Warffum verliest ruim van effectief Blauw Geel’15: 0-4

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Warffum verloor zondagmiddag met 0-4 van Blauw Geel’15. Dat gebeurde in een duel waarin de thuisploeg het grootste gedeelte van het duel de bovenliggende partij was maar niets met zijn mogelijkheden deed. Iets wat aan de andere kant wel gebeurde. Want uit de vijf kansen die Blauw Geel’15 kreeg scoorde het vier keer.
image 2016 04 22 1
 Juan Bello neemt namens Warffum het doel van Blauw Geel’15 onder vuur.
Bron: Ommelander Courant. Foto: Ronnie Afman Baflo

Warffum kon voor het belangrijke duel tegen Blauw Geel’15 geen beroep doen op Hilbert Korthuis en Niels Zantingh. Beide verdedigers waren namelijk geblesseerd. Dat betekende dat trainer Simon Bos moest schuiven in zijn basisformatie. Bos besloot om de beide backs, Teun Venhuizen en Niels Bosma, in het centrum te posteren en als vleugelverdedigers een beroep te doen op Juan Bello en Jan Klinkhamer. , Veel meer opties hebben we ook niet,” aldus Bos die wist dat zijn team moest winnen om in de tweede periode nog een rol te kunnen spelen. ,,We weten inderdaad wat we moeten doen maar wat nog lastig genoeg gaat worden. Blauw Geel’15 heeft een ploeg met het nodige scorend vermogen. Wij scoren ook regelmatig maar krijgen de goals vaak te gemakkelijk tegen. Als we dat vandaag kunnen voorkomen zie ik wel kansen voor ons.”
Paars tenue
Na het eerste fluitsignaal van de in een paars tenue acterende scheidsrechter Poort uit Appingedam was het eerste kwartier er een met maar weinig vertier. Beide ploegen moesten duidelijk wennen aan de veldomstandigheden. Het hobbelig veld in Warffum leende zich namelijk niet voor combinatiespel zodat er andere oplossingen gezocht moesten worden. In de 16e minuut was daar een eerste echte mogelijkheid voor de gasten toen in de defensie van de thuisploeg de communicatie tussen doelman Blink en zijn verdedigers verre van optimaal was. Iets waar Erwin Kuipers dankbaar gebruik van wist te maken door de 0-1 binnen te tikken. In het verdere verloop van de eerste helft deden beide ploegen weinig met de mogelijkheden die ze kregen. Bartel Klinkhamer en Gert-Jan Dijkhuizen waren aan de kant van de thuisploeg niet gelukkig in de afwerking en bij de bezoekers was Tyrell Olthoff niet in een vorm die de spits normaliter etaleert. Het ontbreken aan stootkracht bij beide teams zorgde dat de eerste helft er werd die maar weinig hoogtepunten kende.

Waarom was niemand helemaal duidelijk maar voor de tweede helft had arbiter Poort even een ander tenue aangetrokken. Waar Poort in de eerste helft in het paars acteerde deed hij dat na de rust in een lichtblauw shirt met zwarte broek. Of het kwam omdat de scheidsrechter anders gekleed rondliep of dat het puur toeval was maar binnen zestig seconden stond het 0-2 voor de gasten. Weer een fout in de communicatie tussen doelman Arnold Blink en zijn verdediging zorgde dat Youri Kleve wel heel erg simpel de tweede treffer van de middag kon scoren. Maar bewonderenswaardig was hoe de thuisploeg liet zien dat het over het nodige karakter beschikte. Onder aanvoering van een ook nu weer fanatiek meelevende Simon Bos gingen de Warffumers op jacht naar de aansluitingstreffer. Een aansluitingstreffer die er in de 52e minuut bijna kwam. Na een overtreding op Patrik Pieterman mocht Warffum op ongeveer twintig meter van het vijandelijk doel een vrije trap nemen. Joey Peerbolte belastte zich met deze vrije bal die hij fraai naar de rechterbovenhoek krulde. Maar met een formidabele safe ranselde Blauw Geel’15-goalie Bjorn Groninger de bal uit de bovenhoek. Een actie van de keeper waardoor Warffum wist dat het van goeden huize moest komen om zondagmiddag het net weten te vinden. Nadat Tyrell Olthoff in de 63e minuut de bal nog op de paal had geschoten ging zestig seconden later arbiter Poort in de fout. In het strafschopgebied van de gasten werd duidelijk hands gemaakt door een van de verdedigers van Blauw Geel’15. Waar iedereen aan de kant van Warffum verwachtte dat de bal op de stip zou gaan gaf Poort echter een corner. Een blunder van de onpartijdige die daarmee de thuisploeg de kans om op 1-2 te komen ontnam.

Wissels

Ondertussen waren aan de kant van de gastheren Cor Ennema en Marnix Bakker in het veld gekomen voor Gertjan Meijer en Jan Klinkhamer. Dit in een poging om de bezoekers nog meer onder druk te zetten. Iets wat ook daadwerkelijk lukte want het waren de geelhemden die in de tweede helft de bovenliggende partij waren. Blauw Geel’15 moest het steeds meer hebben van uitvallen die alleen gevaarlijk waren als de samenwerking tussen doelman Blink en zijn defensie weer eens niet klopte. Dat was namelijk het manco zondagmiddag aan de kant van de Warffumers. In verdedigend opzicht was het niet allemaal even degelijk wat de thuisploeg liet zien. Met nog twintig minuten te spelen was Warffum weer dicht bij de 1-2. Marnix Bakker verstuurde met veel gevoel een vrije trap richting het strafschopgebied van de gasten. Daar kopte Patrik Pieterman de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal zodat het 0-2 bleef. Waar de thuisploeg zich steeds meer kansen creëerde maar daar niets mee deed gooide invaller Frank Boonstra de wedstrijd in de 81e minuut op slot. Boonstra brak op rechts goed door waarbij de ingreep van Rick Kloosterhuis onvoldoende was. Toen vervolgens ook doelman Blink niet overtuigend genoeg optrad was het een koud kunstje voor Boonstra om de 0-3 te scoren. Een stand die ook Simon Bos deed beseffen dat zijn ploeg tegen nummer drie Blauw Geel'15 geen punten zou gaan pakken. Iets wat zes minuten later helemaal duidelijker werd toen Frank Boonstra met zijn tweede goal van de middag de stand op 0-4 bracht. Een goal die bijna identiek was aan de derde want weer werd er in de defensie, waar Niels Zantingh en Hilbert Korthuis duidelijk werden gemist, onvoldoende ingegrepen. De 0-4 stand zorgde dat iedereen het verder wel prima vond en blij zou zijn met het eindsignaal. Iets waar arbiter Poort anders over dacht. De leidsman liet namelijk nog enkele minuten doorspelen in een gelopen wedstrijd waarin Warffum het grootste gedeelte de bovenliggende partij was maar Blauw Geel’15 duidelijk effectiever met zijn kansen omsprong.

Warffum- Blauw Geel’15: 0-4(0-1).

16. Kuipers 0-1, 47. Kleve 0-2, 81. Boonstra 0-3, 88. Boonstra 0-4.

Scheidsrechter: H.T. Poort(Appingedam)

Warffum: Blink; Jan Klinkhamer( 57. Ennema), Venhuizen, Bosma, Bello; Peerbolte, Kloosterhuis, Pieterman, Meijer(62. Bakker); Dijkhuizen, Bartel Klinkhamer.

Blauw Geel’15: Groninger; Grol, Bron, Stoppels, Van Dijken; Olthoff, Johnson, Kleve, Kuipers(75. Boonstra); Velda, Mast