Een prachtige voetbalmiddag!!

Geschreven door Menko Swieringa op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag moest SV Bedum MA1 het in de kwartfinale van de beker opnemen tegen GVAV Rapiditas MA1.

Deze ploeg die in de voorjaarsreeks uitkomt in de vrouwencompetitie vanwege te weinig tegenstand in de najaarsreeks kon dus gezien worden als een geduchte tegenstander

Coach Bas Helder had zijn team goed voorbereid en dat was vanaf het begin van de wedstrijd goed te zien.Er werd direct druk gezet op de tegenstander en dat was merkbaar in het eerste gedeelte van de partij, het spel speelde zich vooral af op de helft van de Groningers en de Bedumers konden al wat plaagstootjes  uitdelen.
Grote kansen waren er nog niet maar de mogelijkheden die er waren hadden met wat meer nauwkeurigheid wel wat meer op kunnen leveren. Gedurende de hele wedstrijd hadden in wisselende samenstelling Esmee van Wilgen, Ilva Venema Janine Swieringa  Lianne Smit en Melissa Hoving hun zaakjes  in de verdediging uitstekend voor elkaar, met daarachter Lisa Venema die geconcentreerd keepte en vooral met haar spelhervattingen aardig bezig was.
Op het middenveld vochten Marjolein Tepper , Eline Boer, Ilse Sommer, Sanne Swieringa, voor iedere meter en hadden ook nog oog voor het aanvallende gedeelte
In de voorhoede verstoorden Emma de Nijs , Ruth Huizinga en Kelly Mosselman  de opbouw van de Kardingers en kwamen met goed samenspel tot echte kansen.
De  Noord-Groningers deden zich in het eerste bedrijf gewoon tekort door niet te scoren, dat was het enige verwijt toen de scheidsrechter floot voor de rust.
De tweede helft was een kopie van de eerste, nu wel wind tegen maar dat deerde niet, met veel passie werden er nog meer kansen gecreëerd en het was een wonder dat er niet gescoord werd en toen leek de bekende voetbalwet in werking te treden.
Een speelster van GVAV Rapiditas ontsnapte even aan de aandacht van de meiden van Bedum en werd wel of niet getorpedeerd door goalie Lisa Venema, dus strafschop maar er was gerechtigheid, de speelster van GVAV schoot vanaf de elfmeter hoog over.Het bleef spannend tot de laatste minuut en het onvermijdelijke kwam er aan: strafschoppen.In de eerste serie werd er door beide ploegen een keer gemist en toen werd er om en om geschoten,  de meiden van SV Bedun scoorden in  de 6e poging wel en keepster Venema pakte vervolgens    de penalty van GVAV Rapiditas en zo was de overwinning een feit.
Grote vreugde natuurlijk want na wat onnodig puntverlies in de afgelopen wedstrijden in de competitie, twee keer slechts een gelijkspel was het natuurlijk heerlijk om tegen zo'n tegenstander verder te bekeren die en passant nog even meldden dat ze gelukkig een keer weer echte tegenstand hadden gehad!!