Dames SIOS in bekerfinale.

Geschreven door Reinder Haaksema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

SIOS VR1 heeft zaterdagmiddag, ten koste van AVC VR1, de bekerfinale bereikt. Nadat de gasten verrassend op voorsprong waren gekomen, werd het uiteindelijk een meer dan verdiende 6-2 overwinning voor de ploeg van Erwin Molog en Kor Datema. Door dit mooie resultaat mogen de vrouwen uit Sauwerd op 4 juni gaan strijden om de beker.
Profielfoto van VV SIOS
 Beide ploegen begonnen wat gespannen aan het duel, wat het spel niet echt ten goede deed. Na tien minuten spelen nam de thuisploeg het initiatief en creëerde een aantal levensgrote mogelijkheden om de score te openen, maar waar een vijftal kansen niet aan SIOS besteed was, betekende de eerste de beste uitbraak van AVC de 0-1.
SIOS was zichtbaar aangeslagen na de goal, wetende dat het al op een 3-0 voorsprong had kunnen(moeten) staan. AVC kwam wat beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen kreeg het niet. SIOS begon wat beter te spelen na de komst van Karin de Haan. Ze bekroonde haar goede invalbeurt door zelf voor de welkome gelijkmaker te zorgen. Hierna ging het hard. SIOS denderde door en voor rust wist het nog tweemaal doeltreffend te zijn. Rosanne Datema bracht de thuisploeg op voorsprong, nadat ze de keeper al had uitgespeeld. Even later was het ook al 3-1 door een treffer van Trienke de Haan.
Zo was het even schrikken, maar stond SIOS bij rust uiteindelijk toch op een verdiende 3-1 voorsprong. Het krachtsverschil was groot en de meesten zagen dit de Sauwerders ook niet meer weggeven. Direct na rust stelden de gastvrouwen orde op zaken. De tweede helft was nog maar net begonnen, of de 4-1 lag al in het netje. Halma Brinkhuizen kon een scherpe voorzet binnentikken.
Geerte Kwant maakte de mooiste van de middag en zorgde met een pegel van twintig meter in de bovenhoek voor de 5-1. AVC had weinig te vertellen in het tweede bedrijf en kon ook de 6-1 niet voorkomen. Opnieuw was het Hilma Brinkhuizen die mocht binnenwerken. Hierna ging het tempo wat omlaag in de wetenschap dat de bekerfinale bereikt was. AVC mocht nog de 6-2 maken, maar hierna was het feest compleet toen scheidsrechter Bert Zijlstra het laatste fluitsignaal liet klinken.