SV Bedum door zege op Yde de Punt in nacompetitie

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vorige week hadden we bekend gemaakt dat de ploeg van Dick Visser toch nog voor een toetje mag spelen aan het einde van het seizoen; de nacompetitie. Hiervoor moest het echter zelf winnen en moesten de uitslagen op de andere velden in het voordeel zijn van de paarshemden. SV Bedum speelde geen grootse wedstrijd, maar het was toch ruim voldoende om Yde de Punt met een 6-1 nederlaag naar huis te sturen.
Profielfoto van SV Bedum
Motivatie was er vandaag niet nodig in Bedum. Na een week van fel trainen was het besef duidelijk aanwezig dat de belangen groot waren. Er moest gewonnen worden. Yde de Punt heeft de tweede seizoenshelft zich aardig opgericht en was niet naar Bedum gekomen om mee te werken aan een paars feestje. Toch was het Bedum dat sterk begon en het spel dicteerde. Ondanks wat foute passes was de ploeg van Visser heer en meester. Verdedigend stond het prima en in balbezit liet men de bal rustig rondgaan, zoekende naar het juiste moment. En dit moment liet ook niet lang op zich wachten. Het was aanvoerder Brands die zijn team aan de hand nam. Een keurige combinatie in de as van het veld leidde tot de steekbal in de loop van Brands. Deze ging alleen op de keeper af, omspeelde hem en schoot vanuit een vrij lastige hoek toch diagonaal in na 10 minuten, 1-0. Yde de Punt probeerde zelf ook de bal rond te laten gaan, maar verder dan een diepe bal die strandde op de verdediging kwamen ze niet. Bedum wilde de klus voor de rest klaren en verdubbelde de voorsprong na 20 minuten. Een corner werd scherp ingedraaid door Brands bij de eerste paal. Rietvoort kwam hoog maar mistte net de bal, echter was dit toch voldoende om de keeper in verlegenheid te brengen en de bal verdween het doel in, 2-0. De realisatie kwam al snel dat de klus geklaard was, ondanks dat Yde de Punt wel speldenprikjes bleef uitdelen. Mede door de hitte werden er drinkpauzes ingelast. Tijdens deze korte onderbreking werd alles tactisch weer op z’n plek gezet door Visser en Bedum plukte hier meteen vruchten van. Een goede combinatie over de as was nogmaals teveel voor de bezoekers en met een slim wippertje werd Wal alleen voor de keeper gezet. Een keurige aanname zorgde er voor dat de bal in één keer goed lag en de spits van Bedum drukte overtuigend af, 3-0. Hierna verdween de concentratie bij de gastheren en was de eerste kans voor Yde ook gelijk een doelpunt. Half ingrijpen door drie spelers van Bedum werd genadeloos afgestraft door de spits. Met een prachtige slalom ontweek hij vele tackles en verschalkte hij Lankman in de lange hoek, 3-1. Hierdoor werd het toch onnodig spannend, aangezien het niveau van Bedum daalde naar een onvoldoende. Toch waren het de paarshemden die nog voor rust de wedstrijd in het slot gooide. Sterk doorzetten van Wezeman na een slechte terugspeelbal zorgde ervoor dat de verdediger van Yde aan de noodrem moest trekken. Wezeman was eerder bij de bal en werd hard geraakt, penalty. Zelf zorgde hij met een keurig geplaatst schot voor de genadeklap, 4-1.“Kat in ’t bakkie”

In de tweede helft was het zaak voor Bedum om de wedstrijd uit te voetballen en met name in de eerste 10 minuten na rust was het spel aangenaam om naar te kijken. De bal werd met name door een inzakkende Stuive soepel rond getikt, tot frustratie van de roodhemden. Bedum hoefde niet meer en Yde de Punt kon simpelweg niet. Na een klein kwartier in de tweede helft was het Stuive die ook op het scorebord kwam. Een vrije bal werd wederom scherp ingedraaid door de middenveld en werd door alles en iedereen gemist, 5-1. Hierna konden ook de wissels gebracht worden. Gall kwam voor Wezeman en 10 minuten later werd ook Rietvoort gewisseld voor Mulder. De bezoekers probeerde met lange ballen nog gevaarlijk te worden, maar mistte simpelweg de stootkracht om Bedum in verlegenheid te brengen. Na lange afwezigheid kon ook spits van der Tuuk weer minuten maken, hij verving Mol in de 77e minuut. Het is toch duidelijk te zien dat hij iets extra’s brengt en zorgt voor onrust in de verdedigingen van tegenstanders. Het was echter Gall die de eindscore noteerde. Goed doorzetten aan de zijkant leverde een scherpe voorzet op. Deze was de keeper té machtig en Gall was er als de kippen bij om de rebound in te schieten, 6-1. Na 90 minuten was er geen reden om extra tijd bij te trekken.

De laatste competitiewedstrijd volgende week tegen Harkstede is hierdoor een formaliteit. Door deze overwinning mag SV Bedum eind mei in een tweeluik voor promotie gaan strijden. De tegenstander zal Bakkeveen, Haulerwijk of Donkerbroek waarschijnlijk worden. De Bedummers hoeven totaal niet bang te zijn, aangezien men al heeft aangetoond te kunnen winnen van 4e klassers. Met een nieuw team heeft men toch wat het wil; een kans om omhoog te kijken. Een heerlijk cadeautje aan het einde van het seizoen; nu nog uitpakken!