Winsum VR1 houdt het (te) lang spannend tegen Achilles VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag ontvingen de vrouwen van Winsum VR1 de vrouwen van Achilles VR1 uit Assen.


Profielfoto van VV Winsum
In de voorbereiding van dit seizoen werd een oefenwedstrijd tussen beide teams gewonnen door Achilles, de wedstrijd in november voor de competitie leverde ook de volle winst op voor de vrouwen uit Assen. Achilles verloor de laatste weken 2 van haar beste speelsters door (ernstig) blessureleed en tevens besloten 2 andere speelsters te gaan zaalvoetballen op eredivisie niveau en zegden per direct het veldvoetbal vaarwel. Ook Winsum miste enkele vaste krachten. Evelien Walker was op wintersport, Saskia Bakker was geblesseerd en Cherry Chen haakte ziek af. Maar geen nood, de selectie van coach Alfred Sterrenberg is zo breed, dat de reservebank zowel kwantitatief als kwalitatief uitstekend bezet was met Indy Balk, Jenny de Blécourt en Alieke Tuin. 
Onder (zoals altijd uitstekende) leiding van de fit ogende en dus in puike conditie verkerende scheidsrechter Cor Pol probeerde Winsum de wedstrijd snel in haar voordeel te beslissen. En ondanks dat de beginfase enigszins rommelig was, leverde dat langzamerhand een groot veldoverwicht op en ook enkele grote kansen. Zo kwamen Chantal Streppel en Yvonne Visser “1 op 1” met de keeper van Achilles te staan, maar leverde dat geen doelpunten op. Ook Berber Hokwerda van Winsum kreeg een “dot” van een kans bij de 2e paal, maar de bal wilde maar niet tussen de palen van het Achilles doel verdwijnen. Pas in de 20e minuut viel het eerste doelpunt voor Winsum, toen José de Jonge vanaf de punt van de 16 een strak schot afvuurde op de Achilles keeper. Zij kreeg de bal niet voldoende onder controle en Chantal Streppel was net even sneller dan haar verdediger om de bal binnen te tikken (1-0). Bij één van de weinige aanvallen van Achilles trad de verdediging van Winsum niet doortastend genoeg op en toen na een voorzet van de linkerkant ook Melinda Hilbelink onder de bal doorging, was het voor een ongedekte speler van Achilles eenvoudig om de bal achter de uit positie gespeelde keeper Fanny Chen van Winsum te schieten (1-1). Een geheel onverwachte wending van de wedstrijd, Winsum had al lang op een ruime voorsprong moeten staan. De gelijke stand werd ook de ruststand. Absoluut geen juiste afspiegeling van het krachtsverschil, maar het scorebord loog niet.

Ook in de 2de helft was het veldoverwicht van Winsum groot, maar het duurde tot de 59e minuut voordat de 2-1 viel. Yvonne Visser stuurde Chantal Streppel op rechts de diepte in. Zij ontdeed zich van haar tegenstander en schot de bal onhoudbaar voor de keeper van Achilles in de verre hoek. Om de wedstrijd definitief te beslissen, was de 3-1 nodig. Maar die viel niet. Winsum hield zo Achilles in leven en 10 minuten voor tijd besloot de Achilles coach dan ook om alles of niets te spelen. Ondertussen was bij Winsum Alieke Tuin voor Melinda Hilbelink in het veld gekomen, was Marlies Bijman vervangen door Indy Balk en werd Berber Hokwerda afgelost door Jenny de Blécourt. Chantal Streppel maakte na een fraaie pass van Alieke Tuin al even fraai de 3-1, echter dit doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel door de grensrechter van Achilles. Zoals gezegd ging Achilles “va banque” spelen en dat leverde nog bijna de 2-2 op, toen op 5 meter van het doel van Fanny Chen een enorme scrimmage ontstond. Gelukkig voor de Winsumse vrouwen verliet de bal de goede kant van de “scrum”. Wat 85 minuten heel lastig bleek voor Winsum, bleek de laatste 5 minuten van de wedstrijd ineens heel eenvoudig. Er werd namelijk nog 3x gescoord. Een splijtende pass van laatste vrouw Sabine Janssen door de verdediging van Achilles werd door Chantal Streppel opgepikt en na de keeper te hebben omspeeld kon ze de belangrijke 3-1 laten noteren (en tevens haar 3e doelpunt van de wedstrijd). Een paar minuten later was het José de Jonge, die een lage voorzet van links heel knap binnenkopte (4-1) en Yvonne Visser had het slotakkoord in petto door vanaf 18 meter de bal over de keeper van Achilles te schieten (5-1).

Een dik verdiende overwinning voor Winsum, waarbij de vrouwen van Winsum het veel te lang spannend hielden. Komend weekend wordt er ook weer geprobeerd te winnen, maar dan met “eitje tikken”. Gevoetbald wordt er namelijk niet in het paasweekend. Op 2 april volgt er weer een competitiewedstrijd. Winsum gaat dan op bezoek bij SPW in Stadskanaal en Achilles ontvangt Olde Veste uit Steenwijk.