Zaalvrouwen Drachtster Boys grijpen naast beker

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen vrijdag stond voor de zaalvrouwen van Drachtster Boys de eerste wedstrijd om dit seizoen een prijs te winnen op het programma. In Sporthallen Zuid speelde het de KNVB bekerfinale tegen Os Lusitanos uit Amsterdam. Beide ploegen hebben uitgesproken dat ze zowel de beker als de landstitel willen winnen. Os Lusitanos trok met 1-0 aan het langste eind en won de beker.
 
Profielfoto van Drachtster Boys Vr.1
Na een minuut stilte om het leven van Johan Cruijff te herdenken trapte Drachtster Boys af. De eerste kans was voor Os Lusitanos. Jessie Prijs ging in de fout waardoor Eline Keet bijna kon profiteren. Teuny Bosma bracht redding. De eerste kans voor Drachtster Boys was voor Jessie Prijs, na een steekballetjes van Sanne Bijlstra. Zij vond keepster Jantien van der Zijden-Wanrooij op haar weg. Beide teams speelden enigszins gespannen en maakten veel fouten in de opbouw. Brenda Bekkema schoot na een snelle omschakeling op doel. Ook nu bracht de keepster redding. Aan de andere kant kwam Drachster Boys goed weg nadat Marleen Reenders de bal bijna ongelukkig in het eigen doel werkte. Jessie Prijs kopte een verre worp van Teuny Bosma maar net naast. De eerste helft was er niet een van hoogstaand voetbal maar spannend was het wel. Beide teams gaven weinig weg en de 0-0 ruststand was een logisch gevolg.

In de tweede helft kwam Drachtster Boys sterk uit de kleedkamer. Het ging beter voetballen en het had meer controle over de wedstrijd. Brenda Bekkema schoot na een goede actie op de paal en even later schoot ze uit de draai maar net naast. Lotte Donath raakte eveneens de paal na een goede actie aan de zijlijn. Drachtster Boys was nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en Os Lusitanos beperkte zich tot verdedigen. In de 32e minuut schoot Bernou Hylkema de bal op de handen van Linda Bos die binnen de cirkel stond. De scheidsrechter kende een penalty toe aan Drachtster Boys. Dit was de ideale gelegenheid om op voorsprong te komen. Lotte Donath nam plaats achter de bal. Zij schoot de bal echter niet goed genoeg in, waardoor van der Zijden-Wanrooij redding kon brengen. Even later was er een goede aanval voor Drachtster Boys. Ook nu bleek Jantien van der Zijden-Wanrooij een sta-in-de-weg en stopte het schot van Jessie Prijs. Vijf minuten voor tijd speelde Petra Verbeek, Jessie Prijs uit en speelde Gilanne Louwaars aan in de cirkel. Zij wist van dichtbij Teuny Bosma te passeren; 1-0. Hierna probeerde Drachtster Boys nog een doelpunt te forceren. Het deed dit echter te slordig en maakte daarbij de verkeerde keuzes. Zo verloor het de bekerfinale met het kleinst mogelijke verschil. Het had grote delen van de tweede helft het beste van het spel, maar vergat zichzelf te belonen. Zoals zo vaak in de wetten van het voetbal; “Als je de bal er zelf niet in schiet, dan valt het doelpunt aan de andere kant”.

Drachtster Boys moet nu de teleurstelling verwerken en zich richten op het veilig stellen van de play-offs. Het speelt nog drie competitiewedstrijden; Op 1 april speelt het in Amsterdam tegen Zuidoost United, op 8 april speelt het in Noord-Scharwoude tegen hekkensluiter Dansschool Biersteker/Plubos en op 22 april speelt het thuis tegen KTP Nieuw Roden.

Os Lusitanos VR1 – Drachtster Boys VR1: 1-0

Selectie Os Lusitanos:                  Jantien van der Zijden-Wanrooij, Linda Bos, Petra Verbeek, Eline Keet, Jaclyn Leiwakabessy, Manon van den Bogaard, Iris Wagemaker, Dyanne Bito, Gilanne Louwaars, Lindsey Boode.

Selectie Drachtster Boys:           Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Eefting, Bernou Hylkema, Brenda Bekkema.