Geen finale om landskampioenschap voor zaalvrouwen Drachtster Boys

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen vrijdag speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys de returnwedstrijd in de halve finale van het landskampioenschap in Schiedam. Drachtster Boys verloor vorige week in eigen huis met 2-3 van Pernis, dus moest het winnen om een beslissingsduel af te dwingen.
Profielfoto van Drachtster Boys Vr.1
 

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Drachtster Boys had iets meer balbezit maar grote kansen werden er niet gecreëerd. In de 6e minuut verloor Brenda Bekkema de bal aan Milenca van Ee. Zij kon vervolgens voor Teuny Bosma opduiken en scoren; 1-0. Drachtster Boys werd daarna aan de andere kant gevaarlijk. Brenda Bekkema schoot net naast. In de 8e minuut kreeg Brenda Bekkema de bal na een goede aanval van Drachtster Boys. Vivienne Knegtmans moest aan de noodrem trekken en haalde haar onderuit in de cirkel. Zij ontving daarvoor een gele kaart en Drachtster Boys kreeg een strafschop. Shannon Viet bleef rustig en scoorde beheerst; 1-1. Halverwege de eerste helft beging Teuny Bosma een overtreding op Milenca van Ee op de rand van de cirkel. Deze ging zelf achter de bal staan en schoot hard raak in de kruising; 2-1. Drachtster Boys moest weer in de achtervolging en Pernis kon achterover leunen. Het liet het balbezit aan Drachtster Boys en loerde op de counter. Het lukte Drachtster Boys niet om het gaatje in de verdediging te vinden. Het was in de eind pass te slordig of stuitte op keepster Bianca Troost.
In de tweede helft moest Drachtster boys op zoek naar doelpunten. De eerste kans was echter voor Pernis. Teuny Bosma bracht redding. Drachtster Boys zette daarna aan. Esther van Toledo was dichtbij de gelijkmaker. Na een goede aanval schoot zij echter op de paal. De aanval erna schoot Pernis bijna in eigen doel, maar via Troost en de paal ging de bal toch naast. Jessie Prijs schoot daarna uit de corner net naast. Drachtster Boys was dichtbij de gelijkmaker en voerde de druk halverwege de eerste helft nog wat op. Er volgden kansen die door Troost ternauwernood  gekeerd konden worden. 6 minuten voor tijd verloor Drachtster Boys de bal voorin. Suzanne Bakker speelde Milenca van Ee in, die vervolgens op de paal schoot. De rebound werd door Felicia Farhad Sedighi binnengeschoten; 3-1.  De opdracht voor Drachtster Boys werd  moeilijker, maar was zeker niet onmogelijk. Het speelde vol op de aanval. Esther van Toledo stuitte op Troost. Shannon Viet schoot in de korte hoek, maar niet hard genoeg om Bianca Troost te verrassen. Jessie Prijs schoot hard naast. De laatste twee minuten schoof ook Teuny Bosma door als vijfde veldspeelster. Esther van Toledo kreeg nog 2 kansen, maar zij vond opnieuw Troost op haar weg en schoot  vervolgens voorlangs.  Het bleef bij 3-1.

Door het verlies in Schiedam, zit het seizoen voor Drachtster Boys erop. Pernis speelt volgende week de eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap. In Amsterdam treft het Os Lusitanos dat na verlenging met 2-0 te sterk was voor KTP Nieuw Roden.

 

Pernis – Drachtster Boys: 3-1

 

Selectie Pernis:               Bianca Troost, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Milenca van Ee, Dounia el Biyar, Vivienne Knegtmans, Jennifer Oliveira, Felicia Farhad Sedighi

 

Selectie Dr. Boys:           Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Bekkema