Winsum VR1 wint eenvoudig van Flevo Boys VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Winsum VR1 wint eenvoudig van Flevo Boys VR1

Afgelopen zaterdag stond voor de vrouwen van Winsum VR1 de meest verre uitwedstrijd van het seizoen op het programma, tegenstander Flevo Boys VR1 huist namelijk in Emmeloord. Voor de Winsumers werd het een makkelijke middag, want van Flevo Boys werd betrekkelijk eenvoudig met 7-2 gewonnen. De wedstrijd kwam langzaam op gang, maar na 10 minuten pakten de vrouwen uit Winsum het initiatief en namen Flevo Boys stevig in de greep.
Profielfoto van VV Winsum
Vanaf dat moment in chronologische volgorde de acties van de Winsumer vrouwen op een rij:
- 10e minuut: hoekschop van Yvonne Visser, de kopbal van José de Jonge mist net het doel.
- 12e minuut: afstandsschot van José de Jonge eindigt op de lat.
- 17e minuut: pass van Berber Hokwerda via Chantal Streppel naar Yvonne Visser, haar schot wordt· door de keeper van Flevo Boys onschadelijk gemaakt.
- 21e minuut: splijtende pass van Saskia Bakker op Yvonne Visser, die vanaf 15 meter de bal in de· verre linkerhoek laat verdwijnen (0-1).
- 23e minuut: pass van Yvonne Visser op Chantal Streppel, die rond de 16 dezelfde verre hoek kiest· om de 0-2 aan te tekenen.
- 40e minuut: een hoekschop van Yvonne Visser wordt bij de 2de paal door Linda Bakker met haar· bovenbeen eenvoudig binnengetikt (0-3).
Zo werd er gerust met 0-3, slechts een matige afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide teams. Gelegenheidskeeper Sabine Jansen van Winsum stond voornamelijk alleen op de helft van Winsum en had dus een zeer rustige 1e helft. Berber Hokwerda werd gewisseld voor Jenny de Blécourt en de 2de helft werd er direct vol gas gegeven door Winsum.
- 46e minuut: crosspass van Yvonne Visser op Chantal Streppel, die de keeper van Flevo Boys vanaf· de rand van het strafschopgebied in de korte hoek verschalkt (0-4).
- 49e minuut: een hoekschop van Yvonne Visser van links wordt door Evelien Walker met haar· lichaam over de doellijn gewerkt (0-5).
- 51e minuut: een hoekschop van Yvonne Visser van rechts wordt stijlvol gekopt door Chantal· Streppel, de bal verdwijnt echter net over de lat.
- 60e minuut: linkerverdediger Cherry Chen van Winsum wordt gewisseld voor Indy Balk.
- 62e minuut: pass van Yvonne Visser op Chantal Streppel, op weg naar de keeper raakt ze de· controle over de bal op het moeilijk bespeelbare kunstgras kwijt en blijft het 0-5.
- 64e minuut: pass van Annick de Vries op Yvonne Visser, haar voorzet vanaf de achterlijn bereikt bij· de 2de paal de goed doorgelopen José de Jonge, die eenvoudig kan binnentikken (0-6).
Winsum vindt het wel goed zo. De concentratie wordt wat minder, het spel wordt rommelig en Flevo Boys pakt het initiatief.
- 73e minuut: na een hoekschop van Flevo Boys volgt er een schot op het doel van keeper Sabine· Jansen. Wat er precies gebeurde is onduidelijk, maar uiteindelijk rolde de bal tussen haar benen· door tergend langzaam het doel in (1-6).
- 75e minuut: na een mooie aanval van Flevo Boys komt 1 van hun aanvallers alleen voor keeper· Sabine Jansen te staan, de bal verdwijnt in de rechterbenedenhoek (2-6).
- 76e minuut: Evelien Walker van Winsum wordt gewisseld voor Seline Speelman.
- 85e minuut: een afstandsshot van Flevo Boys wordt door Sabine Jansen “op de lat gekeken”.
- 87e minuut: een fraaie lob over Sabine Jansen heen belandt net naast het doel.
- 89e minuut, het slotakkoord: een pass van Seline Speelman bereikt Chantal Streppel, die Yvonne· Visser alleen voor de keeper zet. Ze omspeelt de keeper en tikt beheerst binnen (eindstand 2-7) Rest komende zaterdag nog 1 competitieronde voor de vrouwen van Winsum, thuis tegen Bergum VR1. Flevo Boys is inmiddels uitgespeeld en is gedegradeerd naar de 3e klasse.