Winsum VR1 pakt verdient punt tegen kampioen Sint Annaparochie VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag kregen de vrouwen van Winsum VR1 bezoek van Sint Annaparochie VR1. Bij winst kon St. Anna de kampioensvlag hijsen. St. Anna kwam met een bus vol supporters naar Winsum om na de wedstrijd een mooi feestje te kunnen vieren.De vrouwen van Winsum wensten daar echter niet zomaar aan mee te werken. “Dat St. Anna dit seizoen kampioen zou worden prima, maar niet in Winsum” was de stemming vooraf in de kleedkamer van Winsum. Aan het einde van de zaterdag was St. Anna uiteindelijk toch kampioen, maar zonder van Winsum te hebben gewonnen. Hoe kon dit..

 

Profielfoto van VV Winsum
 Vanaf de 1e minuut van de wedstrijd kwam het spelbeeld overeen met de verwachtingen. St. Anna viel, gesteund door een flinke meewind, aan om de wedstrijd zo snel mogelijk in haar voordeel te beslissen. Winsum verdedigde compact en gokte op de counter. De eerste kansjes kwamen voor Winsum, maar toen tekende het zich al af dat de keeper Joyce Steenhouwer van St. Anna deze middag een plaaggeest voor Winsum zou worden. Het 1e doelpunt viel in de 14e minuut voor St. Anna, toen Femke Reitsma van St. Anna in het strafschopgebied van Winsum (te gemakkelijk) langs 3 verdedigers soleerde en de bal in de verre rechterhoek over keeper Fanny Chen krulde (0-1). Ondanks dat St. Anna een veldoverwicht had, bleven de counters van Winsum gevaarlijk. Eerst redde de keeper van St. Anna katachting op een schot van zeer dichtbij van Chantal Streppel en later hield zij Yvonne Visser van het scoren af in een 1 op 1 situatie.
In de 24e minuut viel uit een vrij trap de 0-2. Op 35 meter van het doel van Winsum schoot Lisette Wagenaar van St. Anna de bal in 1 keer op het doel. De bal verdween laag richting rechter benedenhoek. Mede door de wind verkeek keeper Fanny Chen zich enigszins op de richting van de bal en kwam St. Anna op een (naar het leek) riante voorsprong. Winsum kwam steeds beter in de wedstrijd, maar doelpunten leverde dat vooralsnog niet op.

Met een 0-2 ruststand werd door St. Anna de denkbeeldige kampioensvlag al deels gehesen. In de kleedkamer van Winsum echter leefde het gevoel dat de wedstrijd nog niet verloren was. Bij Winsum werd Berber Hokwerda gewisseld voor Alieke Tuin en Annick de Vries maakte plaats voor Marlies Bijman. Vol goede moed betrad Winsum het veld voor de 2de helft, waar de wind zomaar ging liggen en dus het windvoordeel voor Winsum ineens niet meer aanwezig was. Maar ook zonder meewind pakten de vrouwen van Winsum het initiatief en werd er fris van de lever driftig gecombineerd en aangevallen. St. Anna moest steeds verder terug op eigen helft en kwam er nog maar sporadisch uit. Langzamerhand ontstond het gevoel dat een doelpunt voor Winsum niet kon uitblijven. Een schot van Linda Bakker verdween buiten bereik van de keeper van St. Anna net over de lat, een vrije bal van Yvonne Visser kon ze nog net wegtikken voordat er een kans ontstond en een schot van afstand van Alieke Tuin werd fantastisch uit het doel geranseld door de bijna onpasseerbare keeper van St. Anna. Net toen de gedachte bij coach Alfred Sterrenberg van Winsum postvatte dat het misschien niet zou lukken om te scoren gebeurde het toch. In de 80e minuut werd een hoekschop van Yvonne Visser bij de 1e paal door de ingelopen Chantal Streppel knap binnengetikt (1-2). Het sein om nog meer druk naar voren te zetten voor Winsum. Beurtelings schoven extra spelers vol vertrouwen van achteruit mee naar voren en St. Anna wankelde. Dat gold zeker letterlijk van de laatste man van St. Anna, die moeite had op om de been te blijven na herhaaldelijke blessurebehandelingen. Het was wachten op nog die ene kans die voor Winsum zou komen. En die kwam er dan ook in de 89e minuut van de reguliere speeltijd. St. Anna werd aan de rechterkant in hun verdediging goed vastgezet wat resulteerde in een foute pass door het centrum. De bal kwam ca. 20 meter van het doel terecht en Chantal Streppel was eerder bij de bal dan haar tegenstander en bedacht zich niet. Met een mooie boogbal in de verre linkerhoek verschalkte ze wederom de keeper van St. Anna (2-2). De goed leidende scheidsrechter Tonny Post trok nog enkele minuten blessuretijd bij, waarin St. Anna wanhopig op zoek ging naar de winnende treffer. Dat lukte niet meer en zo werden de punten gedeeld.

Winsum sleepte zo een meer dan verdiend punt uit het vuur. Op basis van de kansen hadden ze zelfs meer verdiend, maar aangezien de uitwedstrijd met 4-0 was verloren tegen deze tegenstander, voelde deze uitslag toch echt als een overwinning. St. Anna was teleurgesteld en hier en daar vloeiden er tranen van (sport)verdriet. Gelukkig konden deze tranen in het begin van de avond worden ingeruild voor tranen van geluk, toen bleek dat de concurrent voor de titel TKB VR1 had verloren en St. Anna onbereikbaar was geworden voor de concurrentie. Alsnog kon de kampioensvlag in top, niet zoals gehoopt direct na de wedstrijd, maar ’s avonds in Sint Annaparochie. Een welgemeende felicitatie voor spelers en begeleiders van St. Anna is dan ook op z’n plaats. Winsum deed het met de complimenten voor het behaalde punt en het vertoonde spel. Komend weekend hebben beide ploegen geen competitieverplichtingen.