Bart Hollink houdt Noordwolde in de race voor derde periode.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

.Na een moeizame eerste helft waarin het met 2-1 achter kwam wist Noordwolde zaterdagmiddag met 6-3 van HFC’15 uit Hoogkerk te winnen. Grote man aan de kant van Noordwolde was Bart Hollink die met vier treffers een belangrijk aandeel had in de zege die er voor zorgt dat Noordwolde in de race blijft voor de derde periode.

 


image 2016 05 13
 Op de achtergeond ziet Silvan Havinga dat Patrick Benink in een fel duel verwikkeld is met een speler van HFC'15. Bron: Ommelander Courant Foto: Herman Spier Bedum

Noordwolde wist zaterdagmiddag wat het moest doen om in de race te blijven voor de derde periodetitel. De thuisploeg moest tegen HFC’15 de drie punten in eigen huis houden wist ook trainer Roy Kamps. ,,We moeten vandaag winnen om in het spoor van Aduard te blijven. Bij ieder ander resultaat wordt het winnen van de derde periode een lastig verhaal. Maar een zege wordt nog lastig genoeg want HFC’15 heeft zich na een matige seizoensstart en een daarop volgende trainerswissel goed hersteld. Vandaar dat ik vandaag een pittig duel verwacht,”aldus Kamps die voor het duel tegen de gasten uit Hoogkerk over een fitte selectie kon beschikken.
Er kon zaterdagmiddag in Noordwolde eindelijk weer eens op het hoofdveld gevoetbald worden. Iets waar zowel de gastheren als ook de bezoekers blij mee waren. Een volstrekt logische blijdschap omdat het tweede veld van Noordwolde de roofbouw die er de laatste weken op was gepleegd niet goed had doorstaan. In de beginfase was het nog een beetje aftasten tussen beide ploegen waar in de 7e minuut plotseling verandering kwam toen doelman Roelof Bolt wat ongelukkig werd aangespeeld. De Noordwolde-keeper kapte Sadjah Sheykhi nog goed uit maar verslikte zich vervolgens bijna in Simon Cageling. Bolt kon de bal nog maar net op het nippertje wegwerken maar schoof het lederen monster daarbij in de voeten van Leon Hofsteenge. De aanvaller aarzelde niet en even later lag de bal in het doel van Noordwolde: 0-1.
Voor de thuisploeg was dat een geduchte tegenvaller in een beginfase die liet zien dat de bezoekers over een aardige ploeg beschikten. Vanuit de verdediging kwamen de Hoogkerkers er namelijk steeds met verzorgt spel uit en werden de voorwaartsen goed aan het werk gezet. In de 16e minuut was daar eindelijk een eerste kans voor de thuisclub. Bij een dieptepass van Michel Mulder brak Silvan Havinga door de verdedigingslinie van de gasten. Havinga zag zijn schot echter geblokkeerd worden en in de rebound kon Dannick Meima onvoldoende kracht zetten om de gelijkmaker op het bord te schieten. Zo werd het in het begin van de eerste helft een moeizaam verhaal voor Noordwolde dat duidelijk moeite had met de tegenstand die het van HFC’15 ondervond. In de 23e minuut kwam er toch een 1-1 stand op het scorebord te staan. Patrick Benink gaf de bal vanaf de rechtervleugel goed voor het doel waar Bart Hollink bij de tweede paal doelman Sander Mulder met een fraaie kopbal kansloos liet. Drie minuten later had het zelfs 2-1 voor de thuisploeg moeten staan. Na weer een voorzet vanaf rechts kwam de bal in de doelmond van de Hoogkerkers waar Dannick Meima echter kans zag om de bal over het doel te jagen.
Waar de thuisploeg verzuimde om op 2-1 te komen deden de gasten dat in de 36e minuut beter. Rechtervleugelverdediger Bas Hoiting gaf Fabian de Vries teveel ruimte die een prima voorzet kon geven op Joost van der Meijs. De aanvaller kreeg vervolgens teveel vrijheid kreeg van het centrale verdedigingsduo Michel Mulder/ Marco Vos waardoor hij alle tijd had om met een fraai afstandsschot doelman Bolt te passeren: 1-2. Na de verkwikkende thee en het insmeren met de nodige zonnebrandcrème kwam er voor de tweede vijfenveertig minuten een duidelijk ander Noordwolde uit de kleedkamer. Binnen tien minuten stond het namelijk 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. In de 48e minuut zorgde Bart Hollink er na een pass van Patrick Benink voor dat de 2-2 op het scorebord kwam. En zeven minuten later zorgde dezelfde Hollink er voor dat de supporters van Noordwolde weer konden juichen. Een voorzet van Theo Maats werd door de middenvelder keurig achter een kansloze doelman Sander Mulder geschoten. Na dit sterk begin zakte het duel even wat weg wat mede kwam doordat de gasten geen schim meer waren van de ploeg die de thuisploeg het in de eerste helft zo zuur had gemaakt. Toen in de 73e minuut de 4-2 door Marco Vos op het scorebord werd gekopt, na weer goed voorbereidend werk van een onopvallend maar goed spelende Theo Maats, werd duidelijk dat de thuisploeg het duel zou gaan winnen. De gastheren hadden het duel nu namelijk volledig onder controle. Iets wat nog eens extra benadrukt werd toen Patrick Benink in de 77e minuut de 5-2 achter doelman Mulder schoot. Het scoren van de vijfde goal was ook direct de laatste actie van Benink die in de 78e minuut vervangen werd door de 16 jarige debutant Jesse Hijlkema. Nadat in de 83e minuut HFC’15, na niet goed ingrijpen van Marco Vos, via een goal van Joost van der Meijs terugkwam tot 5-3 werd het toch nog even weer spannend in een snikheet Noordwolde. Maar in de 89e minuut maakte Bart Hollink met zijn vierde treffer van de dag een einde aan alle onzekerheid en schoot hij een zelfde stand op het scorebord dan op 5 december 2015 in Hoogkerk toen Noordwolde het uitduel daar eveneens met 6-3 wist te winnen.

Noordwolde-HFC’15: 6-3(1-2)

7. Hofsteenge 0-1, 23. Hollink 1-1, 36. Van der Meijs 1-2, 48. Hollink 2-2, 55. Hollink 3-2, 73. Vos 4-2, 77. Benink 5-2, 83. Hofsteenge 5-3, 89. Hollink 6-3.

Scheidsrechter: A, de Zeeuw(Bergum)

 Noordwolde: Bolt; Mulder, Vos, Boersema, Hoiting; Maats, Patrick Meima(70.Wijnstra), Hollink(90+2. Oltmans; Dannick Meima, Havinga, Benink( 78. Hijlkema).

HFC’15: Mulder; Boersema, Hofsteenge, Wobbes, Maätita; Robert de Vries, Fabian de Vries, Hofsteenge; Sheykhi(46. Siekman), van der Meijs, Cageling.

Te slap

Roy Kamps: ,,In de eerste helft speelden we duidelijk te slap en lieten we HFC’15 voetballen. Dat deden we in de tweede helft duidelijk anders. Toen liep HFC’15 achter ons aan met uiteindelijk wel een terechte 6-3 zege als gevolg.”