Eenrum door nederlaag tegen Gruno in grote problemen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Eenrum verloor op eerste paasdag met 1-2 van Gruno. Een nederlaag die de Eenrumers puur en alleen aan zichzelf te wijten hadden. De thuisploeg hielp namelijk een achttal grote mogelijkheden om zeep tegen een tegenstander die van zijn drie echte kansen er twee wist te benutten.
image 2016 03 31 1
 Dennis Krops, Bram Musters en scheidsrechter Caglak zien dat namens Eenrum Mark Balk nog net redding kan brengen voor Angelo Weggers gevaarlijk kan worden.
Bron Ommelander Courant Foto: Herman Spier Bedum


Eenrum wist wat het zondagmiddag moest doen. Voor de roodbaadjes telde maar één ding. Dat was drie punten overhouden aan het duel tegen Gruno dat met een wedstrijd meer gespeeld een voorsprong van drie punten op Eenrum had. Een duidelijk verhaal dus zo wist ook Eenrum-trainer Ronald Bouwman. ,,We hoeven alleen maar naar de stand te kijken om te weten wat er moet gebeuren. Dit is wat je noemt een echte zespuntenwedstrijd,” aldus Bouwman die toch over Siebrand Solinger kon beschikken. Solinger was in het duel tegen Bellingwolde geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Foto’s in het ziekenhuis lieten echter zien dat er niets gebroken was. Er bleek sprake te zijn van een botkneuzing zodat de aanvoerder van Eenrum besloot om aan het duel te beginnen.
Toendra
Een duel dat moest worden afgewerkt op een voetbalveld dat dit predicaat absoluut niet verdiende. Naast dat het hoofdveld in Eenrum er al weken bijligt als een toendra in het verre Siberië werd er in de morgenuren door het derde team ook op het hoofdveld gespeeld. Een beslissing die door de technische staf van het eerste team niet helemaal werd begrepen. Het tweede veld was namelijk ook geprepareerd om het hoofdveld een beetje te sparen voor dit voor de hoofdmacht cruciaal duel. Na de minuut stilte voor de donderdag overleden Johan Cruyff was er voor de thuisploeg al direct een kans op de openingstreffer. Jesse Schaap werd goed vrijgespeeld door Siebrand Solinger maar doelman Michel Mast wist met het nodige geluk de Eenrumer van een treffer af te houden. In de 9e minuut was daar een eerste kans voor de gasten. Angelo Weggers dook vrij voor doelman Anton Brontsema op maar de goalie voorkwam met een prima redding dat Gruno de score opende. Vervolgens golfde het spel in het eerste kwartier wat op en neer zonder dat een van de twee ploegen zich een kans op een treffer wist te creëren. Iets waar Siebrand Solinger in de 17e minuut wel een uitgelezen mogelijkheid voor kreeg. Solinger werd uitstekend de diepte ingestuurd door Jesse Schaap. In plaats van dat de aanvaller de bal langs de niet echt zekere ogende doelman Michel Mast schoof probeerde hij breed te leggen op zijn kompaan in de aanval, Michel Maggi. Een actie die faliekant mislukte waardoor een enorme kans voor de gastheren om aan de leiding te komen in rook opging. Waar de thuisploeg dus vergat te scoren lukte dat de gasten een minuut later wel. Gruno mocht na een snelle aanval een corner nemen die uitstekend werd voorgeschoten door Glenn Datema. Waar vervolgens niemand van Eenrum attent reageerde deed Dennis Krops dat wel en zo stond er in de 18e minuut een 0-1 stand op het elektronische scorebord. Vijf minuten later stond het 0-2 in Eenrum. Bij een diepe bal van Huntly Paula op Kieran Hindriks kwam Anton Brontsema te laat uit zijn doel. Wat volgde was een lob over de goalie waarbij Stef van der Woude nog een uiterste poging deed om het onheil te keren. Maar de poging van de centrale verdiger mocht niet baten zodat Gruno van zijn twee mogelijkheden er twee had weten te benutten. Voor de thuisploeg was dit uiteraard een enorme domper wat nog eens extra voeding kreeg toen Siebrand Solinger een volgende mogelijkheid voor de thuisclub om zeep hielp. Nu werd de routinier aangespeeld door Sybolt Lindenbergh maar weer strandde de spits op een goed naar de grond gaande doelman Mast.

Rode kaart

Na bijna een haf uur in de eerste helft mocht de thuisploeg van geluk spreken dat het niet met een man minder verder moest toen Jesse Schaap en natrapte naar Glenn Datema. Scheidsrechter Caglak was echter coulant en toonde Schaap een gele prent waar een rode prima had gekund. Gaandeweg de eerste helft kwamen er steeds meer kansen voor de roodbaadjes die paaszondag duidelijk lieten zien dat de ploeg geen echte afmaker heeft. Nadat er al een achttal grote mogelijkheden waren verprutst kwam er in de 43e minuut eindelijk een goal voor Eenrum op het scorebord. De in het grootste gedeelte van het duel onzichtbare Mattheus Nubé verstuurde een pass richting Jesse Schaap die doelman Mast met een kopbal wist te passeren: 1-2. Twee minuten later zag het er nog even naar uit dat Eenrum een derde treffer om zijn oren kreeg. Merlijn Harsema verspeelde de bal knullig aan Glenn Datema die, gelukkig voor de thuisploeg, zijn schot ver naast zag gaan. Beide teams gingen dus rusten met een 1-2 stand op het scorebord wat volgens de kenners langs de lijn betekende dat het duel nog alle kanten op kon. In de tweede helft bleek al snel dat het benutten van kansen deze zondagmiddag niet aan de thuisploeg was besteed. Zo schoot Mark Balk in de 58e minuut naast en was drie minuten later Bram Musters niet koelbloedig genoeg om zijn ploeg langzij de gasten te schieten. Zo bleef het voor de trouwe aanhang van de Eenrumers een duel tussen hoop en vrees. Een aanhang die een ploeg zag ploeteren tegen een niet eens geweldig spelend Gruno. Maar wat de Eenrumers ook probeerden, de gelijkmaker wilde maar niet vallen. Richting de slotfase probeerde Ronald Bouwman nog wat te forceren door Tim Roelink en Dorian Disse te brengen voor Siebrand Solinger en Stef van der Woude. Disse en Roelink moesten ‘oorlog’ maken in het strafschopgebied maar wat door Roelink niet helemaal werd begrepen. In de 85e minuut was de invaller namelijk zo onverstandig om een inzet van Jesse Schaap, die eerst twee verdedigers op fraaie wijze had weten te passeren, nog een laatste tikje te geven. Een actie die er voor zorgde dat de bal niet in het doel maar over het doel verdween. Deze levensgrote mogelijkheid was ook direct de laatste kans van de wedstrijd voor zowel de gastheren als de bezoekers zodat een verder matig duel in een 1-2 nederlaag voor de thuisclub eindigde.

Eenrum- Gruno: 1-2(1-2)

18. Krops 0-1, 23. Hindriks 0-2, 43. Schaap 1-2

Scheidsrechter: D. Caglak(Hoogezand).

Gele kaarten: Schaap( Eenrum), Carels(Gruno)

Eenrum: Brontsema; Balk, Harsema, Van der Woude(80. Roelink), Eze, Lindenbergh; Schaap, Musters(64.Van der Tuuk), Nubé; Solinger(72. Disse), Maggi.

Gruno: Mast; Ten Have, El Baroudi, Van Duuren, Kroon; Kruizinga(70. Carels), Hindriks, Paula( 63. De Vries), Krops(81. Postema); Weggers, Datema.