiel wippertje liet hij de keeper kansloos en liet noteerde hij de 0-2 na een half uur spelen. Hierna daalde het niveau verder en kwam er voetballend niet veel meer op de mat. Harkstede kwam nog éénmaal gevaarlijk voor de goal van Lankman, maar het schot van de instormende middenvelder ging voorlangs. Hierna floot de scheidsrechter ook voor het rustsignaal.
Een wedstrijd om snel te vergeten
Instructies om meer lijn in het spel te krijgen viel op dove oren in de tweede helft. Het elftal van Visser kreeg geen grip op de wedstrijd en Harkstede trachtte vooral met inzet het tij te keren. In de rust werd Gall gewisseld voor v. Dijk, in een poging om meer snelheid in de voorste linie te krijgen. Het voetbal werd er niet beter op, het scoreverloop viel wel in het voordeel van Bedum. Een uitbraak over de linkerkant leidde tot een scherpe voorzet voor het doel van Harkstede. V. Dijk was alert, sneed goed in en tikte de bal in de lange hoek, 0-3. Bedum vond het hierna wel welletjes en liet Harkstede in de wedstrijd komen. Bhaggan maakte zijn seizoen debuut, hij verving Ufkes. Harkstede kreeg de overhand in de wedstrijd en Bedum raakte steeds verder in de verdrukking. Stolwijk werd vervangen door Blaauw, die z’n rentree maakte. Uiteindelijk ging het in de laatste 10 minuten toch mis. Harkstede speelde alles of niets, waar niet goed op werd geanticipeerd. Een doorrollende bal werd goed opgevangen aan de rechterkant en een scherpe voorzet op de compleet vrijstaande spits van Harkstede leidde tot de 1-3. Drie minuten werd het nog spannend, nadat Harkstede op 2-3 kwam na zwak ingrijpen. De resterende twee minuten leidde nog tot een schot voorlangs, maar verder liet Bedum het niet komen. De eindstand was daarmee genoteerd.

Volgende week wacht de finale van het seizoen voor Bedum. In een tweeluik met Donkerbroek (tevens 5e klasse) mogen de ploegen gaan uitmaken wie de promotie naar de 4e klasse opeist. Bedum zal volgend weekend eerst thuis spelen. Goed nieuws is dat alle geblesseerden en spelers die op scherp staan dan weer aanwezig zullen zijn.