Futsal Stedum maakt kampioenskandidaat Winsum lastig

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In de 2e klasse Futsal is het menig spannend tussen Real Camaradas 3 en Winsum 4. Beide ploegen gaan gelijk op waarbij Camaradas een paar weken geleden de 3 punten voorsprong kwijt raakte door een nederlaag tegen Stedum.
Profielfoto van v.v. Stedum

 

De ploeg uit Stedum had zeker in deze klasse mee kunnen doen als het dit seizoen niet zoveel blessures had gekend. Hierdoor werden er voornamelijk in de eerste helft van het seizoen veel punten verspeeld. Na de winterstop herpakte de ploeg zich met diverse mooie zeges waaronder die tegen Camaradas uit Zuidhorn.
Vrijdag 22 april hoopte heel Zuidhorn dat Stedum ook kon stunten tegen Winsum in de eigen Boshal. De ploeg begon sterk en had na een kwartier eigenlijk op voorsprong moeten staan. Maar twee keer stond de paal een doelpunt van Diederik Dijk in de weg en eenmaal werd de lat getroffen door Michel de Graaf. Hierna kwam Winsum uit het niets door Wouter Bloem op een 0-1 voorsprong en in een mum van tijd stond het 0-5. Hierna kwam Stedum terug via een strafschop benut door Matthijs Colstee. Overigens had Stedum al eerder een strafschop gehad welke in de ogen van de scheidsrechter terecht werd gegeven wegens gestrekt been van de keeper. Echter de spelers dachten hier anders over qua sportiviteit en schoten de bal niet in het doel. Dit laatste brak Stedum aan het eind echter op en Marten Hovenga zei dan ook na afloop: ‘ik had deze er gewoon ingeschoten’. Na de 1-5 kwam Stedum zelfs door doelpunten van Diederik Dijk en Michel de Graaf terug tot 3-5.
In de tweede helft kreeg het publiek zelfs waar voor zijn geld en leek Stedum de wedstrijd te gaan kantelen. Al vrij snel kwam het op 4-5 door Tiemen Dijk en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht maar Winsum wist weer op 4-6 te komen en bracht het verschil zelfs weer naar 3. Echter Stedum bleef knokken en wederom was het Tiemen Dijk die scoorde waardoor het 5-7 werd. Even later wist Matthijs Colstee zelfs de aansluitingstreffer te scoren en rook Stedum bloed. Maar Winsum rechtte even de rug en scoorde 6-8. Toch werd het in de laatste minuut nog spannend doordat Matthijs Colstee 7-8 scoorde, maar de minuut bleek tekort voor wederom een stunt. En zo blijft het spannend tussen Camaradas en Winsum.

B.de Sturler