Stedum brengt kampioenskandidaat Middelstum geen schade toe.

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In Middelstum is iets moois aan het bloeien. We hebben het in dit geval niet over het eerste maar over het vierde team. Dit team dat menig seizoen in de reserve 6e klasse in het rechterrijtje eindigt lijkt op eenzelfde stunt af te gaan als Leicester City in de Premier League. De ploeg verloor dit seizoen zijn eerste wedstrijd met 1-5 van jawel, Stedum 3. Hierna verloor de ploeg geen enkel punt meer. En als Stedum niet zoveel blessures had gekend bij alle elftallen dan had Stedum 3 ook zeker nog steeds een concurrent geweest voor de titel. Maar wat Middelstum 4 nu gaat overkomen met een aanstaand kampioenschap heeft Stedum 3 drie jaar geleden ervaren. En er is niks mooiers dan een groot feest aan een einde van het seizoen.
Profielfoto van v.v. Stedum

 

Op zaterdag moest Middelstum de koppositie zien te handhaven tegen Stedum om zodoende om 4 verliespunten minder te blijven dan Nieuwolda 1 waar de ploeg nog heen moet. In en tegen Stedum was Middelstum op volle oorlogssterkte gekomen. Dit kon niet worden gezegd van Stedum. Zoals gezegd kampt Stedum al heel het seizoen met blessures bij alle elftallen en van al die blessures kan een heel mooi team gemaakt worden. Met behulp van het tweede kon men net met 11 spelers aantreden waarbij later zich nog 2 wissels voegden. Gelukkig kon men weer beschikken over doelman de Sturler aangezien andere doelman Snoek geblesseerd was. Van de Sturler mochten echter geen wonderen verwacht worden aangezien de doelman 7 weken geleden zijn pols had gebroken. In bepaalde duels was dit ook wel te zien en in de tweede helft liet hij dan ook 2 ballen gaan doordat hij nog niet vol de hand kan gebruiken. Stedum had wel de intentie om het Middelstum moeilijk te maken en Middelstum liet in de wedstrijd ook niet echt sprankelend voetbal zien. Vermoedelijk levert een eventuele titel toch spanning op bij de spelers. De ban voor Middelstum moest door een eigen doelpunt worden gebroken. Hierna werd het voor rust nog 0-2 door een prachtige stift van Meijer. Overigens had het 1-2 kunnen zijn maar Wim van Zanten zag een vrije bal op een weergaloze wijze gepareerd worden door de doelman.
In de tweede helft bleef Stedum knokken voor een goed resultaat en met de wind mee leek dat nog aardig te lukken. Maar langzaamaan raakte de accu leeg en kon Middelstum al vrij snel uitlopen naar een 0-5 waarna Wim van Zanten de eretreffer mocht maken. Overigens kreeg Stedum nog wel een paar kansen maar strandde het constant op de keeper. Op het eind van de wedstrijd wist Middelstum nog de 1-6 te maken en zo heeft de ploeg weer een hobbel genomen op weg naar iets moois.

B. de Sturler