Winsum VR1 sluit seizoen af met een gelijkspel tegen Bergum VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag was het al weer de laatste competitiewedstrijd voor Winsum VR1. Tegen Bergum VR1 werden de punten gedeeld, 1-1. En dat was een enigszins verrassende einduitslag, gezien het veldoverwicht dat Winsum in de eerste 45 minuten had en de vele kansen die ze creëerden.


Profielfoto van VV Winsum
De middag begon met een tegenvaller voor het team van coach Alfred Sterrenberg. José de Jonge bleek tijdens de warming up te veel last van haar hamstring te hebben en haakte zeer teleurgesteld af. Ook Melinda Hilbelink kon er niet bij zijn vanwege een knieband blessure, maar gelukkig was Cherry Chen weer voldoende fit om de opengevallen plaats aan de linkerkant van het middenveld in te nemen. Onder leiding van scheidsrechter John Kamstra en onder begeleiding van de volop stralende “koperen ploert”, was het eerste gevaarlijke moment na 3 minuten voor het doel van keeper Fanny Chen van Winsum. Na een hoekschop van Bergum zeilde de bal voorlangs en werd door vriend en vijand gemist. Dat was ook meteen de laatste mogelijkheid in de eerste helft voor Bergum, want daarna was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Bergum. In de 9e minuut kwam Chantal Streppel van Winsum op een pass van Yvonne Visser in scoringspositie, maar ze liet de bal in de aanname te ver van haar voet af stuiten. Een minuut later had het misschien wel 1-0 moeten staan, toen de anders zo trefzekere Chantal Streppel alleen voor de keeper van Bergum de bal op de keeper schoot. In de 20e minuut was het dan uiteindelijk wel raak voor Winsum, toen Saskia Bakker met een fantastische pass over 30 meter Chantal Streppel alleen voor de keeper zette. Dit keer omspeelde ze de keeper om daarna de 1-0 binnen te tikken (haar 37e competitiedoelpunt van dit seizoen!). Het vele publiek wachtte op de 2-0, maar die kwam niet. De grootste kans was nog voor Yvonne Visser. Alleen op de keeper afgaande raakte ze even de controle over de bal kwijt, waardoor de keeper van Bergum bekwaam kon redden. Daarmee is ook meteen de beste speler van Bergum genoemd, want ook later in de wedstrijd zou ze nog van zich laten spreken.

In de rust werd bij Winsum Cherry Chen gewisseld voor Marrit Porte, waardoor Marlies Bijman naar linksmidden doorschoof en Marrit Porte als linkerverdediger ging spelen. Al snel bleek die omzetting de voor de rust zo stabiele verdediging van Winsum geen goed te doen. Dat leidde in de 53e minuut tot de 1-1, toen aan de rechterkant Bergum alle ruimte kreeg om een aanval op te zetten. Sabine Jansen probeerde als “laatste man” nog te corrigeren maar kon niet voorkomen dat er een voorzet kwam die binnen het 5 meter gebied voor keeper Fanny Chen neerdaalde. De goed naar binnen geknepen linkerspits van Bergum was net even eerder bij de bal dan rechterverdediger Annick de Vries, waardoor ze de bal net kon beroeren. Via de handen van Fanny Chen verdween de bal in het doel. Daarna nam Bergum het initiatief in de wedstrijd over. Een schot uit kansrijke positie verdween net naast het doel van Fanny Chen en een vrij trap van Bergum eindigde op de lat. Berber Hokwerda van Winsum raakte geblesseerd en werd gewisseld voor Indy Balk. Coach Alfred Sterrenberg liet Annick de Vries en Marrit Porte van positie wisselen om zo de balans in het team enigszins te herstellen.
De eerste mogelijkheid in de 2de helft voor Winsum kwam pas in de 67e minuut. Chantal Streppel trok aan de linkerkant 4 verdedigers naar zich toe, waardoor Indy Balk bij de 2e paal geheel vrijstaand stond te wachten om de 2-1 op het scorebord te laten hangen. Helaas, de bal bereikte haar niet. Ondanks dat Bergum het initiatief in de wedstrijd behield, kwamen de kansen toch echt voor Winsum. In de 69e minuut speelde Chantal Streppel zich vrij aan de linkerkant en speelde Linda Bakker op de rand van de 16 aan. Haar schot in de linkerbenedenhoek leek onhoudbaar, maar de keeper van Bergum tikte de bal alsnog uit de hoek. Weer 2 minuten later leek de 2-1 er dan toch echt te komen. Chantal Streppel slalomde door de Bergumse verdediging en werd onderuit gehaald. De scheidsrechter liet echter doorspelen en ook de toeschouwers waren verdeeld over de vraag of dit nu echt een strafschop was. Na de wedstrijd gaf de verdediger van Bergum die de overtreding maakte echter ruiterlijk toe dat het een zuivere strafschop was. Toen in de 80e minuut Chantal Streppel, na een goede actie van Saskia Bakker aan de rechterkant, een voorzet net niet kon binnenkoppen was het spel gespeeld. Het bleef 1-1, voldoende voor Winsum om Bergum op de ranglijst onder zich te houden (het verschil was en bleef 2 punten). Zo eindigde Winsum op plaats 6 op de ranglijst en Bergum dus op plaats 7.