Winsum VR1 laat in Steenwijk de 3 punten aan d’Olde Veste VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag brachten de vrouwen van Winsum VR1 een bezoek aan het Overijsselse vestingstadje Steenwijk. Er moest aangetreden worden tegen d’Olde Veste VR1. De thuiswedstrijd was in een eenvoudige 9-2 overwinning voor Winsum geëindigd. Nu echter gingen de vrouwen van d’Olde Veste er met de zege vandoor. Het werd 5-2.

Profielfoto van VV Winsum
De vrouwen van d’Olde Veste begonnen messcherp aan de wedstrijd en Winsum wist zich daar onvoldoende raad mee. Al na 10 minuten wist d’Olde Veste het veldoverwicht om te zetten in een doelpunt van Leonie de Weert na een dekkingsfout in de Winsumse verdediging (0-1). In de 15e minuut leidde 1 van de sporadische aanvallen van Winsum tot de 1-1. Linda Bakker kreeg de bal op 20 meter van het doel voor haar linkervoet en bedacht zich niet. De bal zeilde langs de verraste keeper Renée Onderweegs van d’Olde Veste in de kruising. d’Olde Veste leek even van slag en Winsum kregen 2 goede kansen om direct op voorsprong te komen, maar Renée Onderweegs redde bekwaam. In de 24e minuut werd geklungel in de achterhoede van Winsum goed afgestraft door wederom Leonie de Weert (2-1). Vlak voor rust werd het ook nog 3-1 voor de thuisploeg, toen d’Olde Veste vanwege een terugspeelbal op de keeper van Winsum een vrije bal op 1 meter van het Winsumse doel kreeg. Nathalie Donkersloot liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan.

Na rust ging het iets beter met Winsum. Zonder tot goed voetbal te komen scoorde Chantal Streppel in de 60e minuut uit een vrije bal van Yvonne Visser de 3-2 en even leek de wedstrijd in het voordeel van Winsum te kantelen. Het laatste kwartier schoof Sabine Jansen vanuit haar positie van achteruit door naar het middenveld en werd er door Winsum achterin 1 op 1 gespeeld. Meer echter dan een schot van afstand en enkele kleine mogelijkheden voor Winsum leverde dat niet op. Uiteindelijk scoorde d’Olde Veste in de 88e en 90e minuut nog de 4-2 en 5-2, omdat Winsum op jacht naar de gelijkmaker veel ruimte weggaf.
Komende zaterdag komt koploper Sint Annaparochie VR1 op bezoek bij Winsum. Bij winst kan Sint Annaparochie de kampioensvlag hijsen. d’Olde Veste gaat op bezoek bij SPW in Stadskanaal.